Вход
София
Времето в София 5 o C

Каква Еврозона и Шенген, когато КГБ купува ЧЕЗ? Руската черна каса Еврохолд поглъща българската енергетика (ДАННИ)

Каква Еврозона и Шенген, когато КГБ купува ЧЕЗ? Руската черна каса Еврохолд поглъща българската енергетика (ДАННИ)

на 24.06.2019
147546
45
Каква Еврозона и Шенген, когато КГБ купува ЧЕЗ? Руската черна каса Еврохолд поглъща българската енергетика (ДАННИ)

Опитите на Бойко Борисов да вкара България в Еврозоната и Шенген вече десет години удрят на камък, а както премиерът, така и повечето от нас гледат към холандските и немски парламенти като причина.

Но дали пък виновните не сме си самите ние и пълната вакханалия, която цари в българската икономика, докато премиерът е зает да защитава българските интереси зад граница?

Неоспоримо доказателство за това е тъмната сделка на Еврохолд за придобиване на активите на групата ЧЕЗ България. Зад наглед контролирания от Цветан Цветанов през двама сламени собственика мажоритарен пакет на Еврохолд наднича далеч по-зловещата сянка на руското КГБ през агентите на ДС Румянцев и на военното разузнаване Зингер. Които са всъщност един и същи човек – Атанас Тилев.

Именно Тилев през годините се посочва като реалният собственик на застрахователната, финансова и имотна група Еврохолд.

Бившият агент на ДС започва своята задгранична кариера във Финландия, където се жени за дъщеря на висш финландски политик и основава частна компания, през която минават крупни капитали за бившия Съветски съюз. Според разузнавача Красимир Райдовски, Тилев е агентът на ДС, оплел Симеон Сакскобурготски в мрежите на комунистическите служби още през 70-те години. След промените, агент Румянцев се превръща в крупен банкер, но само за кратко – управляваните от него Банка за земеделски кредит и Добруджанска банка бързо фалират и капиталите отново поемат в задгранична посока.

След идването на власт на Симеон Сакскобурготски, интересите на Тилев се представляват от Николай Василев, а капиталите на агента на КГБ се управляват от дружеството на бившия министър на държавната администрация – Експат Капитал, където член на борда е синът на Румянцев – Хари Тилев.

Именно Василев е мозъкът зад препирането на източените спестявания на българите в Банка за земеделски кредит и Добруджанска банка през застрахователя Еврохолд, посочват финансисти. Експат Капитал придобива значителен дял от застрахователната, финансова и имотна група официално през 2011 г., а след това под чадъра на руската VTB Capital ги продава на Дар Финанс, която е собственост на дълга мрежа от офшорки и самия Атанас Тилев. Няколко години по-късно Дар Финанс продава своя дял на люксембургската офшорка KJK Fund, зад която ясно прозират капиталите на бившия банкер.

Запитан още през 2010 г. защо собственикът на фалиралите банки е станал негов съдружник, Николай Василев коментира: „Това се е случвало преди повече от 15 г., когато аз не съм бил в България и не съм се интересувал. Човекът ни се вижда свестен. И той, и синът му са високообразовани, с големи възможности и добри виждания за бизнеса. Почтени са.“

Почтени, но в чий интерес? Отговорът се вижда от финансовата информация на Еврохолд, която разкрива руски интереси както на входа, така и на изхода на българската застрахователна група, в която милиони българи продължават да наливат своите застраховки.

Еврохолд започва агресивна експанзия в бившите съветски държави, включително и застраховател в самата Русия. Следват неуспешни опити за придобиване на бизнеси в Румъния и Гърция, където местните регулатори подхождат далеч по-критично от руските и грузинските и орязват мераците на Тилев и компания, поради недостатъчно капитали.

Подобни заключения прави и българската Комисия за финансов надзор години наред, включвайки 4 от дружествата на Еврохолд в списъка с 13 компании с капиталови проблеми. Пред ПИК бившата шефка на КФН Ралица Агайн коментира, че е опитвала многократно да упражни контрол и да санкционира застрахователите от мрежата на Еврохолд, но случайно или не винаги върху нея са се изсипвали проверки на МВР и ДАНС.

На изхода на Еврохолд също се очертава тъмната сянка на бившите съветски служби. Един от основните кредитори на Еврохолд е International Investment Bank – малка уж международна банка, базирана в Москва и традиционно под контрола на руските служби.

Преди три месеца евродепутатът Иштван Ужхелий повдига въпроса пред Европейската Комисия за преференциалните условия, които Унгария е предоставила на банката, дали те отговарят на европейските закони и дали Европейската Комисия е наясно, че председателят на борда на IIB Николай Косов е син на бившия шеф на КГБ, отговорен за Будапеща?

Европейският Съвет за Външна Политика публикува обстоен анализ, в който посочва, че IIB още от 1970-те служи за финансова ръка на операциите на КГБ зад граница и е една от причините банката да оцелее при разпада на Съветския блок. Макар през 1990-те финансовата група да няма съществени активности, Владимир Путин я възражда като официален държавен орган на Руската федерация и като такъв банката се счита за официална и интегрална част от руската държавна администрация. В няколко държави това позволява на руските банкери да се ползват с дипломатически имунитет и де факто да извършват разузнавателна дейност без каквито и да било притеснения.

Еврохолд се финансира традиционно и чрез облигационни заеми, които се пласират на ирландската борса. Последният такъв транш е за крупната сума от 200 млн. евро, но липсва публична информация кой е купувачът на този дълг. Доходността по тези облигации обаче е доста висока – около 6%, което във всяка нормална държава би трябвало веднага да повдигне въпроси пред Комисията за Финансов Надзор… в България обаче финансовият контрольор е под тежка упойка.

Тази упойка изглежда става все по-силна след напускането на бившия шеф на КФН Стоян Мавродиев.

В края на 2018 г. България е поставена под специален мониторинг заради проблеми със сертификата „Зелена карта“, тъй като българските застрахователи се оказват неспособни да изплащат щети, причинени от български автомобили в Европа. Има сериозни съмнения, че огромният брой такива щети са функция на координирани действия между местни престъпници и собственици на български застрахователи, което води до източване на местните дружества. Зам-председателите на КФН Агайн и Богоев многократно са алармирали за този проблем, но бившата шефка Караиванова не изглежда да е предприемала сериозни действия.

Първата бомба гърми с фалита на „Олимпик“, когато по оценка на местни финансисти зад граница изчезват над 40 млн. лв. КФН вдига ръце и се оправдава, че всичко се случвало в чужбина и местният регулатор уж бил безпомощен.

Всичко това повдига въпроса доколко напудрените финансови отчети на Еврохолд са реални, доколко българските застраховки в компанията са достатъчни за разплащания по застрахователните задължения и дали последните не са критични подценени на хартия, както беше в случая с „Олимпик“?

И ако за всички е ясно като бял ден, че с текущите цени на застраховките в България застрахователните компании до една са великани на глинени крака (да не кажем „пирамиди“, но видно от казуса „Олимпик“ би било оправдано), то наистина ли българските институции ще позволят енергийната сигурност на половин България да попадне под контрола на един такъв застраховател?

Както стана ясно при скандала с Гинка Върбакова, активите на ЧЕЗ няма как да бъдат заложени пред международни банки за получаване на финансиране за сделката. Идва въпросът, какво ще заложи Еврохолд? Парите на българите, застраховали своето имущество в компанията, които така или иначе са недостатъчни за покриване на задълженията? Ако Еврохолд през година навлиза в проблеми с нужната капиталова адекватност за упражняване на застрахователна дейност, откъде ще дойде допълнителният нужен капитал за разширяване в енергетиката?

Или последният въпрос е реторичен, имайки предвид сянката на Атанас Тилев „Румянцев“ и руската банка на КГБ?

А междувременно Бойко Борисов обикаля европейските столици и обяснява колко чисти са българските финанси, колко сигурни са нашите служби…

Сподели:
Напиши коментар »
(45)
1
Цветанов и КГБ?Не ставайте смешни.
2
Не! ЧЕЗ трябва да бъде купен само от Драгалевския циганин или тиквоча!
3
Все другари , играещи го бизнесмени и десни !
4
Ти се нacpa да пишеш , че "Еврохолд" и Цветанов купуват ЧЕЗ, а този тъпанар казва, че руснаците били намесени в играта. Heдялко, ние питеците вярваме само на тебе дори когато казваш , че ни лъжеш. Махни тази статия и на нейно място сложи нещо срещу Нинова. Ако няма какво, измисли го. Ти знаеш как. Поздрави жена си, ощипи я вместо мен. Отдавна съм и мераклия. Покрай нея и ти може да случиш на късмет. Хайде, действай.
5
Историята е живота, географията е яденето и пиенето, а икономиката е между краката на Путин !!!!
6
А бе Пиф нали беше Цветанов бе, а то излезе Румен Пъката и Цветан Василев бе!!
7
Като говорите за Тилев, защо не споменавате основния му ятак, унищожител на делото му и член на бордовете а фирмите му Бригадир Аспарухов?
8
Ха ха ха, сега руснаците ще направят това, което Румен Пъпката и Импексовата му господарка, не можаха с лъжите си, да гътнат правителството !!!
9
П-и-ч, шубе ти е да кажеш, че и премиерът е вътре в играта, а го пращаш да "защитавал българските интереси зад граница" и не знае какво става в държавата му. Кеф ти е да се правиш на и--ди--от, като началника си. Но защо мислиш че и тия, които ти четат тъ--по--тиите са тебеподобни?
10
Perfektno,bratle !!!!!!
11
Авторът на тази измислица - Красимир Райдовски е пропуснал да напише, че ако Тилев стои зад сделката то тогава и Бойко Борисов е вътре в нея, защото менторът им е един и същ. Вижте как Бриго Аспарухов се хвали, че е вкарал ББ в политиката...
12
Да не забравяме, че Бригадир Аспарухов направи агент от ДС Буда Бойко Борисов, първо за главен секретар на МВР и от там Премиер.
13
А и овцете си гласуват масово за червените ни партии, вкл ГЕРБ.
14
Проблемът е, че нямаме алтернатива, поне засега, но и не вярвам такава изобщо да се допусне. Ръцете на КГБ са дълги и гнусни.
15
КАКВА Е ПОЛЗАТА НА БЪЛГАРИЯ ОТ ЕВРОЗОНАТА И ШЕНГЕН, СЛЕД ОТПОРА НА /СЧЕТОВОДИТЕЛЯ НА ЕС/-ХОЛАНДИЯ,ОТДЕЛНО ПО КАКЪВ КРИТЕРИИ ЩЕ СТАНЕ СБЛИЖАВАНЕТО КАТО СЪЮЗА ВЕЧЕ ИМА ПРОБЛЕМНИ УЧАСТНИЦИ /ГЪРЦИЯ И ИТАЛИЯ/, КОЙТО СА НА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ ПРЕД НАС /БАРАБАР ПЕТКО С МЪЖЕТЕ/ ! ! ! !
16
Държавата не може. Гинка не може. Еврохолд не може. Докато не се яви някой с американско потекло няма да го дадат май.... Да имаш бизнес в друга държава, да искаш да го продадеш и някой да намира все кусури на купувачите ти и да не ти позволява... Това е смешно... А после искаме инвестиции.... Смех.
17
Абе уточнение беше Винету под влиянието на Ми 6, Мусад и баба Пена от женския пазар нашият източник. ГЕРБ ПОБЕДА ВИНАГИ иначе Пендалко пари нема да знаеш хахах
18
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
19
Сивата икономика е много сива! А какво става с едрия капитал то това не е за журналисти! Там е висша математика! Но вие не сте я учили!
20
Написаното беше за журналистите от ПИК, а не за коментиращите. С поздрави Туин пийкс.
21
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
22
На тази територия (защото отдавна не покриваме критериите за държава!) нищо не се случва без да участва Бащицата! За Цв.Цв. не знам, но за Баце бъдете сигурни, че е вътре! Гинка беше забравила да го включи и изяде дървото! Този път всичко ще мине бързо, тихо и гладко, каквото и за който да напишете! Утре ще ви се обадят и ще спрете да коментирате тази сделка! Тъжно, много тъжно....
23
Все чудя по другия въпрос: семейството на Борисов бил Цветанов. Ако е бил нима Бойко не е знаел предварително за апартаментите и другите лудории, които вършеше дясната му ръка? Или така му беше изгодно? А днес сигурно празнува - съобщиха, че Цветанов и Цачева кристално чисти като сълза, а още по-рано така казаха и за Горанов. Така че...
