BG EN

Кавърма

Рецептите на деня

Кавърма

20916
на 14.11.2013
Кавърма
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Необходими продукти:
500 г свинско от бут
500 г печурки
3-4 стръка праз
1 малък морков
50 мл червено вино
1 с.л. концентрирано доматено пюре
1 ч.л. червен пипер
3-4 с.л. зехтин
1-2 с.л. ситно нарязан магданоз
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на кубчета и се запържва до побеляване в дълбока тенджера. Добавя се морковът, нарязан първо на колелца и след това на четвъртинки. Празът също се нарязва на колелца и се прибавя в тенджерата. След това и гъбите – измити и нарязани на филийки. Прибавят се солта, черният и червен пипер и виното. Тенджерата се похлупва и се оставя да къкри на тих огън около 40 минути или до готовност на месото. Доматеното пюре се размива с малко вода и се добавя към кавърмата. Оставя се да поври още 3-4 минути и се маха от котлона. Ястието се сервира поръсено с магданоз.

препоръчано
Сподели:
Бомба x
Спортът променя тялото и ума Спортът променя тялото и ума
ПИК TV x
Радослав Ревански ексклузивно пред ПИК: Хиляди хора от всички етноси има на площада в Белица! Провалените политици от ППДБ нескопосано ни обвиняват, че вадим етническата карта (ВИДЕО) Радослав Ревански ексклузивно пред ПИК: Хиляди хора от всички етноси има на площада в Белица! Провалените политици от ППДБ нескопосано ни обвиняват, че вадим етническата карта (ВИДЕО)
ново
Днес: 96
горещо
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК