ИСТИНАТА ЛЪСНА: Кирил Петков призна в Брюксел - протакал за Северна Македония, за да се краде

ГОРЕЩО

ИСТИНАТА ЛЪСНА: Кирил Петков призна в Брюксел - протакал за Северна Македония, за да се краде

183292
на 23.06.2022
ИСТИНАТА ЛЪСНА: Кирил Петков призна в Брюксел - протакал за Северна Македония, за да се краде
Автор:   Ива Николова

Напълно истерясалият след снощното си сваляне от власт Кирил Петков най-сетне изплю камъчето защо е протакал с позицията на правителството за Северна Македония и защо вече месеци наред е прехвърлял топката ту на президентството, ту на парламента. 

препоръчано

"През цялото време темата за РСМ беше мъглата, която се пускаше в общественото пространство с една-единствена цел - да се разклаща правителството, за да се крадат милиарди", заяви Просто Киро на срещата на върха на ЕС пред български журналисти.

От което излиза, че някой е пускал димката "Северна Македония", всички са се лутали из нея заради липсващата позиция на правителството, включително и самото то, а в това време хора от средите на управляващите - предимно шуро-зетьо-баджанаци на Киро, са крадели на общо основание.

Честно казано, това е едно от редките изявления на Просто Киро, в което има логика.

И обяснява защо, още неседнал на премиерския стол, хукна неканен в Македония, направи междуправителствени заседания с комшиите в София, подлуди външната министърка от правителството си с двойнствената си политика и задкулисните си уговорки, заръчка президента Румен Радев да свиква КСНС по темата. 

А накрая хвърли т.н. "френски предложения" за уреждането на отношенията между България и Северна Македония и обвини и парламента, че не иска да ги подкрепи. Само че не каза, че не е внесъл нищо, което парламентът да подкрепи. А парламентът няма как да подкрепя чужди предложения, без да има позиция на българското правителство.

Очевидно и в Брюксел вече са напълно наясно по въпроса за кировщините за Северна Македония и изобщо не вземат на сериозно твърденията му, след като по партньорска линия са вдигнали на крак партиите си членки от България да придвижат проблема вместо бездейния въртелив Киро. И ясно са му го показали.

Толкова ясно са му го показали, че Киро изля целия си гняв върху политическия си бащица Румен Радев. "Ако си президент на място, викаш КСНС, маските паднаха, омръзна ми от страхливци", провикна се Просто Киро в Брюксел.

Обръщайки вчерашните обвинения на Бойко Борисов към него, че е страхливец срещу Радев. Не му е за пръв път на Киро да имитира Борисов. Само че защо сега изля целия си гняв, цялото си безсилие и целия си резил пред европартньорите с квалификациите на Борисов за него, но по адрес на Радев!?

Много просто! Защото и ГЕРБ, и СДС, и ДСБ в Демократична България, и ДПС си имат европейски семейства - ЕНП и АЛДЕ. И европейските им семейства видяха кой слага прът в колелата на Северна Македония - претендентът да става член на АЛДЕ. И ги напуши на смях.

А Радев си няма официално европейско семейство. Макар да има неофициално - ПЕС и парламентарната им група в Брюксел Прогресивен алианс на социалистите и демократите, където са бившите служители на Радев Иво Христов и Елена Йончева като евродепутати.

И ако сегашните подскоци и обиди на Киро срещу Радев могат да му се разминат по линия на ЕНП и АЛДЕ, по линия на ПЕС няма да му се разминат.

Така Просто Киро влезе и в последната окопна война, която можеше да си отвори. Естествено, по най-тъпанарския начин, но за сметка на това с най-чистосърдечното признание, в което никой у нас никога не се е съмнявал - че подритва насам-натам топката Северна Македония, лъжейки всички наред, за да може в мъглата на темата да се краде.

Киро снощи се освободи от властта. И вече е на път да постигне пълното си освобождение - с признанието за парите, които се крадат. Така е, Киро, само истината ще те направи свободен. Ама защо чак сега?! 

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
ПАЛАВНИЦИ: Тези две зодии мислят нон стоп за секс ПАЛАВНИЦИ: Тези две зодии мислят нон стоп за секс
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! ЦИК с последни новини за изборите на 2 октомври: Във всички подписки има покойници (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ГОРЕЩО В ПИК TV! ЦИК с последни новини за изборите на 2 октомври: Във всички подписки има покойници (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 12
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това