Началникът на кабинета на британския премиер хвърли оставка

Европа

Началникът на кабинета на британския премиер хвърли оставка

27969
преди 4 часа
Началникът на кабинета на британския премиер хвърли оставка
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Началникът на кабинета на британския министър-председател Кийр Стармър Сю Грей подаде оставка, след като бе подложена на интензивен контрол през първите месеци от управлението на лейбъристкото правителство.

препоръчано

Тя заяви, че се оттегля, след като му "станало ясно, че интензивните коментари около позицията му рискуват да се превърнат в отвличане на вниманието от жизненоважната работа на правителството за промяна".

След срещата на Байдън и Стармър: Няма разрешение Киев да използва далекобойни оръжия срещу Русия

Оставката идва, след като британските медии съобщиха за напрежение по върховете на правителството между Грей и няколко политически съветници и разкриха, че нейната заплата е по-висока от тази на Стармър, информира БНР.

Конференцията на Лейбъристката партия миналия месец беше помрачена от няколко скандала, включително предполагаеми вътрешни борби и гняв заради това, че Стармър е приел безплатни подаръци на стойност хиляди лири.

Оттогава министър-председателят се опитва да овладее ситуацията. Той благодари на Грей за службата ѝ в изявление, съобщи Би Би Си.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК