Как да дезинфекцирате телефона си, без да го повредите?

ШАРЕН СВЯТ

Как да дезинфекцирате телефона си, без да го повредите?

23490
на 05.04.2020
Как да дезинфекцирате телефона си, без да го повредите?
Автор:   ПИК

Вкъщи сте си заради наложените мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса, причиняващ заболяването COVID-19. Налага се да излезете до магазина за хранителни стоки или до аптеката. Убедени сте, че не сте докосвали нищо, но вероятността това да е наистина така, е по-малка, отколкото предполагате. Телефонът ви звъни, вие вдигате и го долепяте до лицето си.

Помислете на какъв риск излагате здравето си, правейки това. Многобройни изследвания са доказали, че телефоните са преносители на милиони бактерии в ежедневието ни и във време, в което човечеството страда от новия коронавирус неглижирането на дезинфекция на личните ни вещи, включително телефона, е опасно за здравето, пише Az-jenata.bg.

По данни на Световната здравна организация, коронавирусът може да живее върху гладки и лъскави повърхности до 4 дни. Точно такава е повърхността на мобилните телефони.

Сапунът и водата са едни от най-добрите начини да изчистим вирусните частици от себе си, дрехите си и повърхностите наоколо. Те обаче са врагове на електрониката и много бързо могат да повредят телефона ви.

Как да го дезинфекцирате безопасно?

70-процентовият спирт е добър начин да почиствате телефона си всеки ден. Същата работа вършат и кърпичките, съдържащи висока концентрация на алкохол. Напоете памучен тампон със спирт, изстискайте го добре, така че да не тече върху техниката, която почиствате, и изтрийте добре цялата повърхност на телефона или лаптопа.

За предпочитане е да изключите мобилното си устройство, докато го чистите и да го включите след като се уверите, че е напълно изсъхнало, а спиртът се е изпарил.

Ако не разполагате със спирт, все пак можете да използвате и антибактериален сапун.

Намокрете с вода микрофибърна кърпа. Втрийте в нея сапун, изстискайте максимално водата от кърпата, така че по никакъв начин да не капят капки от нея. Започнете да втривате сапунения субстрат в повърхността на телефона. След като минете по цялата повърхност на телефона, избършете със суха кърпа.

Отново направете това при изключено устройство и изчакайте достатъчно време, докато сте сигурни, че е напълно сух.

Почистете и калъфа за телефона по същия начин. Него можете да изплакнете и под течащата вода.

препоръчано
Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с пълен хороскоп за мразовития понеделник - успешен ден за Близнаците, трудности за Водолеите САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с пълен хороскоп за мразовития понеделник - успешен ден за Близнаците, трудности за Водолеите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Ген. Мутафчийски и медиците във ВМА получиха втора ваксина срещу COVID-19 (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Ген. Мутафчийски и медиците във ВМА получиха втора ваксина срещу COVID-19 (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 47
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това