Йотова зове да се свика спешно Съветът за сигурност на ООН: На прага сме на глобална война!

Политика

Йотова зове да се свика спешно Съветът за сигурност на ООН: На прага сме на глобална война!

51425
преди 4 часа
Йотова зове да се свика спешно Съветът за сигурност на ООН: На прага сме на глобална война!
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

препоръчано

Въпреки че съвсем скоро завърши Срещата на върха на ООН, трябва час по-скоро да се събере Съветът за сигурност, защото сме на прага на глобална война в Близкия изток. Това коментира пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова преди откриването на академичната учебна година на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Йотова поздрави българските институции „за светкавичната реакция вчера“ и за това, че успяха да приберат доста от българите, живеещи в Ливан. С полета, който беше осъществен днес, са евакуирани 89 сънародници, каза вчера служебният премиер Димитър Главчев пред журналисти, след като на летище София кацна правителственият самолет с първата група българи от Ливан.

Ще бъде направено всичко възможно сънародниците ни, които искат да се приберат в България, да го направят, увери Йотова и отбеляза, че има и хора, лекари, които искат да останат на бойния си пост.

Това ще прецени президентът, отговори Йотова на въпрос дали Румен Радев ще свика Консултативен съвет за национална сигурност. Държавният глава е информиран и ще вземе своите решения, заедно с останалите институции, добави Илияна Йотова.

Израелската армия късно тази нощ нанесе най-малко два въздушни удара по южни райони на Бейрут, предаде Ройтерс, като се позова на ливанските сили за сигурност.

Същевременно се засилиха опасенията от израелска сухопътна офанзива. Ливански военен източник заяви за Франс прес, че ливанската армия препозиционира и прегрупира своите части по южната граница на Ливан. Държавният департамент на САЩ съобщи, че е бил информиран от Израел за ограничени сухопътни операции в Ливан, предава БТА.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Ето го ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на октомври - Везните да внимават как си харчат парите, Стрелците срещат различни трудности САМО В ПИК: Ето го ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на октомври - Везните да внимават как си харчат парите, Стрелците срещат различни трудности
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК показа бюлетините за изборите. 28 000 нашенци подали заявления да гласуват в чужбина (НА ЖИВО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК показа бюлетините за изборите. 28 000 нашенци подали заявления да гласуват в чужбина (НА ЖИВО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 77
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК