Кадиров обвини руски депутати в заговор за убийството му

Европа

Кадиров обвини руски депутати в заговор за убийството му

14026
преди 5 часа
Кадиров обвини руски депутати в заговор за убийството му
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Чеченският лидер Рамзан Кадиров обвини руски депутати от съседни региони, че са се опитали да поръчат убийството му и ги заплаши с "кръвно отмъщение", ако не докажат невинността си, съобщи ТАСС. 

препоръчано

Близкият съюзник на руския президент Владимир Путин казва това на среща с чеченски военни представители, предаде БТА. Видеозапис от срещата беше публикуван в личния канал на Кадиров в "Телеграм". В него, говорейки на родния си език, той посочва двама руски законодатели и един сенатор, които според него стоят зад предполагаемия заговор за убийството му - двама от Дагестан и един от Ингушетия.

Става въпрос за Бехан Барахоев, Ризван Курбанов, както и сенатор Сюлейман Керимов. Според Кадиров, Керимов е предложил 100 милиона за отстраняването му (не уточнява валутата).

"Има свидетели, има хора, на които са се опитали да ме поръчат. Попитали са ги и колко ще вземат за поръчката. Ако те не докажат обратното, официално ще обявя кръвна вражда", казва Кадиров според превода на ТАСС. В Чечения подобни думи се възприемат като заплаха за отмъщение чрез убийство на врага или на негови роднини.

Чечения граничи с Дагестан и Ингушетия, а Кадиров в миналото е предявявал претенции към части от територията на двата региона.

Путин дава на Кадиров доста свобода на действие, за да управлява Чечения като свое лично владение в замяна на поддържането на стабилността в региона. Кадиров се превърна в значим играч в политиката, включително като изпрати свои войници да се бият на страната на Русия срещу Украйна, отбелязва Ройтерс.

Конфликтът е свързан с известния в Русия казус с компанията за онлайн търговия Wildberries, до който се стигна след спор за собствеността между основателката  Татяна Ким и съпругът й Владислав Бакалчук. кадиров застана на страната на Бакалчук. Според него става дума за „нагло рейдерско завладяване“ на компанията.

Скандалът около Wildberries ескалира през септември, когато група от 20-30 души, водени от Владислав Бакалчук, нахлуха в офиса на компанията в бизнес центъра Романов двор близо до Кремъл. В резултат на престрелката загинаха двама души - охранител и служител на центъра, а 10 души, сред които трима ММА бойци от Чечня, бяха ранени.

Бакалчук ​​беше задържан и обвинен в няколко обвинения, включително убийство и опит за убийство. Той беше изправен пред доживотен затвор, но адвокатите му скоро съобщиха, че съдът е отказал да го арестува поради липса на доказателства за престъпление. 

Два дни преди инцидента в офиса на Wildberries  Бакалчук ​​даде интервю, в което разказа за приятелството си с хора, близки до Рамзан Кадиров, и спомена, че преди това чеченският лидер му е помогнал да избегне затвор.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 10 октомври - непредвидени разходи вгорчават деня на Телците, Лъвовете да се пазят от досадни грешки САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 10 октомври - непредвидени разходи вгорчават деня на Телците, Лъвовете да се пазят от досадни грешки
ПИК TV x
НА ВНИМАНИЕТО НА ПРОМЯНАТА! Хората на Слави с нов хит: Като Кирцата съм проста, от години свикнала съм да подписвам само него... (УНИКАЛНО ВИДЕО) НА ВНИМАНИЕТО НА "ПРОМЯНАТА"! Хората на Слави с нов хит: Като Кирцата съм проста, от години свикнала съм да подписвам само него... (УНИКАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 135
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК