И в Кастилия забраниха убиването на бикове за развлечение

ХИТ СВЯТ

И в Кастилия забраниха убиването на бикове за развлечение

9603
на 19.05.2016
И в Кастилия забраниха убиването на бикове за развлечение
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Властите в испанската автономна област Кастилия и Леон издадоха забрана да се убиват бикове по време на масови прояви. Заместник-председателката на автономната власт Роса Балдеон обяви, че е бил приет указ със силата на закон, който влиза в сила от 20 май и забранява убийството на животни в рамките на масови традиционни спектакли с участието на бикове.

препоръчано

Решението е взето и във връзка с отбелязването на един от най-известните празници в региона – Торо де ла вега. По време на празника бикове са пускани да се движат свободно, но след това хората започват да ги преследват – пеша и на коне. Обикновено в гонитбата участват към 40 копиеносци. Всеки преследвач се стреми да убие бик пред очите на множество зрители, които идват в община Тордесиляс специално за зрелището.

Всяка година след празнуването на Торо де ла вега по улиците излизат хиляди хора, за да протестират срещу жестокото отношение към животните. Испания е известна с различни представления с участието на бикове, които се провеждат на много места през летните месеци. Когато хората бягат пред бикове обаче, има и нещастни случаи. Миналата година са загинали 11 души по време на подобни празнични прояви. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на Промяната и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на "Промяната" и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК