Вход
София
Времето в София 22 o C

Кавърми с крехки месца за Василовден

Кавърми с крехки месца за Василовден

Изкушения от пилешко и свинско със зеленчуци
на 01.01.2014
7113
0
Кавърми с крехки месца за Василовден
Автор: ПИК
01.01.2014
0
7113

Кавърмата е едно от най-вкусните типично български ястия. Тези рецепти най-често съдържат съдържа месо, лук, чубрица, чушки, пипер, сол. Често в по-новите версии се добавят и зеленчуци за допълване на вкуса.

При бесарабските българи от Украйна и Молдова се приготвя по коренно различен начин. Те правят това ястие задължително от агнешко месо и се вари в голям казан на огън на открито, добавя се червен пипер и лук. След като месото е готово се изчаква мазнината да се сгъсти, докато лойта придобие оранжев цвят. В Молдова това ястие се прави и от овче или шилешко месо, и се добавя оцет.

При всички случаи специфичното е по-дългото готвене на месото, за това тези рецепти не са подходящи за менюто през работната седмица, когато нямаме много време за въртене около печката. Предлагаме ви да сготвите вкусна кавърма за вечеря днес, тъй като е подходяща и за празничната вечеря на Василовден. Ето изпитаните ни рецепти които може да видите тук.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 17264
архив

Днес е Великден. Майката на Иванчо боядисала едно яйце и му го дала, след това му казала:
– Иванчо, дай това яйце на госпожата и кажи Христос Въскресе!
На другия ден той забравил какво да каже и като дал яйцето казал:
– Заповядайте госпожо Христос го снесе…

няма нови новини
Днес: 293
hot
най-четени новини в момента
сега
3417
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
НЕЖЕЛАН: Освиркаха Радев в Свищов! Разединителят на нацията посрещнат с викове и плакати "Оставка!" и "Вън!" (ВИДЕО)
x
НАМЕРИХА МУ ЦАКАТА: Ето как да си върнете стария дизайн на Фейсбук
x