И кметът на Челопеч получи обвинение от прокуратурата

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

И кметът на Челопеч получи обвинение от прокуратурата

8257
на 17.01.2017
И кметът на Челопеч получи обвинение от прокуратурата
Автор:   ПИК

Държавното обвинение ще го разследва за нанесени щети за 50 000 лева

Кметът на Челопеч Алекси Кесяков (ГЕРБ) беше обвинен в престъпление по служба, потвърдиха от прокуратурата. Според държавното обвинение през 2014 г. той е нарушил служебните си задължения и така е нанесъл щети на общината в размер на 50 000 лв.

препоръчано

Съдът е отстранил градоначалника от длъжност. На 28 април с.г. в нарушение на законите и вътрешните правила Кесяков по телефона разпоредил на главния счетоводител да изготви и подпише платежно нареждане, с което общината превела на консорциум 50 000 лв. с несъществуващо правно основание.

Към същият момент консорциумът е участвал в процедура, обявена от община Челопеч, за текущ ремонт читалището и детската градина. Едно от изискванията за допускане до процедурата е било наличност на парични средства в банкова сметка и представяне на банкова референция за това.

Това е поредният високопоставен чиновник, който става „клиент” на прокуратурата в последните дни. По-рано днес беше обвинен бивш главен секретар на Агенцията за бежанците, вчера от поста си беше отстранен пловдивският кмет Иван Тотев.

 

 

Сподели:
Бомба x
Кои са най-сериозните и най-забавните зодии Кои са най-сериозните и най-забавните зодии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това