Как Брекзит ще промени живота на хиляди български студенти на Острова?

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Как Брекзит ще промени живота на хиляди български студенти на Острова?

11056
на 17.01.2017
Как Брекзит ще промени живота на хиляди български студенти на Острова?
Автор:   ПИК

Средно 6 хиляди българи на година избират да започнат да учат или да продължат висшето си образование във Великобритания. 

препоръчано

Как Брекзит би променил живота им?

„Възможно е много европейски студенти да трябва да напуснат страната, не заради правителствената политика, но заради факта че няма да има толкова работни места”, коментира Янис Караянис, председател на финансовото общество в топ университета „Куин Мери”, цитиран от Би Ти Ви.

Притеснения има и у преподавателите. Ели Гатева води курсове по европейски науки. „Важно е какви ще са правата и възможностите ми за реализация, така че не бих изключила възможност да помисля за други по-добри опции”, споделя тя.

България е на девето място по брой на студенти от ЕС в Обединеното Кралство. Брекзит няма да е единственото предизвикателство пред университетите – обсъжда се промяна, с която да падне таванът на таксите на таксите, който в момента за бакалаври е 9 хиляди паунда на година.

Очакванията все пак са при отпадане на възможностите за кредитиране на студентите от ЕС, много от вузовете да отворят фондове за стипендии.

Великобритания продължава да бъде водеща дестинация за висше образование и тази година. Холандия е другата европейска държава, към която се насочват нашите студенти.

Сподели:
Бомба x
5 продукта, с които да влезем бързо в перфектна форма за лятото 5 продукта, с които да влезем бързо в перфектна форма за лятото
ПИК TV x
РАЗКРИТИЕ НА ПИК: В един и същ ресторант - Радев празнува рождения си ден с цигански оркестър, Узунов получава дебелия плик (ВИДЕО/СНИМКИ) РАЗКРИТИЕ НА ПИК: В един и същ ресторант - Радев празнува рождения си ден с цигански оркестър, Узунов получава дебелия плик (ВИДЕО/СНИМКИ)
ново
Днес: 20
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това