Вход
София
Времето в София 13 o C

ИСТИНАТА ЛЪСНА: Румен Радев отхвърля "Грипен" и хвали F-16 през 2012 г. - защо сега лобира за шведите (ДОКАЗАТЕЛСТВО)

ИСТИНАТА ЛЪСНА: Румен Радев отхвърля "Грипен" и хвали F-16 през 2012 г. - защо сега лобира за шведите (ДОКАЗАТЕЛСТВО)

на 10.01.2019
145330
50
ИСТИНАТА ЛЪСНА: Румен Радев отхвърля "Грипен" и хвали F-16 през 2012 г. - защо сега лобира за шведите (ДОКАЗАТЕЛСТВО)
Автор: ПИК
10.01.2019
50
145330

Какво се промени само за няколко години, та президентът Румен Радев се завъртя на 180 градуса?! Това е въпрос, който едва ли ще получи точен отговор и, ако това се случи държавността ще бъде взривена. Защото само преди няколко години тогавашният зам.-командир на ВВС генерал Румен Радев, дава пространно интервю в закрития вестник "Преса" за бойните самолети. 

На въпрос "Каква цена можем да си позволим да дадем за новите изстребители и какво ни предлагат отделните държави?", Радев отговаря така.

"В ценовите предложения на "Грипен" и "Еврофайтър" са включени основно самолети без въоръжение, с минимално наземно оборудване.

Пакетът на Ф-16 МЛУ освен девет самолета с напълно отремонтирани двигатели съдържа и всичко необходимо за използването на машините: последно поколение въоръжение "въздух-въздух" и "въздух-повърхност", койнтейнери и нашлемни системи за целеуказване, системи за обмен на видеоинформация в реално време, тренажори за летците и инжинерите, системи за планиране и разбор на полетите, модерно оборудване за обслужване и ремонт, резервни двигатели и обучение.

Цената на този пакет е чувствително по-ниска от другите предложения".

Така през 2012 година Румен Радев в качеството си на военен пилот е категорично за Ф-16, и то втора ръка, а изведнъж през последните три години рязко сменя позицията си и лобира за "Грипен". Само за няколко години новите, скъпи и без въоръжение "Грипен" стават фаворит в листата на Радев, а днес същият бивш шеф на ВВС, изрекъл тези думи, обвинява правителството в лобизъм. 

Сподели:
свързани новини
Румен Радев и "Грипен" - любов необяснима (документи) Румен Радев и "Грипен" - любов необяснима (документи)
Президентът Румен Радев все повече се оплита в лобистките...
на 07.01.2019
Напиши коментар »
(50)
1
Е.БАН РОШКО- Е.БАНИЯ LZ1RGD--- Росен Георгиев Димитров ЕГН 7309296664...Напиван и Е.бан от руски тираджии преди 8 години в Холандия(екип двама) ... София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап32 .. тел...0877 58 38 45....0889 67 66 78 ..http://roshkovip.snimka.bg/
2
Ха добро утро!!!!! Тоя трябва незабавно да се свали от власт и с него да се заеме спец.прукоратурата!
3
Вярно, че казах „Светлина, повече светлина“, ама стига толкова светлина, че ще окьоравея!
4
Румба,съчувствам ти брат.Са Деса ще ти стъжни животеца заради изпуснатия рушвет....!
5
...................ПРОССТАШКА ДАРЖАВА......ТВА Е !......КВО КАЗАЛ ТРИКОЛКО .....КВО КАЗАЛА КУРНЕЛЕИ......И.....КВО КАЗАЛИ СИГАНИТЕ КОИ ТЕПАТ БУЛГАРСКИ ВОЕНЕН !......МИ ЕДНО И СУШТО.......ОТСАСТВИЕ НА РАЗУМ !......РАДЕФ ИЗБРАН ЗА ПРЕЗИДЕН СЕ ДААРЖИ КОТУ СИГАН.....А СИГАН НЕИЗБРАН ЗА ПРЕЗИДЕН СЕ ДААРЖИ КОТУ ПРЕЗИДЕН !.......ГАНЬО ТЬИ ИДЬОТ ЛИ СИ.......И МАЗОХИС ?........И ПЕЕРАЗ ?......Е ЖАМБАЗКО КА СА ФРЪЛЯ СА А СЕ АРЕСА И А УСТАНИ У БРУСЕЛ !......ТОЯ ПЕЕРАЗ БЬИЛ ПРОТИФ ГЕРМАНИЯ И ФРАНЦИА ?.......ГАНЬО Е.БАТ ТА ЗА ПУСЛЕДНО !......СКОРА СКОРА НЕМА А ИМА УИРОПЕИ САИУЗКА !....
6
Няма Грипенчета, няма комисионни !!! Мъка, мъка, мъка за Шербета и БСП !!! Фатмака не разбра ли, че е проста марионетка на червените олигарси със смешни представителни функции, нещо като дръвче, на което само някое куче може да вдигне крак и да препикае? Толкова ли не можа да проумее, че не го бръснат за слива както тук така и по света и че властта е в парламента и правителството, а той и Деса са клоуни в цирка и кукли на конци в една гротеска, режисирана от куп трътлести червени лелки с мания за пари и власт! По-нищоправеща институция с огомен антураж от чиновници и хрантутници на държавна ясла, няма в България !
7
КАКВО СТАНА ---??? ВЧЕРА СМЕ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА ИЗТРЕБИТЕЛ , ??? ДНЕС НЕ СМЕ ЗАЩОТО НЕ Е ГРИПЕН - ОТГОВОРЪТ Е ЯСЕН И ВСЕКИ МОЖЕ ДА СЕ ДОСЕТИ-
8
.................У ШФЕЦЯ НЕ ЗНАЯТ ЗА ТОЯ ГРИПЕН !.......НЕШТО СЕЛЗКИ ДУНЕР ВААРТИ ТОЯ РАДЕФ ?.....
9
Радев е взел пример от ББ. И той човека е бил запален КОМУНИСТ в миналото , дори станал член на БКП на 19 години. Пък след време се отрича , че и даже заклеймява комунистите и ги псува дори. Те са му виновни за несгодите и мъките.Претърпял е катарзис някакъв май ? Но ето , човек за пример е ! Днес -един , утре - друг , а после - какъвто си иска. Нашият вожд е над тези неща. Защо и Румен да не опита като него ? Вече всички си имаме МОДЕЛ ЗА ПОДРАЖАНИЕ .
10
За да си МИЛИЦИОНЕР, ПОЖАРНИКАР ИЛИ ПИЛОТ беше задължително да имаш партиен билет,но това не означава,че трябва да си НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ КАТО РУМЕН РАДЕВ.
11
Другарю Луноход, с едно нещо съм съгласен, "Радев е взел".
12
Е те това е въпроса,хм ей Радев не така ,че знаеш ли, ние плювачи те сме тук
13
Е те това е въпроса,хм ей Радев не така ,че знаеш ли, ние плювачи те сме тук
14
А ти си обикновен олиго френ.....
15
Върхът на низостта е Радев!Когато някой упорито ,тъпо и непрестанно ви говори за корупция ,крадене и престъпни схеми ,знайте ,че това е човек,практикувал ги ,упражнявал ги,облажил се от тях ,та и не може да допусне,този свят не е само мръсотия и подлост,какъвто неговият.
16
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
17
През 2012 офертата е била друга.Сега нищо от предлагането на фантома не се включва в офертата а и цената му се е вдигнала много.Сега фантома е по скъп и никакви екстри към него няма-сервиз части персонал за сервиза оборудване въоръжение.
18
По-добре шведски крони ат тиквени семки.
19
Добре извадена е статия в която Радев е зам.командир на ВВС,дайте да видим и мнението на шефа на ВВС по това време генерал Попов.През целия период на службата на Радев като бригаден генерал до генерал майор от зам.началник на ВВС до началник на ВВС негов ръководител е генерал Попов не трябвали отговорност да носи началника.
20
Ужас!При наличието на толкова много пелераси в България,как може Радев да е президент на мерзавците!?
21
Планината ПИК за пореден път се напъна... И роди поредната мишка... (Не бих се учудил ако решат, че това е нецензурно.)
