Вход
София
Времето в София 1 o C

Йорданка Фандъкова с остър коментар за битката с мръсния въздух - разкри с колко скача данъкът за колите

Йорданка Фандъкова с остър коментар за битката с мръсния въздух - разкри с колко скача данъкът за колите

на 11.12.2019
30348
43
Йорданка Фандъкова с остър коментар за битката с мръсния въздух - разкри с колко скача данъкът за колите
Автор: ПИК
11.12.2019
43
30348

Най-сериозен проблем през зимата е битовото отопление. Горенето на дърва и въглища са сериозна причина за мръсния въздух и затова предприехме мерки срещу нерегламентираното изгаряне на отпадъци. По предложение на Инициативния комитет на "Красна поляна" поисках това да се криминализира. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред Нова телевизия за проблема с чистотата на въздуха.

Тя подчерта, че още миналата година законът е бил променен, така че да се въведат стандарти за дърва и да се регулира това при търговците. Наред с рестриктивните мерки се работи и за подмяната на отоплителните уреди за над 20 хиляди домакинства, което ще позволи при 1/3 от тях да печките бъдат подменени с екологични алтернативи.

Фандъкова заяви, че е много трудно да се убедят хората за новия вид отопление, тъй като повечето се притесняват дали няма да им бъде по-скъпо и уточни, че мерките са насърчителни и рестриктивни. "Трябва да ограничаваме трафика, колите които замърсяват, затова и предложих данъците да бъдат променени. Ние трябва да изпращаме към цялото общество сигнал, че въздухът е такъв, защото всички ние го замърсяваме. Ако не може човек да си позволи по-скъпа и нова кола, ролята на общината е да предложи алтернатива, затова е и модернизирането на градския транспорт и метрото", заяви още кметът на София.

"Ние с дейността си трябва да направим така, че да намаляваме тези дни със замърсяване. Надявам се да обединим и опозицията. Географията на града не можем да променим, но можем да променим навиците си", заяви още Фандъкова.

"Знаех, че не мога да отговоря в момента категорично, но никога не съм излъгала. Не случайно няколко пъти коментирах в дебати, че моите опоненти предлагат всичко и в същото време категорично казват, че няма да увеличават данъците. Такова нещо няма, защото знам, че безплатно нещо няма", заяви Фандъкова по повод вдигането на данъците. Тя припомни, че за да може да се осигурят средства за кварталите и да се ремонтират вътрешните улици и тротоарите, парите трябва да дойдат от някъде и това ще дойде от данъка за сделките. Тя уточни, че увеличението за най-масовите автомобили е между 4 и 7 лева на година.

Сподели:
свързани новини
ГЕРБ: Далеч сме от идеята за кристално чист въздух ГЕРБ: Далеч сме от идеята за кристално чист въздух
„Глоба от 2000 до 5000 лв. и затвор до две години...
на 11.12.2019
Напиши коментар »
(43)
1
В основните ромски секции в софийските квартали „Филиповци", „Факултета" и „Христо Ботев" на балотажа са гласували общо 7207 души, като 6111, или около 85%, са подкрепили г-жа Фандъкова. Явно, че ромите са станали първи гербаджии и масово са гласували за правилната кметица. ++ Във връзка с тези факти, г-н Борисов е декларирал, че волята му за борба срещу циганизацията и доганизацията на България е не по-малка от тази, с която прасе сe бори с тиква.
2
Браво на Фандъкова. Размаза метежниците.
3
„Докато Фандъкова в кампанията търсеше доверие от хората с аргумента, че 10 години не е вдигала данъците в София, през същото това време е подготвяла с екипа си повишението им с до 40%.“ ++ Слоганът на ГЕРБ след изборите стана: „Благодарим, че пак избрахте нас да крадем от вас.“
4
Фъндоо , селяните които наводниха София , с таралясниците си , те мърсят 5 пъти повече въздуха !!!! Мангустите също ,но виж оправи проблема ,първо със селяците !!!!
5
Угодно голословие , оправдания и клишета , както винаги от другарката - типично за червените ! И най - богатите селяндури крадливи допринасят за мръсния въздух с горящите камини за кеф и с тежки возила , джиткайки постоянно насам - натам , както разбира се многобройните и най - бедните сигани , домъкнали се от къде ли не и блъскащи всевъзможни боклуци в кюмбетата ! Тъжна работа !
6
Ние мангалите от Баце „Юген“ мнгу убичами гуспужата Шихан Йордечка, които ни дадоха левове да карами каруциту и да си горими гумити, да не плаштами данаци и ни сложиха дуграми алуминииви чи дажи и билетчита за транспорта ни купува всеки ден!!! Слава Герберистану !!! Героям слава !!!
7
ще те коронясам тролски барон като ти разпоря червения тролски г*з комуне долно
9
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
10
Да ти ЕПМ скапан селски трол на ПИК.
11
По времето на Соца, въздуха беше кристално чист. Всичко беше на газ и ток, а ауспусите на трабант и варбурзите кадяха със чист въздух, както и комините на Кремиковци, бълваха райски газ и чист кислород. Затова народа ни беше щастлив и упоен от идеите на комунизма, и никой не вярваше, че въздуха ни е пълен с тежки метали и олово най вече, които доведоха нацията ни до полуда...
12
Самоковската селянка да вземе пример от Тиквоча.В къщата му всички сера.т върху вестници.После хвърлят изсъхналите говна в камината.Става огън за чудо и приказ ! За да не трови природата е сложил тензух на комина да лови метана.Нищо ,че цела Банкя мирише на говна.Важното,че е еко-гориво !
13
Прав си, на Румен Гадев лай*ната миришат на джолан, и бедните ще се облизват с филия хляб. На какво ли миришат говната на Импексовата и Костинбродската пръдли. Как мириши у вас скапан БСПдирастки трол, когато се насереш!!!
14
До сега се взимат мерки касаещи само гражданите : чрез автомобилите им, чрез отоплението ,което ползват ит.н. Къде са мерките отнасящи се до управниците и касаещи намаляване например разхода на гориво за придвижване между две точки в София.? например : умни светофари, "зелени вълни "на кръстовищата , подлези , надлези , разширяване броя на еднопосочните улици и т.н.? Ама по лесно е да цакаме обикновените хора. без да се напънем поне малко.
15
Абе стига сте занимавали цяла България с вашия мръсен въздух, като не ви харесва отивайте в Барселона да живеете
16
Мръсния въздух на столицата... ТОП НОВИНА ...
17
В Чили една кметица си позволи да вдигне билетчето на градския транспорт с 5% и я изкараха на улицата и я боядисаха с боя , а тая вдигана билетчето с 60% и пак си я избраха , малко ти е дето дишаш сега мръсния въздух прост софиянецо
18
Има ли кой да обясни на това недоразумение, че не автомобилите замърсяват, а нейният електорат,които горят денонощно какви ли не боклуци? Но няма как да ги санкционира, защото другият път няма да я изберат за кмет.
19
Тая тъпанарка сега ли се сети. Стои там 14 години сигурно заедно с министрите на околната среда...Всичко е за ПР, на пожар и нищо не се планира. Трябват незабавни и брутални мерки за решаване на този изключително сериозен проблем, а не поредните приказки на тая учителка..
20
Крайно време да се ДЕЙСТВА с крути мерки, защо да дишаме мръсотията на СЕЛЯНДУРИТЕ, които се довлякоха в София със старите си ТРОШКИ??? ДА СЕ ЗАБРАНЯТ В СОФИЯ всички СТАРИ АВТОМОБИЛИ, които са ОСНОВЕН ЗАМЪРСИТЕЛ , но ПЪЛНА ЗАБРАНА НЕЗАБАВНО и който иска да се вози на тях, ОБРАТНО НА СЕЛО! МВР ДА ГИ СПИРА НЕЗАБАВНО ОТ ДВИЖЕНИЕ и ГЛОБИТЕ ЗА НАРУШИТЕЛИ ДА БЪДАТ С ХИЛЯДАРКИ, а не с мижави стотинки!!!! ДЕЙСТВАЙ КМЕТЕ, ЗДРАВЕТО ПРЕДИ ВСИЧКО!
21
Гласувайте сега за мен , а после аз ще ви вдигна данъците И ще ви глобя , ако се отопляване на дърва и въглища ! ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !
22
ДО НАЧАЛОТО НА 90 ГОДИНИ ОТ МИНАЛИЯ ВЕК СОФИЯ БЕ С ОКОЛО 850 000 ДУШИ НАСЕЛЕНИЕ! ПОСЛЕ ДОЙДЕ ТАКА НАРЕЧЕНАТА ДЕМОКРАЦИЯ И ПАДНА ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО СОФИЙСКОТО ЖИТЕЛСТВО! КУЦО И САКАТО СЕ ВТУРНА ДА СТАВА СОФИЯЕЦ И ДА СЕ ХВАЛИ НА СЕЛО ,ЧЕ ЖИВЕЕ В СТОЛИЦАТА! СЪС ПРЕСЕЛЕНИЕТО, ДОЙДЕ И ОПРОСТАЧВАНЕТО НА ГРАДА ВЪВ ВСИЧКИ СФЕРИ! ЕДИНСТВЕНО РАЗЦЪФТЯ МУТРО-ЧАЛГО КУЛТУРАТА! СЕГА СОФИЯ ВЕЧЕ Е С НАД 1 800 000 НАСЕЛЕНИЕ И 100 000 ПРИХОДЯЩИ ВСЕКИ ДЕН! ЕДИНСТВЕНОТО РЕШЕНИЕ Е ВРЪЩАНЕ НА СОФИЙСКОТО ЖИТЕЛСТВО И ВСИЧКИ СЕЛЯНДУРИ ОБРАТНО НА СЕЛО ДА КОПАТ ! ДРЕМЕ МИ У...Я ,ЧЕ БИЛО ДИСКРИМИНАЦИЯ! ЗА МАНГАЛИТЕ НЕ МИ СЕ КОМЕНТИРА, ТАМ САМО БОЯТ ПОМАГА! ТОВА Е ! ФАКТ!
23
Ако искаме да дишаме по–чист въздух, ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА НАПРАВИМ УСИЛИЕ , трябва да се откажем от някои удобства....Лондончани например караха колите си така– четни номера на четни дати, нечетни ...и т.н. Това веднага сваля трафика с 50%. Всички знаем за идеите за безплатни паркинги, зелени билети...но кой ги използва ? Всичко зависи ОТ НАС, НЕЗАВИСИМО КАКВИ СОФИЯНЦИ СМЕ !
24
Г..ЖО ФАНДЪКОВА ЗАМЪРСЯВАНЕТО СЕ ПОЛУЧАВА ОТ ВИДА НА ГОРИВОТО ,А НЕ ДАЛИ СИ СЪС СТАРА ИЛИ НОВА КОЛА.......ЕТО АЗ КАРАМКОЛА НА 20 Г. ......НО НА ГАЗ ПРОПАН -БУТАН И ВЪОБЩЕ НЕ ЗАМЪРСЯВАМ ,ЗА РАЗЛИКА НА ОНЯ СЪС НОВИЯ ДЖИП НО НА ДИЗЕЛ .! 100%ТОЗИ ДЖИПАР НА НАФТА ЗАМЪРСЯВА В ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ МЕН КОЙТО КАРА НА ГАЗ............ ЗАЩО И АЗ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМ ПОВЕЧЕ ОТ НЕГО ? ? ? ? ?
25
не е истина. Преди 30 години, първата му работа беше да отмени софийското жителство.
26
Във всяко село има по 20-30 фирми, ако ме разбирате.
27
Тиквата цяла година е събирал св.ински говна от кочината и сега ги ползва за еко-брикети.Нема такава воня брат.Целият Министерски съвет смърди на осрана кочина.Тиквето се е осмърдел до ушите !
28
Не разбирам.Уж замърсявам с колата-вдигат ми данъка.Тези дето замърсяват с копторите им дават печки.Дайте ми катализатор или им вдигнете данъка на пушещите коптори.Един проблем,пък различни решения.Явно е целенасочено,иначе излиза,че са много кухи(управленците).
