И висш комсомолски кадър с алиби на поет се писа протестиращ - яви се при клетата Цецка Ризова в Божков ТВ

Политика

И висш комсомолски кадър с алиби на поет се писа протестиращ - яви се при клетата Цецка Ризова в Божков ТВ

104233
на 09.09.2020
И висш комсомолски кадър с алиби на поет се писа протестиращ - яви се при клетата Цецка Ризова в Божков ТВ
Автор:   Ива Николова

В Би Ти Ви, по-известна напоследък като Божков ТВ, възникна нов протестиращ срещу тиранията на Бойко Борисов, който се представи като поетът Николай Милчев. Въпросният поет отдавна шества във вид на "будната гражданска съвест" из обслужващите олигархичните интереси на метежниците сайтове и глаголи разни развълнувани мисли за демокрацията.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Като такъв се курдиса и днес при слугинажа на превратаджиите Цветанка Ризова и заразказва разтъсваща история как преди 1989 г., когато дошъл да работи в София, негов близък от село го помолил да му прати няколко пакета боб, понеже на село нямали какво да ядат. А пък той тогава се ядосал: "Какво ме занимава с тоя боб".

Удобната като анатомична подметка Ризова не прояви никаква съобразителност да го попита как така е успял да дойде да работи от провинцията в София преди 1989 г., когато за целта трябваше да има жителство.

Ако го беше попитала, щеше да научи, че Николай Милчев е дошъл да работи в ЦК на ДКМС. Да преведем за по-младите - за комсомола, за онези настървени момчета и момичета, които трябваше да сменят партийните другари по високите постове в БКП. Та затова не му е било до боба тогава и дори се е възмутил, понеже други планове са къкрили в гърнето му, пардон, в главата му.

Но Николай Милчев явно много се срамува от тези свои години в биографията си, защото никъде и никога не ги споменава. От официалните данни за него става ясно само, че е бил приет в Съюза на българските писатели през 1993 г., когато вече ги приемаха на кило. В предишните години явно дори и комсомолът не му е помогнал да го признаят за поет. Но го напуснал през 1996 г., когато явно е решил да се преориентира към по-перспективна партийна кариера, както сега.

Колкото до това, че Николай Милчев се представя като поет, само ще напомним, че героят на гениалните Илф и Петров - Васисуалий Лоханкин, който говори на невярната си жена Варвара в петостъпен ямб, също се мисли за поет. И Цветанка Ризова, която също е имала такива изкушения, прекрасно би трябвала да знае това преди да обяви: "Сега при нас е поетът Николай Милчев". Но явно ботоксът, освен бръчките, изглажда и гънките.

По-честно би било да каже: "При нас е бившият виш комсомолец от ЦК на ДКМС, който днес е протестиращ срещу правителството". Та поне да стане ясно за какво се борят по тия протести доста хора. Явно Николай Милчев се бори за своя ЦК на ДКМС, откъдето вместо да стане висш партиен кадър, му се наложи да се прави на писател, та поне някой по телевизията да го покаже като "поета Николай Милчев".

Е, вярно навръх 9 септември. Ама какво да се прави като някои неща все излизат като въшка на чело. И комсомолецът Николай Милчев днес изпълзя като въшка начело на протестите под юмрука на ротфронтовеца в президентството Румен Радев.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
ШОУТО ПРОДЪЛЖАВА! Делян Добрев звъни спешно от САЩ - иска да го включат в парламента онлайн, за да разбие еквилибристиките на Асен Василев (ВИДЕО) ШОУТО ПРОДЪЛЖАВА! Делян Добрев звъни спешно от САЩ - иска да го включат в парламента онлайн, за да разбие еквилибристиките на Асен Василев (ВИДЕО)
ново
Днес: 86
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК