ИСТИНАТА ЛЪСНА: САЩ обеща "многозначително" засилване на търговията с Обединеното кралство след Брекзит

Европа

ИСТИНАТА ЛЪСНА: САЩ обеща "многозначително" засилване на търговията с Обединеното кралство след Брекзит

28083
на 16.02.2019
ИСТИНАТА ЛЪСНА: САЩ обеща многозначително засилване на търговията с Обединеното кралство след Брекзит
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Държавният глава на САЩ Доналд Тръмп обеща, че Вашингтон ще се стреми към засилване на търговията с Великобритания след излизането й от структурите на Европейския съюз, съобщава американското издание Washington Examiner, цитаран от "Фокус".
„Всички знаете за ситуацията по отношение на Брекзит, за сложността и проблемите. Но ние имаме много добри търговски отношения с Великобритания и това ще бъде укрепено още повече. Така че с Обединеното кралство продължаваме да търгуваме. С течение на времето ще увеличим много значително търговията", увери американският президент, говорейки пред журналисти пред Белия дом. 
Британският парламент все още е разделен относно плановете за напускане на ЕС. Обединеното кралство гласува за напускане на Общността през юни 2016 г., само няколко месеца преди Тръмп да бъде избран за президент на САЩ. Мнозина смятат, че вотът за Брекзит е бунт срещу политическия елит и го разглеждат като предшественик на изборната победа на Тръмп по-късно през годината. 
Тръмп се обърна към нацията в петък, за да обяви, че ще подпише декларация за обявяването на национално извънредно положение с цел да финансира изграждането на стена по границата с Мексико, припомнят от редакцията.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК