Испания свали маските на открито

Европа

Испания свали маските на открито

5338
на 27.06.2021
Испания свали маските на открито
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Десетки хора се събраха точно в полунощ на Пуерта дел Сол в Мадрид, за да отпразнуват отпадането на задължителното носене на маски на открити пространства от днес. Това се случи точно 401 дни след началото на пандемията, която промени живота в целия свят.

препоръчано

Използването на маска ще остане задължително в затворени пространства, в обществения транспорт, на палубите на обществени лодки и кораби, както и на концерти и места, където не може да се поддържа безопасна дистанция от един метър и половина между хората.

Здравните експерти предупреждават, че по-гъвкавото използване на маската не означава, че пандемията е приключила и призовават за предпазливост и отговорност, тъй като индийският вариант на COVID-19 вече циркулира в обществото, а не всички хора са получили пълната си ваксинация.

Близо 52% от населението са с една доза и почти 34% са с две. Това е причината президентът на Испанското имунологично дружество Маркос Лопес Хойос да смята премахването на маската в открити пространства за твърде ранно, отбелязва "Монитор".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Проф. Рачев с голяма новина за времето, която мнозина очакват да чуят (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Проф. Рачев с голяма новина за времето, която мнозина очакват да чуят (ВИДЕО)
ново
Днес: 38
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК