Вход
София
Времето в София 0 o C

Какво работи вицепремиерът Марияна Николова за 5000 лв. заплата? За 10 месеца: само 5 внесени документа в МС и 10 командировки в чужбина

Какво работи вицепремиерът Марияна Николова за 5000 лв. заплата? За 10 месеца: само 5 внесени документа в МС и 10 командировки в чужбина

на 12.07.2019
198418
57
Какво работи вицепремиерът Марияна Николова за 5000 лв. заплата? За 10 месеца: само 5 внесени документа в МС и 10 командировки в чужбина
12.07.2019
57
198418

Случайно ако сте забравили, драги читатели, в България има такъв вицепремиер - Марияна Николова.

Защото ние бяхме забравили. Днес случайно се присетихме и решихме да проверим какво точно работи почитаемата дама, която е вероятно най-неразпознаваемата и излишната в българското правителство.

10 командировки в чужбина за по-малко от 10 месеца и само 5 внесени документа в Министерски съвет!

Това е накратко работата, свършена от вицепремиерката Марияна Николова, която в края на ноември смени в кабинета Валери Симеонов от квотата на НФСБ и започна да получава министерска заплата от 4949 лв. - без да се броят административните бонуси.

Въпреки солидното израстване и добра заплата обаче, името на Николова рядко попада в медийното пространство и обществен интерес и това едва ли е случайно - в България изявите на луксозната дама се броят на пръсти.

Николова, която преди да влезе в правителството, бе шеф на кабинета на Симеонов и има само административен опит, предпочита да се изявява в чужбина.

В това може би нямаше да има нищо лошо, ако от срещите й произтичаше нещо и бяха поне значими за страната. Обхватът й на действие зад граница обаче е озадачаващо ограничен и навън тя се среща със средно ниво политици, предимно от Украйна, Унгария и Румъния, които не се славят като стратегически бизнес партньори на България.

За тези, които не са чували името й и сега научават, че й плащат заплата от 5 бона, без да знаят какво върши, уточняваме, че Николова е вицепремиер по икономическата и демографска политика.

Според тези ресори тя би трябвало да е дейна в широк кръг сфери, като се започне от ключовия за България туризъм и се стигне до шокиращата статистика с вече изчезналия ни народ.

Едва на 22 май, доста след поемане на поста си обаче, тя съобщава, че ще създаде работна група, която да умува по въпросите на демографската криза. Междувременно Евростат излезе с данни, според които процесът на стопяване на нацията ни е вече необратим и сме с рекордно нисък прираст в цяла Европа, без да се брои миграцията.

Освен това Николова е председател на Тристранната комисия към Министерски съвет, която отговаря за съгласуването на политиките между кабинета, бизнеса и синдикатите. Тя е провела за 10-те месеца престой в МС едва 6 заседания, на които не са взети никакви ключови решения.

В правителството дейността й също е доста ограничена и за посочените 10 месеца е внесла едва 2 проекта, касаещи изменения на нормативни актове на Министерския съвет и Агенцията за ядрено регулиране. Входирала е и 3 постановления – за приемане на наредба за мрежовата сигурност, за плана за дейността на НСИ и плана за действие за държавните концесии.

Време за повече дейност в Министерския съвет вероятно не й остава от непрекъснатите визити в чужбина, които изброяваме по дати, откакто е вицепремиер.

11-12.02.2019 - Будапеща

Среща се с министъра на външните работи и търговията на Унгария Петер Сиярто.

12.03.2019 - Франкфурт на Майн

Участва в четвъртото издание на международното изложение „Управление на инвестициите“.

22.03.2019 – Ниш

Среща с българското малцинство в сръбския град.

29.03.2019 – Букурещ

Влиза в делегацията на премиера Бойко Борисов за Балканската среща на лидерите.

25.04.2019 - Будапеща

Участва в конференцията “Варна - щитът на християнството“ в унгарския парламент.

13-14.05.2019 - Киев

Среща се с първия вицепремиер и министър на икономическото развитие и търговията на Украйна Степан Кубив.

20.05 .2019 – Киев

Гост е на церемонията по встъпване в длъжност на новоизбрания президент на Украйна Володимир Зеленский.

29.05.2019 - Букурещ

Участва в конференция "Ролята и статута на жените в съвременното общество – между овластяване, лидерство и полова дискриминация“.

17.06.2019 - Женева

Участва в 108-та сесия на Международната конференция на труда, която се провежда в Швейцария.

03.07.2019 - Торонто

Участва в международната конференция по процеса на реформите в Украйна, която се провежда в Канада.

За този период Марияна Николова успява да проведе доста по-малко официални срещи у нас като вицепремиер, 3 срещи с международни делегации и посланици – на Индия, Кувейт и Китай, както няколко частни прояви:

06.12.2018 - среща с производители на рибни продукти.

13.12.2018 – среща с преподаватели в Аграрен университет в Пловдив.

17.12.2018 – посещение в центрове за деца и възрастни с увреждания в Монтана заедно със социалния министър Бисер Петков.

22.12.2018 – откриване на нов лифт на Боровец и освещаване на напълно обновената детска градина в Литаково.

06.01.2019 – присъствие на Богоявленския водосвет на бойните знамена в Карлово.

18.02.2019 – присъствие на 15-то издание на Старопланинския събор в Сопот.

14.03.2019 – откриване на тренинг център за нови служители в швейцарско предприятие у нас.

18.03.2019 - посещението в Тракия икономическа зона (ТИЗ) край Пловдив.

26.03.2019 – участие в Съвет на децата към Държавната агенция за закрила на детето.

10.05.2019 – участие в проверката на подготовката на контролните органи за летния сезон по Черноморието заедно с министъра на туризма Николина Ангелкова.

09.07.2019 – връчване на писателя Милен Русков литературната награда „Иван Вазов“.

Срещи с производители на рибни продукти, тренинг център на швейцарско предприятие, конференция "Варна - щитът на християнството", конференция на труда в Женева и - забележете, пътешествие до Канада заради семинар за...Украйна?!

Това са акцентите в дейността на българската вицепремиерка за 10 месеца. 

Идва логичният въпрос: какъв е смисълът от присъствието й в българското правителство?

Сподели:
Напиши коментар »
(57)
1
БЪЛГАРИ ВЪОРАЖАВАЙТЕ СЕ ! Не ви е Необходимо Законно Оръжие Защото Властта е НЕЗАКОННА от 1944 година ! Не ви Трябва Разрешително за Оръжие Издадено от УБИЙЦИ от МВР и ТЕРОРИСТИ от ДАНС ! Първо се Атакуват Партийни Централи-Бардаци и Милиционерски Участъци-К-урварници, Там е ЗЛОТО ! Всички Партии в Задунайската КОЧИНА са Продукт на Майката К-УРВА-БКП и Бащата П-ЕДЕРАСТ-ДС, Така че Която и да Атакувате Няма да Сгрешите. КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/communism.html
2
Хубаво, а министър Ало Банов какво работи напоследък? Освен че командирова десетки свои чиновници във Венеция за биеналето.....с държавни пари, разбира се. Излагацие е това.
3
пълна скръб е тая, добре, че сте я емнали
4
КАК КАКВО РАБОТИ - ПЕРСОНАЛНИЯТ ВИЦЕПРЕМИЕР НА ВАЛЕРКО, ДА СЕ НЕ ЧУВСТВА УЯЗВЕН...
5
Бойко, уволнявай напълно безполезна е!!!!
6
калинката на валери
7
„Аз дойдох от бизнеса. По принцип всичко читаво в България работи за частния сектор, в държавния са само кратуни." – г-н Бойко Борисов, в-к „24 часа", 29.03.2002 г. ++ „По данни на Евростат, България е на първо място по производство на тикви и кратуни за 2016 г. с рекордните 133 000 тона. След нас са Испания с 97 000 тона, Франция с 96 000 тона, Германия с 87 000 тона и Португалия със 75 000 тона годишно произведени тикви и кратуни.“ - http://news.bnt.bg/bg/a/evrostat-blgariya-e-nay-golemiyat-proizvoditel-na-tikvi-v-es ++ Текст от песента „Тиква“, изпята от Веселин Маринов през 1988 г.: „Тумбеста тиква – тиквано, я стани утре по-рано, вдигай се горе на плета – да ти се радват прасета.“ – „ПАРАД НА ПЛОДОВЕТЕ“, Забавни песнички за деца, Балкантон 1988 г. (www.youtube.com/watch?v=yqXZcLvXb2w)
8
Братя българи,те всичките в МС ,парламент и президентство нищо не работят,ноооо са много добре заплатени. А ние духаме супата,ако изобщо я има.
9
Да бе ! Да бе изиграла едно мачле и вкарала някоя дузпа поне !
10
Как какво работи, работи каквото и моята Деса мерцедеса, харчи народна пара и ходи по екскурзии, за да ма обслужва с пълна програма!
11
Бако след като изгони по най безпардонен начин Валери , сега ще и сърба попарата.
12
Абе, Пик да не сте решили да сваляме правителството, като КТБ? Може, може...., тогава ще видим кой кум, кой пат, кой мат...
13
Разтоварва косматите торбички на черкезкият помачор Валерий Балевски - селяндур, комуняга и ДС доносник, изрод и помачор.
14
След като е от квотата на Валери , питайте него. Струва ми се, че работи това, което работеше бившата кучка Йо при СС Момата, което работи сега селската пръчка на Румен Пъпката , каквото работят и са работели Импексовата Курабия, както и Мая Манолова, обслужващ персонал!! ................................................................................................................................................................................... Затова продължавам да питам, импексовата Курабия, Румен Пъпката, омбоцмана Мая Костинбродска и СС Момата “защото са цоцаалисти“, както и Сарайската Чалма, как така крадливата кучка Йо, има три къщи за гости и то с басийни, а аз нито една. Как така Импексовата курабия, приватизира и източи милиони долари от Импексовото дружество, а аз нито един. Как така Румен Пъпката, си назначи любовницата на две държавни заплати, а аз не получавам нито една. Как така Сарайската Чалма приватизира ТЕЦ Варна, а аз нямам дори един фотоволтаичен панел. Питам дали паразита Везира Енчев, има и един ден нормален трудов стаж, без да е доносничел, че го изтъпанеха начело в БСПдирадската им партия. Толкова ли съм глупава, или само защото не съм цоцаалистка с шалвари, затова не можах да си вредя, или защото не съм била ДС доносничка, и не съм близала сладоледа, на ничий премиер с чалма, както Импекса и Кучката Йо!!
15
Ам нищо, кат преди..
16
ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ БЕШЕ ПРАКТИЧЕН И НЕ СПИРАШЕ ДА ПРАВИ ПОЛЕЗНИ НЕЩА ЗА БЪЛГАРИЯ,НО ИНТЕРПРИТАЦИЯТА НА БТВ,НОВА И ЕВРОКОМ ЗА МАЙКИТЕ МУ ИЗЯДОХА ПОСТА... МИСЛЕХА ЧЕ ЩЕ НАПРАВЯТ МРЪСНО НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НО ЯДОХА СУПАТА..... ДОБРЕ Е ПИК ЧЕ ПОКАЗВАТЕ ТАКИВА КАЛИНКИ КАТО ТАЗИ.
17
Как какво? И Валерката е свободен и богат, и тя е айляк и хищна за постове - изстисква млечнобели сосове от него и некоя и друга пачка! Цялата ни управия е такава - комунистическа проституция!
18
Kрайно време е това правителството да си ходи
19
А Баце докара завода на "Фолксваген" и освен това гледа мач на Бистришките тигри. Аве, Баце!
20
Абе и аз нищо не бачкам, ако все пак не се броят кражбите.Там много ме бива.Нали си спомняте "АЛО, БАНОВ СЪМ".
21
A Лиляна Павлова , Ангелкова, Банов, какво правят освен да се шматкат наляво надясно? Браво на ПИК, време e за няколко оставки
22
Ne sum komunis.
23
Само предсрочни избори оправят нещата.
24
Резонен въпрос на ПИК. Наесен избори две в едно
25
е работила тая вечна хрантутница ?
26
замества цялото правителство.Борисов трябва да ги изгони до един.
27
Две трети от Правителство е агенция за ПР на Борисов.
28
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
29
Тези които не работят да си ходят.И без това нямаше начин да изкарат 4 години.
30
А протежето и до нея, който през изминалите летни сезони прогони туристите от родното Черноморие и днес Сме свидетели на обезлюден Слънчев бряг и други курорти. Той какво работи?
31
C Бойко няма грешка, браво
32
Как е възможно? 5000? Oставки и наесен с песен две в едно!
33
Но не е само Николова и други министри трябва да си ходят. Борисов защо спи, а не чете ПИК?
34
Доган е най великия политик на нашето време.Kакво умуват още а не направят коалиция?
35
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
36
И какво точно му е нецензурното на коментар 35?
37
Колкото и да е заплатата, дайте и Oще. Hаистина Борисов да не блей баирите, а да Bлиза по често в Tози Cайт.Иначе Hай добре избори две в Eдно.....
38
Герб И ДПС= Сигурност стабилност прогрес.
39
Каквото и преди да е вице, джаса я Валерката и си карат кефа.
40
ЬлА той е дори вреден, само разходи прави на министерството и толерира незаконни деяния, плаща за фалшификати и христо Мутафмиев се излаго, че го хвали..Но Мутафмиев вече е номенклатупа-част от статуквото и не се маха и той- двамата с Банов, пиендета и кпъчмарски мишки!
41
отговор на коментар
Разка.рай се от форума, траве.рс тъп, само спамиш с простотии и вулгаризми..Пов.дига ми се от теб!
42
А ония кипри в телевизиите за 2 часа вземат около 15 хилядарки?! Те по- точно защо?! Изяснете тази "подробност", моля!
43
Ало, Банов съм, Банков съм, Бедровко съм работи да се крие и мишкува. А какво работи кабинета му и тия в министерството? Позор, Оставка
44
Абе така е ама Валери се хвали че още я бива в...ха,ха,ха, не в е..нето, а в говоренето.
45
1. Повечето граждани изобщо не са наясно какво вършат министрите, че да коментират. 2. Г-жа Николова е свършила повече работа от Томислав Дончев, но неговата работа на се коментира. 3. Министрите които работят се оплюват и им се искат оставки. Да не бяхте зяли толкова срещу Симеонов, че да ви свършеше повече работа.
46
калинка моя. .r449
47
ТАЯ ТЪПА ПРАВЕШКА ОФЦА РАБОТИ ЛАПНИЧЛЕН НА СИМЕОНОВ!
48
Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
49
Как, какво работи: С лявата ръка гали дясната топка на Винетуф, а с дясната му гали лявата топка. И накрая го целюва по аналния отвор!
50
Тая дуА к.а.в.а.л.и. ко друго очаквате от тая арна лепотица?? Нобелов лауреат ли да стане???
51
ВЗЕХА ДА ПУЩАТ АЙДУЦИТЕ ОТ АРЕСТА ЕДИН ПО ЕДИН.БАНОВИЦА ОПЕРАЦИЯ ЩЯЛА ДА СИ ПРАВИ,НА МЪЖЛЕТО И СКОРО И СПЕШНА КЛИЗМА ЩЕ МУ СЕ НАЛОЖИ.....КОЛКО ЛИ МИЛИОНИ Е ДАЛА НА ПИРОГОВСКИТЕ ШЕФОВЕ--АИ.ЙДУЦИ А?
52
А някой може ли да каже КОЙ е назначил Марияна за вице ? Сама ли се е назначила ? Всички знаем кой определя , дава , заповядва и разрешава , нали ? Всички хора , които КРАДОХА , ЛЪГАХА , БЕЗДЕЙСТВАХА в последните 10 години , бяха СЛОЖЕНИ на постовете си от ЕДИН ЕДИНСТВЕН човек , който впоследствие НИКОГА не носеше вината , а я стоварваше върху своите подчинени-бушони. Всичко е на принципа му - МАГАРЕ ДА ВЪРЖА И ЩЕ ГО ИЗБЕРАТ !
53
За да няма такива като тази , трябва България да наблегне над генното инженерство. Трябва колкото се може по-бързо да напреднем в клонирането на хора. Само така ще успеем да клонираме нашия любим премиер. По този начин , като го размножим в повече екземпляри , той ще може сам да поеме всички ресори и да огрее навсякъде. Само гой и никой друг е способен !
54
Правилният въпрос е : А какво правеха комунистите като управляваха 50 години ? Като правилният отговор е : Ами...., чешеха си мъ.дете и мъ.дете на Първия секретар на Партията ! Аааа, и крадоха колкото можеха !!!
55
Нелош Данкин текст, но с едно "но", а именно подозрението, не, сигурността, че едва ли случайно се е ПРИсетила точно в този момент да заклеймява В.Симеонов / според принципа "Думам ти, дъще, сещай се, снахо!" . Апропо, "присетила" Цв.ЦВ.-словотворство ли е или да?!.
56
Наблюдателите не печелят !Влез в играта !Горещ летен бонус 1000 евро при депозит 10 евро !Регистрирай се !https://bit.ly/2HKWzdH
57
Чета и правя анализ на всичките постове ( ако тава може да се нарече така) и веднага си личи омразната тактика на червените писачи , но никой от тях не посмя да се подпише с името си, защото ....са едни същи хора на централата от Позитано и най откровено призовават към въоражен бунт срещу законно избраното управление! Типично и партизански! Свършиха им парите и сега търсят наивници за да могат да се доберат до парите! Не напразно Великата английска и желязна лейди беше казала: " Свършат ли техните пари - те комунистите , гледат да се доберат до чуждите!"(Маргарет Татчър)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 25882
архив

Пътуват Асан и Айшето във влак сами в купето.
По едно време вратата се отваря и на входа застава двуметров негър, гледайки изпитателно.
Асан се шмугва покрай него и отива във вагон-ресторанта, цяла нощ яде и пие. Връща се на сутринта в купето и Айшето го посреща с думите:
– Айде бе Асан, къде бил, тоз негър отпред слагал, отзад слагал, в уста слагал…
– А-а-а, аз още кат влезнал си казах, тоз ше ебе някой

няма нови новини
Днес: 21
hot
най-четени новини в момента
сега
1557
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Издателство "Милениум" хит на панаира на книгата в София още от първите минути - вижте шедьоврите със сензационни отстъпки за Коледа (СНИМКИ)
x
Ето кои са трите зодии с най-добри сърца
x