Изкушения от пилешко и свинско със зеленчуци
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Кавърмата е едно от най-вкусните типично български ястия. Тези рецепти най-често съдържат съдържа месо, лук, чубрица, чушки, пипер, сол. Често в по-новите версии се добавят и зеленчуци за допълване на вкуса.
При бесарабските българи от Украйна и Молдова се приготвя по коренно различен начин. Те правят това ястие задължително от агнешко месо и се вари в голям казан на огън на открито, добавя се червен пипер и лук. След като месото е готово се изчаква мазнината да се сгъсти, докато лойта придобие оранжев цвят. В Молдова това ястие се прави и от овче или шилешко месо, и се добавя оцет.
При всички случаи специфичното е по-дългото готвене на месото, за това тези рецепти не са подходящи за менюто през работната седмица, когато нямаме много време за въртене около печката. Предлагаме ви да сготвите вкусна кавърма за вечеря днес, тъй като е подходяща и за празничната вечеря на Василовден. Ето изпитаните ни рецепти които може да видите тук.