Йенс Столтенберг ще участва в Парламентарната асамблея на НАТО в София

Политика

Йенс Столтенберг ще участва в Парламентарната асамблея на НАТО в София

10142
на 27.05.2024
Йенс Столтенберг ще участва в Парламентарната асамблея на НАТО в София
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пристигна снощи в България.

препоръчано

Той беше посрещнат на летище София от ръководителя на делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея на НАТО Даниел Митов.

Нашият парламент е домакин на пролетната сесия. Форумът ще бъде открит днес.

В пленарното заседание ще се включи и българският служебен премиер Димитър Главчев, с когото ще имат и среща на четири очи в Министерския ни съвет.

Очаква се днес да станат ясни приоритетите за срещата на върха през юли във Вашингтон. През последните два дни в НДК работиха петте комитета към НАТО. Фокусът на разговорите беше отбраната и сигурността.

Българската страна изрази твърда подкрепа за по-засилено присъствие на Алианса в черноморския регион и застана твърдо зад продължаването на помощта за Украйна.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов с ОЩЕ ОТГОВОРИ на въпроса защо трябва да се гласува (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов с ОЩЕ ОТГОВОРИ на въпроса защо трябва да се гласува (НА ЖИВО)
ново
Днес: 99
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК