ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Химичният състав на пържените яйца е малко по-различен от този на варените яйца, тъй като в първия случай ястието се приготвя с олио.
Какво се случва с тялото ни, когато ядем пържени яйца?
Проучванията показват, че излишният холестерол, който се съдържа в пържените яйца, особено ако те са приготвени с масло, бекон или други животински продукти, оказва неблагоприятно влияние върху организма. Можете да консумирате бъркани яйца не повече от веднъж или два пъти седмично. В противен случай се увеличава рискът от развитие на атеросклероза и сърдечно-съдови заболявания.
Най-добре е да пържите яйцата с домати и свежи подправки. Каротеноидите, които се съдържат в доматите, имат антиоксидантен ефект, а зелените подправки съдържат голямо количество фибри и микроелементи, които намаляват вредното въздействие на холестерола.