Вход
София
Времето в София 13 o C

Как БСП се превърна в партията на Корнелия Нинова

Как БСП се превърна в партията на Корнелия Нинова

на 17.10.2020
63242
0
Как БСП се превърна в партията на Корнелия Нинова
17.10.2020
0
63242

Както е тръгнало, скоро ще се окаже, че Корнелия Нинова е спечелила изборите за лидер на БСП не с 81% от гласувалите малко над половината социалисти, а със 100% от всички членове на партията. Просто в столетницата ще останат само гласувалите за нея.

Само за 3 седмици от нейния победен и юбилеен за столетницата конгрес, преминал в тоналността на панихида, червената парламентарна група напуснаха 6-ма депутати, сред които двама от конкурентите й за лидерския пост Красимир Янков и Валери Жаблянов, а 5-ма от тях без Жаблянов - и партията.

Трима души от Националния съвет - Петър Мутафчиев, Костадин Паскалев и Донка Михайлова, и техни привърженици разцепиха ръководството и обявиха, че създават нова структура "Социалисти за развитие на България". 40 души от Софийската организация "Триадица", сред които и бившият кандидат за районен кмет Александър Вачев си хвърлиха партийните билети. Тръгна си и лидерът на организацията в Павел Баня Атанас Пъдев.

Междувременно собствените й 5-ма евродепутати начело с президента на ПЕС Сергей Станишев и любимката й Елена Йончева й спретнаха комплот с гнусната резолюция на Европейския парламент, с която унижавайки държавата с исканията за озаконяване на незаконното в България, всъщност натриха носа на Нинова и я злепоставиха пред цяла България.

"То ли еще будет", както пее Алла Пугачова, в партията, която има цяло русофилско крило.

И това е, откакто Нинова се провъзгласи за най-честно и най-открито избран лидер на първите вътрешнопартийни избори. Без да се броят напусналите БСП в предишните години на първия й мандат - и председатели на местни структури от Монтана, и цели структури от Казанлък и Самоков, и отделни партийни членове. Името им е Легион. Всички до един възмутени от водената политика и методите на управление на Нинова.

Още драми в БСП: Червените цепят ръководството с нова структура за натиск върху Корнелия Нинова

Още драми в БСП: Червените цепят ръководството с нова структура за натиск върху Корнелия Нинова

Поредна тесла за Корнелия Нинова само седмица след като...

на 16.10.2020

"С тази победа Нинова победи себе си", заяви лидерът на пловдивските социалисти Георги Гергов веднага след преизбирането й. "Не се знае, когато печелиш, какво губиш и когато губиш, какво печелиш", казват пък хората.

А това, което се случва в БСП, откакто Нинова спечели лидерската битка, е най-красноречивата оценка за цялостното й пребиваване начело на партията и начина, по който препотвърди председателския си пост. Както и да го оправдават глашатаите й като Христо Проданов, по-известен като Ицо Мозъка, който с изявлението си за мъртвите души в червената организация на софийската община "Триадица" за пореден път си заслужи прякора. И чистосърдечно и публично направи самопризнания за истинското състояние на БСП - дописани роднини, мъртви души, кухи структури.

Оттук нататък за Нинова предстоят само такива неблагополучия все по въпроси, които тя процедурно, апаратно и чрез натиск остави да висят в публичното пространство. И за потрошените 30 милиона от субсидии през предишния й мандат и остърганата партийна каса. И за липсващия членски внос при двойно повече депутати, увеличена бройка на кметове и общински съветници и пюс един евродепутат, чиито лепти в партията са огромни.

И за прогонените ярки лица на БСП от всичките им позиции и в партията, и в парламента - Пирински, Мерджанов, Божинов, Миков, Найденов, Дъбов, Станишев, Добрева, Асланов, Янков, Жаблянов, Дърева... И тяхното име е Легион. (Горкичкият Борислав Гуцанов - само той си купи фабрика на 8 септември!) И за интелектуалното обезкостяване на партията. И за силовото налагане на хора извън столетницата като Елена Йончева и Иво Христов в червената евролиста и то първата като неин водач. И за необяснимото 3-месечно напускане на парламента и скиторенията из родината.

И за причините и механизмите, с които натрапи днешния обитател на президентството Румен Радев за кандидат за държавен глава. И за ролята и мястото на Румен Овчаров и Валентин Златев в политическата й кариера. И за тайните совалки и парични потоци, които текат към вечната червена Амбър - Росен Карадимов, конкретни медии и отделни журналисти. И за онези мътни и тъмни петна в ранната й биография, известни като приватизацията на "Техноимпекс", макар да твърди, че има четири приключили в нейна полза проверки, но доскорошният член на следприватизационния контрол Руси Статков знае истината и затова се прости и с партийната си позиция.

НОВ ТРУС В БСП: Десетки столични социалисти напуснаха партията заради Нинова

НОВ ТРУС В БСП: Десетки столични социалисти напуснаха партията заради Нинова

Пореден жесток удар за лидерката на БСП Корнелия Нинова....

на 16.10.2020

И за начина, по който спечели вътрешнопартийните избори и ролята, която изиграха т.н. "подвижни и преносими урни" във вид на кашони и кутии от обувки по села и паланки и в спалните на хората. И с бюлетините от които Нинова всъщност преизбрана за лидер вече на цялата партия.

Всичко това тепърва ще се разкрива. И от тези, които напускат БСП, защото не ж4елаят повече да бъдат манипулирани и остракирани от рожбата на най-порочното задкулисие на нашия преход Корнелия Нинова. И от верните й пажове, които поради интелектуалния си капацитет, защитавайки я, ще разкриват цялата грозна истина за нея и за състоянието на столетницата, плод на нейното ръководство.

Впрочем много показателен е и рязко спадналия журналистически интерес към пленумите на новия Национален съвет на БСП - просто вече няма какво да се случи. Нито кого да попиташ за каквото и да било. Всичко е масовка. Масовката на Нинова. 

Защо всичко това е случва сега ли? Първо, не се случва сега, а през последните 2 години, откакто се разбра, че Нинова не става за лидер на БСП. И второ, защото до последните изброи за председател на партията големи групи социалисти имаха надежда, че ще могат да спасят столетницата. Сега, на прага на парламентарните избори и на следващите 4 години, в които Нинова ще е начело на партията им, тяхната надежда умря. Повечето от тях са потомствени социалисти. Но БСП вече не е партия за потомците на социалистите. Каква е никой не знае. А те и не искат да знаят. Защото най-страшно е друг да ти бере срама.

Сега Нинова ще бере плодовете на всичко, което причини на БСП, но и на себе си. Казват хората, че каквато те залюлее, такава ще те отлюлее. Преди 4 години Нинова застана начело на столетницата благодарение на грозна задкулисна сделка. 4 години управлява партията с грозни апаратни схеми и фалшификации. След 4 години препотвърди поста си благодарение на грозна изборна манипулация. И няма какво красиво да очаква нито за БСП, нито за себе си, защото всички знаят, че който сее ветрове, жъне бури.

Изминаха само 3 седмици, откакто тя се провъзгласи за лидер на цялата партия, а бурите вече вършеят БСП. Прав е Гергов: "С тази победа Нинова победи себе си". Но не само - победи и БСП.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34824
архив

Близкоизточна поговорка:
Ако планината не отива при Мохамед - значи Моше е платил повече...

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Здравните власти с аларма: За последната седмица е отчетен ръст на смъртността от 50% (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Астролог предупреждава: В никакъв случай не се женете този четвъртък - работата ще завърши с развод
x