И Норвегия иска отрицателен PCR тест за пристигащите от България

Европа

И Норвегия иска отрицателен PCR тест за пристигащите от България

3367
на 06.11.2020
И Норвегия иска отрицателен PCR тест за пристигащите от България
Автор:   ПИК

Считано от 9 ноември 2020 г. Норвегия ще изисква отрицателен тест за коронавирус за пристигащите и от България, съобщава във Фейсбук страницата си външно министерство. От там изтъкват, че преди два дни норвежкото правителство е въвело изменения в режима за пътуване до Норвегия.

препоръчано

Така от 9 ноември, влизащите в Норвегия от страни с червен рисков индекс, сред които е и България, трябва да представят сертификат за отрицателен тест за COVID-19.

PCR тестът трябва да е направен не по-рано от 72 часа преди пристигането в страната и трябва да е издаден на език, разбираем за норвежките гранични власти – английски или норвежки.

Влизане на територията на Норвегия може да бъде отказано, ако лицето не представи отрицателен PCR тест. Това изискване не се прилага за норвежки граждани и лица с постоянно пребиваване в Норвегия, за транзитно преминаващите лица, за работниците, които редовно влизат в Норвегия от Швеция и Финландия.

Изискването обаче се отнася за здравния персонал, който е бил извън Норвегия повече от седем дни.

От външно изтъкват, че лицата, които влизат в Норвегия от страни с червен рисков индекс и нямат постоянно пребиваване и адрес в страната, трябва да имат осигурен хотел за периода на карантина, както и да се тестват по време на карантинния период.

Същото важи и за работниците или бизнес партньорите, чиито работодател или клиент не може да им осигури подходящ адрес на пребиваване.

Мярката важи и за членовете на семействата, които идват на гости на роднини в Норвегия, като изкарване на карантинния период на адреса на домакините е неприемливо.

Сподели:
Бомба x
Какво да правим, за да постигнем перфектно тяло за лятото Какво да правим, за да постигнем перфектно тяло за лятото
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Звезда от Откраднат живот тайно стана майка за втори път САМО В ПИК TV: Звезда от "Откраднат живот" тайно стана майка за втори път
ново
Днес: 17
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това