22
Факт е , че за П-И-К бат Бойко е пич , а Радев е боклук , гад , мизерник и всички други лоши неща. Защо ли е така ? Някой пита ли се ? Въпрос на морална хигиена , на платена проституция , на слугинска позиция ли ? Дали по стените в офиса на П-И-К и в домовете им стоят снимки на ББ ? Кланят ли се пред портрета му на всеки кръгъл час ? Целуват ли го и чистят ли праха всяка седмица ? Много пик-ливи въпроси се натрупаха , ама кой ли ще отговори ? Важното е тиквената демокрация да се възхвалява ....
23
И от къде си го измисли това? Тези дето са ти спуснали опорните точки са много зле и ти също. F-16 Viper е последната модификация с пълно въоръжение и потдръжка, с тренажьор и всичко останало. Всичко което е искал льотчика преди. Но сега срещу съответната сума се е съгласил на една коруба с американски двигател и без въоражение и навигация. Чудя се къде си ти в далаверата?
24
Трудно е да си природно прост и алчен, а да се мъчиш да изглеждаш ЕнтИлЕгент, а още по-трудно е след като опраскаш няколко шкембе чорби и 5-6 джолана да врътнеш едно коремно пред шашнатите селски моми и бекове. Хвала на такива другари като Фатмак Шербетов !
25
ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО С ГРИПЕНА Е ЯСНО И ТОЧНО НО ТРУДНО СЕ ДОКАЗВА. ЕДНО Е ЯСНО И ТОЧНО ,??? ЧЕ ИСТИНАТА ,РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ ИЗЛЕЗНЕ НА ЯВЕ.
26
Парички, паричкиии. Сделката за Ф16 минава през държавата и не могат да се отчисляват комисионни. А за Грипените се контактува само с частна фирма СААБ.
27
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
28
Чехлю е болен, не му стана далаверата с грипените! Той добре се облажи от Пантерите,Спартаните и Кугарите, искаше и от Грипените да захлеби!Грипените паднаха в канала, Чехлю е в потрес, защото не изпълни задачата, за която му е платено! Радевата е Мангалска работа, бате към това копче дай един балтон! Да купим едни обезкостени Грипени, които са капарирани на Чехлю, ама после ще се молим на американците да ги оборудват за работа, а не само за тренировки! Кобрата на Решетников може само на Деса Интелигентната да разпорежда! Чехлю е господин Никой, нотариус, който подписва укази за обнародване в Държавен вестник! Деловодител с мечта да е Артелчик комисионер! Боб,джолан и да каканиже бос написаното му от Иво КГБ-то
29
Това доказва, че Радев е подкрепя най-изгодна подадена тогава оферта и нищо друго.
30
За няколко години се бил извъртял на 180 градуса ли? Ми то това си е напредък, докато беше в Графа се извърташе на 180 градуса през 2-3 дни. И си беше създал репертоар с който влизаше в оправдателен режим. Пази Боже да му кажеш нещо накриво....
31
АБЕ СУД ЖУЦИ МНОГО БРАМЧИТЕ БЕ ЩА НЕ ХВАНЕТЕ РАДЕВ ЗА ШЛИФЕРО ДО КОГА ЩЕ СЕРЕТЕ ПО НЕГО УТРЕ ЩЕ ГО И ОПИКАТЕ НАЛИ
32
Еххх ,много пара са СТО МИЛИОНА ЕВРО ,многоооо ! От СААБ ,като частна фирма - ги дават "от сърце" ,а правителството на САЩ - нищо не давааа ( даже ,ако си поискаш - може да отидеш в дранголника ) ,та за това е толкова "лют" Румката ,за това !!!
33
БТВ официално се извиниха за фалшивата новина за участие в бой на сина на президента Радев. Вие ще имате ли смелостта и доблестта да се извините?
34
Фактите са едно,а коментарите им друго.Второто е важно! Нима не става видно,че се обсъждат критерии и качества на отделните самолети към онзи момент.Тогава предложените F16 не са тези които сега се обсъждат като модел и второ,тогавашните са отремонтирани,а сега се предлагат нови и все още непроизведени.Същественото сега е цената.Какво си мислим ние,че правителството незнае за каква цена ще договаря ли и то при условие че отпадна ограничението за обща цена на поръчката.Всичко се знае.Най-добре е да си вземат директно решението за тяхното закупуване,а правителството само да подпише договора и да пият шампанско.Наздраве!
35
Трябва да отбележа, че през 2012 година Радев дава своето мнение, а през 2018/19 мнението е на генерал Деси.
36
Бахрейн за 10 F-16 плаща 1 милиард и 200 милиона България за около 2 милиарда ще получи 8 самолета !!! Пита се в задачата заедно с пистите ли ги купуваме или ПЛИКЧЕТО е толкова голямо че суджуците може и да се задавят с него ???
37
То по това време и Антончо писа за ШАЙКАТА а Томито и Даниелчо бяха членове на БСП ама всичко се променя всичко се върти !!!
38