29
Не мога да се изкъпя сега и с влако требе да ходим на работа у София.Гербаджийска работа.
30
Само нено Димов,онзи папагал ,ще ви оправи работата ,нещастни шопи. до тогава ,слагаите противогази и се гордеите ,че живеете в софия.Пък и може още да инвестирате ,в онези безумни цени на нови жилища.
31
Изселването на всички цигани е решението. Тряба да започне незабано и да бъдат пратени в Германия да точат социал, в Индия или Турция (кой където пожелае)
32
ПИТАНЕ: "Другарко" Фандъкова,ако с УВЕЛИЧЕНИЕТО на данъка за колите,НЕ се постигне РЕЗУЛТАТ, ТОЙ ще бъде ли НАМАЛЕН?!
33
КАК смятате ,"другарко" Фандъкова,с УВЕЛИЧЕНИЕТО на 8 лева "партийна" ЛАПАЧКА,ЗАМЪРСЯВАНЕТО в София,ще се НАМАЛИ ли,или ще се УВЕЛИЧИ????
34
Явно проблема не е в автомобилите а...събиране на повечко пари?!?!?Данче...Фандъкова...за това ли те избрахме?Дай ми твоята кола-аз ти давам моята!Хем справедливо хем...ще карам нова кола!Щото аз пари за нова/или служебна/нямам!Подсигури ми Данче средства-няма да замърсявам въздуха който и без това/според други-освен вашите"измервания"/не е чак толкова мръсен!!!Просто се чудите от къде да грабите пари/за резерв ли за джоб ли-не знам/и...хайде да ударим там от където най много приходи!Всички правителства правеха схеми с нови рег.номера- документи и каквото се сетят-Вие на тях ли ще приличате?Май си избрахме "боклуци"-които нас да определят че произвеждаме такива...за да ни"дерат"!
35
колко замърсява кола на 5години-на 200 000км,и кола на 20год,на 200 000км.,защо трябва да има разлика в данъка.
36
Ама ЦИГАНСКАТА КРАЛИЦА фанДУПКОВА няма да наложи ДАНЪК ПЕЧКА на избирателите си, защото кинтите, които прибраха, за да гласуват за нея няма да им стигнат.Ще искат още.
37
440 хилядна администрация, 120 хиляди служебни автомобила...... https://www.lentata.com/page_16345.html
38
ДА ТИ ГО ТУРИМ В ЧОФКАТ.
39
Пак гласувайте за Фънда Циганката да ви ПИКам на сурата прости шопи недоклатени....ади ДЖА и Зиг Хайл от Фолксваген.....София европейско ГЕТО №1
40
Ние, софиянците не можахме да я пратим в Самоковско, да сади и бере компири и сега ша и берем компетентността. Хак да ни е! Заслужиха ни я!!!
41
Данъка на колите няма нищо общо с чистотата на въздуха! Намеренията са ясни - повече приходи - повече откраднат ресурс за управляващата "ппартия" СИК ! Там се действа на принципа на вожда - вие сте прости и аз съм прост.
42
Тази некомпетентна и нескопосана калинка 10 г се чудеше от къде и какво да краде от 2 милиардния бюджет на София, чак сега, когато видя, че столичани и скочиха се сети за мръсния въздух. Ама това, че никога не се мият улиците както трябва от нейния електорат, а дава по 700 милиона на приближените фирми уж да чистят кой ще и потърси отговорност? Къде и за какво се харчат тези огромни суми вече 10 г?!
43
Дано, единственото решение е да крадеш по-малко, а най-добре изобщо!!!! Смяташ ли, че софиянци не са наясно с далаверите ти и корупционните схеми в раздутата до спукване община?!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 3001
архив

Из полицйски протокол:
"Докато успеем да открием и главата му, гражданинът Х. вече беше издъхнал."

няма нови новини
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
сега
1763
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! Грандиозен пир в Дубай: Христофорос Аманатидис-Таки привика армията си от България - ето защо...
x
ЧЕТИВО ЗА ПАЛАВНИЦИ: Отговорите на всички твои неприлични въпроси
x