И Жан изскочи от нафталина - кой му даде знак да стане от бюрото и да заплаши да препаше оръжие

Час Пик ГЛАВНА

И Жан изскочи от нафталина - кой му даде знак да стане от бюрото и да заплаши да препаше оръжие

94738
на 12.05.2021
И Жан изскочи от нафталина - кой му даде знак да стане от бюрото и да заплаши да препаше оръжие

Че българинът не си взема поука от историята, а в по-честите случаи дори и не я познава, е ясно. Нагледен пример е завръщането на Жан Виденов в политиката.

препоръчано

Как иначе да се тълкува един такъв размах. След дълги години мълчание и самообричане на политическа забрава, Виденов се изтръска от нафталина и скочи направо в казана. Едва ли се е събудил сутринта и си е помислил "Абе, защо да не се пробвам пак в политиката?". Надали и най-наивният би повярвал на такава версия за възкресението жаново.
Жан Виденов идва в политиката, за да острани БСП от политическия спектър. Сам той обяснява пред една пловдивска медия, че столетницата "няма бъдеще". А страната трябва "да се пази от национални предателства. Ако не можем в парламента, на улицата. Ако трябва, и с оръжие в ръка."

Странно е как е придобил такава смелост в сърцето, че да е готов да нарами оръжие дори. Зад научното си бюро ли? Едва ли.
БСП си отглежда подобни партии, които се заемат със задачата да унищожат майка си. Какво се случи с АБВ? Всички помним. Като бивш лидер на партията Георги Първанов реши да учреди собствена политическа сила, за да разцепи БСП. АБВ обаче не можа да стигне дори до "Г". Остана си трибуквена, бутикова и приятна партия. Не лоша за коалиция. Но на последните избори не стигна дори прага за влизане в парламента.

Сергей Станишев също е бивш лидер. Както сочат наблюденията, като нищо и той ще скочи да прави своя партия.

Редно е и Жан Виденов да се построи в редицата. Нали и той е бивш председател на БСП. Може да продължи АБВ-то с още три букви - ГДЕ, например. Защо не?
Колко интересно би звучала неговата ПП "Лявата алтернатива" като ГДЕ - Лявата алтернатива.
Жан и неговата партия вече дават заявка да участват в следващите парламентарни избори. Ще поживеем - ще видим дали ще стъпят на трите следващи букви.

Сподели:
Бомба x
6 признака, които показват, че с връзката ви е свършено 6 признака, които показват, че с връзката ви е свършено
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богатството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богатството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това