с сааб и Грипени знаем че има ужасни корупционни скандали в Европа..Радев и тука наща вице на сааб Красимира Стоянова директор за централна и източна Европа дали не са замесени в далавера .Лакоми хора еййййййй...брииииееееххх чи пляяяясссс...
39
Защо се правиш на глупак когато си просто трол? Цената за Бахрейн е в долари, а нашата в лева. Нищо не знаеш за условията на сделката с Бахрейн нито за крайната цена за България. В същото време, скорошната официална оферта за F-16V за Бахрейн се видя, че единичната цена на този изтребител (с включено обучение, логистика и наземно оборудване, но БЕЗ ВЪОРЪЖЕНИЕ) възлиза на около $145 млн. на самолет. Американската агенция за сътрудничество в областта на сигурността на отбраната (DSCA) уведоми Конгреса за възможна чуждестранна военна продажба (FMS) на самолет с конфигурация F-16 Block 70/72 V до Словакия с приблизителна стойност от 2,91 млрд. Долара.
40
Корумпирано и разгонено псе е прецедента на БСПеерастите.
41
Питам и отговор искам, защо след материалчрто за среща на Обли//за::лко, с Баба Ивче и Мастиябаркова няма коментари? Защо гъсеници от тази клоака се страхувате от мнението на нормалните българи? Страх а, големо шубе. Защото щяха да ви нарекат с имена и епитети които заслужавате, дори и най-нецензурните. Но вие си знаете и не давате място за коментари. И кой мислите ще ви гледа и слуша брътвежите? Едва ли има и десетина. Да четеш тук е все едно да бъркаш в стара тоалетна. А вие сте кенефаджиите на публицистката у нас. Осмърдявате където и да се появите. Гнус, смръдлива гнус!!!!!
42
отговор на коментар
Колко друга е била офертата ? Тогава става въпрос за самолети 2-ра ръка,сега за ново произведени.Сега има избор на самолет по технически показатели и офертите не включват цена,т.е, за 6 години Грипен става по модерен ,по -боеспособен,по добър самолет ли ,или аз бъркам?
43
отговор на коментар
Геш,кой каза че ще платим 2 милиарда лева за 8 самолета.Аз разбрах ,че финансови параметри не са обсъждани ,тези милиарди е финансовата рамка ,която можем да си позволим.Къде прочете цената на американците?Дай линк?
44
Румен по, който е елементарен, ще се спука, че няма да получи комисионна, или ще я върне. Прост и злобен. Явно е и мошеник.
45
шербетските неволи на този зъл артелчик стигна до там че на празници да говори за пари за самолети и за блато.това е умишлен маргинал , който не си струва да го коментираме ..., но от позицията върху която е спуснат , а именно да е президент Радев се държи като бушмен в Европа.Маргиналната му халтура е повсеместна , погледнете скандалите около семейството му , компроментиране на българската армия със тази жена ,която го е хванала за ушите , разпасаното му поведение - лостови игри , скандалите със него самия и роднините му показва че тези хора са се държали така през целия си живот и продължават по същия безпардонен демонстративен начин да си показват магариите по улиците и в службата.Правят се на такива каквито не са ..позьори и пошлост....ХАЛТУРА..
46
Ей ПИК много сте наивни-не разбрахте ли че пред червени кратуни никакви документи и факти не важат ! Зомбирани и неспасяеми са !
47
Да ви се не видят самолетите! Въшкав народ с 8 самолета. Пълен таашак!
48
Радев е пълен тъпанар и резил за държавата. Не случайно е в тотална международна изолация, такава в каквато и гоце архара не е бил. Екскурзовод за наша сметка на странното същество с визия на дърт травестит за което го омъжи бсп
49
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
50
отговор на коментар
Ей фатмак, нищо не разбираш, опитваш се да си съчиняваш и да лъжеш като президента ви. Фантом е мозъка ти. McDonnell Douglas F4H-1F Phantom II е много стар самолет, никога не ни е предлаган и почти не е на въоръжение никъде. Много мразя измамници. Ако беше в момента пред мен, щях да ти направя главата аеродинамичен фантом.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за президент на България?
Общо гласували: 13730
архив

Питат пожарникар:
- Кое е най-трудното нещо, което сте гасили през живота си?
- Най-трудно от всичко е да си погасявам кредита... 

няма нови новини
Днес: 26
hot
най-четени новини в момента
сега
1583
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Спецпрокуратурата с разкрития за корупционните далавери на червения кмет на Костенец - предлагали пари на общинари срещу гласуване за определени фирми (ОБНОВЕНА)
x
Женският оргазъм помага за зачеване
x