И братът на Тишо Ментето прави ментета - ченгета арестуваха криминалния Казан на Мая Манолова

Политика

И братът на Тишо Ментето прави ментета - ченгета арестуваха криминалния Казан на Мая Манолова

91539
на 21.08.2020
И братът на Тишо Ментето прави ментета - ченгета арестуваха криминалния Казан на Мая Манолова
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Братът на най-видния активист на Мая Манолова – Тихомир Василев, по-известен като Тишо Ментето, се оказа разследван производител на незаконни спиртни напитки, научи ПИК от полицейски източници.

препоръчано

Същият, подобно на брат си, е обект на дейността на органите на Икономическа полиция в 9-то РПУ на софийския квартал Люлин. И ако Тишо доби популярност като Ментето на "Изправи се. бг", то за брат му Кирил вече се говори в протестърските среди като за Казана на Мая Манолова.

Както ПИК вече съобщи, Тихомир Валериев Василев е с криминална регистрация по член 172 б от Наказателния кодекс. Текстът от кодекса гласи, че “който без съгласието на притежателя на изключителното право използва в търговската дейност марка, промишлен дизайн, сорт растение или порода животно, обект на това изключително право, или използва географско означение или негова имитация без правно основание, се наказва с лишаване от свобода до 5 години и с глоба до 5 хиляди лева“.

Василев е попаднал в полезрението на правоохранителните органи, защото бил хванат да продава ментета на световноизвестни модни марки на пазара в Люлин. През миналата година му е повдигнато и обвинение от прокуратурата заради продажбата на тези ментета.

Сега към Тишо Ментето най-вероятно ще се присъедини и брат му – лицето Кирил Валериев Василев. Той пък е спипан от "Икономическа полиция" в производството на незаконни спиртни напитки. Ченгетата дори са открили и "арестували“ казана за варене на ментета в дома на неговите родители.

В същото време Мая Манолова се опитва да изкара като репресирани цялата фамилия на братята производители или продавачи на ментета. По този повод тя е насрочила нарочна пресконференция на фонтана на Президентството за тази сутрин. И Манолова, и Николай Хаджигенов, се опитаха миналата вечер да съживят умрелия си протест като обявиха Тишо Ментето и брат му Васко Казана за жертви на ГДБОП, на отдавна несъществуващото звено "Тежки престъпения“ в МВР и на още куп знайни и незнайни полицейски организации у нас и в чужбина.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за втория ден на май - Раците си печелят врагове, трудности очакват Девите САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за втория ден на май - Раците си печелят врагове, трудности очакват Девите
ПИК TV x
Проф. Антоанета Христова с ЕКШЪН ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Служебното правителство ще управлява дълго! ГЕРБ налага цензура на алтернативите на сглобката в трите основни телевизии (ВИДЕО) Проф. Антоанета Христова с ЕКШЪН ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Служебното правителство ще управлява дълго! ГЕРБ налага цензура на алтернативите на сглобката в трите основни телевизии (ВИДЕО)
ново
Днес: 80
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК