И Норвегия запазва ограниченията до средата на януари

Европа

И Норвегия запазва ограниченията до средата на януари

3760
на 15.12.2020
И Норвегия запазва ограниченията до средата на януари
Автор:   ПИК

Норвежкото правителство удължи ограниченията на страната поради пандемията до средата на януари, страхувайки се от увеличаване на броя на коронавирусните инфекции през зимните празници. Това съобщи ръководителят на норвежкото министерство на здравеопазването Бент Хойе.

препоръчано

По време на коледната ваканция, каза Хойе, много хора ще пътуват между градовете в покачване на броя на заразените. "Затова запазваме приетите ограничения до втората половина на януари. След това ще направим преоценка на ситуацията", каза той на пресконференция.

По-рано стана известно, че партида от 500 000 дози коронавирусна ваксина, произведена от американската компания „Pfizer“ и нейния германски партньор „BioNTech“, ще пристигне в Норвегия през първото тримесечие на 2021 година. Хойе също съобщи, че ваксинирането на населението срещу коронавирус може да започне след Нова година.

Броят на случаите на коронавирусна инфекция в Норвегия се увеличи с 331 за ден и достигна 41 334. По време на епидемията 393 пациенти са починали в страната от усложнения, причинени от коронавирус. Тествани са над 2 милиона души. Увеличение на броя на заразените започна в Норвегия в края на август след относително спокойно лято.

Първият случай на коронавирусна инфекция в Норвегия е открит в края на февруари. Правителството наложи забрана за влизане на чужденци, които нямат разрешение за пребиваване. То също така въведе граничен контрол в Шенгенското пространство. Сега се налагат сериозни ограничения върху работата на заведенията за обществено хранене и развлечения и има препоръка да се носят защитни маски на обществени места.

От 15 юни Норвегия отвори границите си за скандинавските страни, с изключение на Швеция, а от 15 юли премахна ограниченията за още около 20 държави. На 12 август властите повториха своята препоръка да се избягват излишни пътувания в чужбина.

Сподели:
Бомба x
Четири начина да се чувствате по-енергични през деня Четири начина да се чувствате по-енергични през деня
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Радев с първа публична поява от месец насам - мълчи за изборите и парламента (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Радев с първа публична поява от месец насам - мълчи за изборите и парламента (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 55
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това