24
Той за няколко години , ходи в Щатите на молитвени молебени най-малко 7-8 пъти ! Сега трябва да стане Източно-Православен и да започне да ходи при Владимир Владимирович и да му целува ръка ! С новата си заплата той ще може без притеснение да придобива и други имоти , които не са с корупционен произход.
25
Щом КГБ си купува ЧЕЗ това значи, че руснаците лично ще се заемат със свалянето на ББ, както когато ЧЕЗ наду сметките за ток и ББ подаде оставка, за да дойде Опрешарски и да прокарат Южен поток, но такъв, че беше само в интерес на руснаците. Еврохолд наистина са втората Гинка, защото нямат никакъв опит в този бизнес и е ясно, че зад тях стой някой. И това наистина е КГБ. За Цветанов ПИК писаха глупости. Лошото е, че руснаците ще започнат да източват ЧЕЗ с измислени фактури, а тези разходи са ценообразуващ фактор и и КЕВР пак ще увеличава цените, щото ЧЕЗ ще си обоснове увеличението на разходите.
26
А ти драги, не бъди толкова сигурен, че нямаме алтернатива, алтернатива има и тя се казва NASA и тя е не само за България, а за целия Свободен свят. Ти само бъди търпелив и това е достатъчно, скоро всичко ще си дойде на местото. бг
27
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
28
...знам какво източване и крадене стана с Банка Земеделски Кредит, представям си какъв бизнес ще върти Атанас Тилев! Най-вероятно ще искат да треснат цялата енергийна система и да изнудват държавата както само те умеят! После ще го препродадат на някой ,който наистина разбира от енергетика! Тези акули са по зле и от Гинка! Дано не се осъществи сделката!
29
Енерго про шефа и Лукойл шефа са другари и заедно ходят на лов и искаха да купят ЧЕЗ ...БСП лобираха тогава чрез мъжа на Нинова ..помните нали ..как БСП жестоко наклепаха Гинка Върбакова ..
30
Сред параноясълите от кафе и от собствените си незаконни действия управители на фирми и щтчетоводителки в частния сектор, в комбинация със хора пенсионери от всякакъв калибър притежавали някога допуск до КИ, се зараждат какви ли не политическо-конспиративни митологии. Нали Цветанов беше първи бмогомолец на молитмените зъкустки в Белия дом, сега изведнъж дългата ръка на Кремъл. "Москва не вярва на сълзи", уважаема П ъ р д я л к о! Гръмотната публика като един същи Вищински ще те даде на съда на Историята и затова си подложена на подигравки от по-интелигентните тролове, доколкото все още някой те чете поради липса на друго място за забавление!!! ДА!!!!!!
31
ДАЙ БОЖЕ!!!! Но имай предвид, че КГБ не е вчерашно и хич лесна няма да е победата на нормалното, ако изобщо се допусне. Дали ще дочакам...не е сигурно, а търпението ми е завидно, даже професионално.
32
Защо руснаците не влезат официално, с руската НЕК щом искат да си купят такъв бизнес в България? Ясно е защо. Защото ще ползват ЧЕЗ за шпионаж, за източване за сметка на българина и за сваляне на правителтвото, скрити по шапката на уж Еврохолд. Отвратително. Тъкмо успяхме да почнем да купуваме по-евтин газ, сега пък ще почнат да ни цакат с цената на тока. Дано ЕС и българските институции да спрат тази фалшива сделка. Дори само, заради това, че Еврохолд нямат никаква експертиза да управляват такъв бизнес, нито имат необходимата капиталова адекватност, а и лицензи са им били отказани, дори и за бизнеса, с който се занимават. Можем да си представим какво ни чака, ако тези вземат ЧЕЗ.
33
по голяма простотия не можаха да ви родят главите !
34
Е НА РУСНАЦИТЕ И КГБ Е ЗМЕСЕНО, НА ЗЛЕ ОТИВАТ НЕЩАТА . ХИЕНАТА ПУТЛЕР , НЯМА ДА НИ ПУСНЕ БЕЗ ДА НИ ИЗНУДВА И КРАДЕ............
35
Е НА РУСНАЦИТЕ И КГБ Е ЗМЕСЕНО, НА ЗЛЕ ОТИВАТ НЕЩАТА . ХИЕНАТА ПУТЛЕР , НЯМА ДА НИ ПУСНЕ БЕЗ ДА НИ ИЗНУДВА И КРАДЕ............
36
Какво КГБ, какви 5 лева бе, лунатици? Такава организация не съществува от четвърт век, а вие си продължавате да дудняте. Ако Русия иска да купи нещо, просто го прави, защото е велика държава за разлика от територията, на която живеем под управлението на пожарникар и недоучил физкултурник от помощното училище във Вършец и факултета за физкултурници в армията в Правец. Но и двамата спецкрадци!
37
Този "пожарникар' е най-успешният български политик в новата история! Пожарникар е благородна професия по целият свят , освен в празни Тролски глави! Е , не е като КГБ-ейски полковник, извикан от Западен Берлин за да го сложат начело на най-голямата КГБ-ска империя, който върна Русия десетилетия назад!
38
Добър ден Ако сте бизнес мъж или жена? Ако имате някакъв финансов стрес или имате нужда от средства, за да започнете собствен бизнес? Имате ли нужда от заем за изплащане на дълга или заплащане на сметки? Имате ли нисък кредитен рейтинг и е трудно да получите заем от местни банки и други финансови институции? Имате ли нужда от заем или финансиране като: а) личен заем б) образование, в) Консолидиране на дълга, г) разширяване, д) и т.н. Ние предлагаме кредити на физически лица, фирми и органи за сътрудничество на 3% лихвен процент на годишна база, Минималната сума, която можете да заемете е $ 2,000.00 US до Максимум $ 50 Million. СВЪРЖЕТЕ СЕ СЕГА: trustfirm2010@gmail.com ИМЕ: г-н Анди Коул Бърз и лесен заем trustfirm2010@gmail.com trustfirm2010@gmail.com
39
до това води срастването на влас и пари на КГБ интригуваща снимка от преди 6 месеца, само https://dox.abv.bg/download?id=1fd492c126# - Линк за сваляне
40
ето ви сратстване на политика и пари, особено такива под контрола на КГБ https://dox.abv.bg/download?id=a80371f417
41
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
42
Какво прави Бойко?Нямате ли малко достойнство, каква медия сте?
43
БОЛШЕВИЗМА ОБАЧЕ ПРОСТИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД ПРЕДПОЧЕТЕ ЛУКАНОВ И ЖЕЛЬО ОТ ВЕСЕЛИНОВО СЕГА НЕ СЕ ОПЛАКВАЙТЕ БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ НИКОГА БОЛШЕВИКИТЕ НЕ СА СИ ОТИШЛИ ОТ БЪЛГАРИЯ ТЕ КАРАТ ВЛАКА СЛЕД 1989 ГОДИНА НЕ И БЕЗ ПОДКРЕПАТА НА ЗАПАДА. ЗАПАДА ПРЕДАДЕ АНТИКОМУНИСТИТЕ.
44
Фотоволтаичката Гинка беше заплаха за националната сигурност,тогава ! . Всички софиянци , политици и "пишман" експерти ,които "подскачаха " срещу Гинка ,сега мълчат! Явно появи се точния купувач на енергото........ Поне ще са застраховани от токов удар.......
45
Здравейте, Имате ли нужда от удобен заем за вашето удовлетворение? Ние предлагаме достъпен 3% лихвен заем за местни и международни кредитополучатели. Ние сме сертифицирани, надеждни, надеждни, ефективни, бързи и динамични и работим заедно. ние даваме дългосрочен заем от 2 до 50 години най-много. Имате ли нужда от директен, лесен и достъпен заем, за да платите за дълга, да започнете бизнес или по някаква друга причина? Ако е така, моля, свържете се с нас с вашата заявка за заем. Тази оферта е за сериозни хора. Моля, свържете се с нас, ако се интересувате, чрез: Email: easyloanfirm2020@gmail.com Сертифицирани сме, надежден, надежден, ефективен, бърз и динамичен. С Най-Добри Пожелания, Дерек Дъглас easyloanfirm2020@gmail.com 3% Просто и достъпно предложение за заем
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 7104
архив

Средновековен спам през 15-ти век. Стои принцът, чака писмо от любимата. Три дни и три нощи чака. Пристига пощенски гълъб. Щастливият принц развълнуван отваря писмото. А там: "Точа мечове. Изгодно.".

 

няма нови новини
Днес: 23
hot
най-четени новини в момента
сега
1564
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов на официалната церемония по повод 75 години от освобождаването на бившия концлагер Аушвиц-Биркенау (ОБНОВЕНА)
x
Виждали ли сте такова същество? (СНИМКИ)
x