Вход
София
Времето в София 6 o C

Кавърми с крехки месца за Василовден

Кавърми с крехки месца за Василовден

Изкушения от пилешко и свинско със зеленчуци
на 01.01.2014
6544
0
Кавърми с крехки месца за Василовден
Автор: ПИК
01.01.2014
0
6544

Кавърмата е едно от най-вкусните типично български ястия. Тези рецепти най-често съдържат съдържа месо, лук, чубрица, чушки, пипер, сол. Често в по-новите версии се добавят и зеленчуци за допълване на вкуса.

При бесарабските българи от Украйна и Молдова се приготвя по коренно различен начин. Те правят това ястие задължително от агнешко месо и се вари в голям казан на огън на открито, добавя се червен пипер и лук. След като месото е готово се изчаква мазнината да се сгъсти, докато лойта придобие оранжев цвят. В Молдова това ястие се прави и от овче или шилешко месо, и се добавя оцет.

При всички случаи специфичното е по-дългото готвене на месото, за това тези рецепти не са подходящи за менюто през работната седмица, когато нямаме много време за въртене около печката. Предлагаме ви да сготвите вкусна кавърма за вечеря днес, тъй като е подходяща и за празничната вечеря на Василовден. Ето изпитаните ни рецепти които може да видите тук.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Според вас кой от изброените лидери на отделните власти работи най-добре?
Общо гласували: 3237
архив

- Бях толкова глупава като млада... - Не го преживявай... Ти и сега младееш.

няма нови новини
Днес: 276
hot
най-четени новини в момента
сега
3194
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Премиерът Бойко Борисов на метри от Румен Радев след словесната атака на президента - стопи леда и се здрависа с държавния глава, но го захапа в речта си (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
x
Ароматът на любимия подобрява съня
x