КАКВО СЛЕДВА? Доц. Киселова с горещ коментар за новия служебния кабинет - Радев щял да се прави на жертва при сформирането му

Епицентър

КАКВО СЛЕДВА? Доц. Киселова с горещ коментар за новия служебния кабинет - Радев щял да се прави на жертва при сформирането му

173282
на 06.08.2024
КАКВО СЛЕДВА? Доц. Киселова с горещ коментар за новия служебния кабинет - Радев щял да се прави на жертва при сформирането му
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Ако направим един преглед назад, от 1991 до 2007 г., сме провели седем избора. А от април 2021 г. до есента на тази година, сме провели седем избора. Това припомни от ефира на БНТ преподавателката по конституционно право доц. Наталия Киселова, след като България отиде на седми поредни предсрочни избори.

препоръчано

Част от партиите или техните лидери да си мислят, че могат да изтощят други партии. Това обаче показва, че не е така. Изтощават се избирателите, посочи още доц. Киселова.

Според нея, имало стремеж да се сложи ръка да чаканите пари от ПВУ, но това можело и да не се случи, защото докато продължавали боричканията, срокът на Плана ще изтече.

"При първия мандат не видяхме сериозни усилия за диалог за съставяне на правителство. Всеки си говореше какво иска и не е склонен да чуе другия“, обясни конституционалистът.

Много безотговорно поведение в няколко поредни парламента. България не може да продължава по този начин, обърна се тя към партиите.

"Чалгализацията от музиката се прехвърли в медиите и политиката, взимам ръка тук от доц. Цеков“, обобщи доц. Киселова.

“Държавният глава ще се опита да покаже, че няма правомощия. КС по тази разпоредба не е се произнесъл. Той, според мен, ще се държи така, че да покаже, колко още по-несъстоятелна е тази промяна. Президентът няма да допусне да няма правителство. Изходът беше в рамките на първите няколко дни да се положат усилия да се назначат омбудсман и да се подмени съставът на Сметната палата“, опита се тя да разгадае ходовете на Радев около формирането на новия служебен кабинет.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО) Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО)
ново
Днес: 94
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК