И Пената се присъедини към Петър Жеков - излиза с Марешки и Валери Симеонов в битката за вота

ЧАС ПИК

И Пената се присъедини към Петър Жеков - излиза с Марешки и Валери Симеонов в битката за вота

44561
на 02.03.2021
И Пената се присъедини към Петър Жеков - излиза с Марешки и Валери Симеонов в битката за вота
Автор:   ПИК

В навечерието на Националния празни още един символ на национална гордост влиза в отбора на Патриотичната коалиция. Димитър Пенев - Пената бе официално представен като кандидат в листите на ВОЛЯ и НФСБ в София. Това е вторият футболен титан в екипа на Марешки, след като вчера бе потвърдено включването на легендата Петър Жеков, първата „Златна обувка“ на България.

препоръчано

С името на Димитър Пенев са свързани някой от най-знаковите поводи за национално самочувствие. Като футболист, общо 8 пъти е шампион на България и 5 пъти носител на Националната купа. За повечето българи, обаче, той остава в съзнанието като най-успешният треньор на страната, който отвежда националния отбор до бронзовите медали на Световното първенство в САЩ‘ 94.

С обявяването на знаковите кандидатури за народни представители, мнозина вещаят радикални промени в спорта. Веселин Марешки е известен с проактивните си действия и натиск за бързи промени ориентирани към резултати, но до момента повечето инициативи на оглавяваната от него ПП ВОЛЯ бяха свързани със социалните права на гражданите. Към политиките за безплатни лекарства за пенсионери и ученици, справедливи цени при горивата и по-високи пенсии и заплати, явно Марешки добавя и спорта. За привличането на Димитър Пенев под знамената на Патриотичната коалиция,  той заяви:

„В мирно време знамето на една държава се вее най-гордо по време на спортни триумфи. Димитър Пенев е човекът, който заедно с нашите национали през 94-та ни накара да се чувстваме най-сплотени и щастливи като народ. Спортът възпитава в традиционен морал, където мъжете са мъже, а жените - грации. Копнея да се върнем по пътя на спортните успехи от близкото минало, но и към масовия спорт, който носи здраве на нацията. За нас включването на  Пената е признание от най-високо ниво, защото кой друг, ако не той има нюх за селекция. Знаково е и още нещо. Някои социолози вече отреждат 3-то място на ВОЛЯ и НФСБ, а Димитър Пенев знае как се стига до бронза, когато опонентите уж не те слагат в сметките!“

В светлината на последните допинг скандали и повсеместната липса на високи отличия на международната сцена, е повече от ясно, че спортът в България има нужда от рестарт. Пената и Петър Жеков са представители на златното поколение български атлети и тяхното включване в политическия процес не изглежда случайно. Очаква ни интересен политически сезон, а защо не и спортен, ако най-после се върнем в правилния коловоз на политиките за масов спорт и високо спортно майсторство. 

Сподели:
Бомба x
СЕНЗАЦИОННО: Пентагонът потвърди за видео с НЛО СЕНЗАЦИОННО: Пентагонът потвърди за видео с НЛО
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Страшен екшън в парламента - ГЕРБ на бунт срещу новия ОФ (НА ЖИВО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Страшен екшън в парламента - ГЕРБ на бунт срещу новия ОФ (НА ЖИВО)
ново
Днес: 178
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това