Как да запазим обувките си бели като нови въпреки мръсотията? Вижте!

Бомба

Как да запазим обувките си бели като нови въпреки мръсотията? Вижте!

31734
на 28.08.2018
Как да запазим обувките си бели като нови въпреки мръсотията? Вижте!
Автор:   ПИК

Чифт бели маратонки стоят свежо в комбинация с почти всичко, но понякога да ги поддържаме чисти изглежда като невъзможна задача.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Разбира се, не е нужно да е така. За щастие открихме цял куп хитрини, които може да направите, за да запазите обувките си като нови за повече от 2 седмици.

Восък

Натъркайте обувките си с бяла свещ. С помощта на сешоар разтопете восъка. Той ще образува защитен филм върху белите ви обувки и така мръсотията няма да полепва. Това ще направи обувките ви освен чисти и водонепромокаеми - идеално за дъждовни лета като тазгодишното.

Гумичка

Оказва се че обикновената гумичка, е много ефикасна за премахване на петна от велур и ноубък, които обикновено са по-упорити за почистване. Важно е обаче да използвате бяла гумичка - розовите могат да оставят следи, особено върху по-леките обувки.

свързани новини

Картоф

Малцина знаят, но картофа е чудесен помощник при борбата с петна. Натрийте кожените си обувки с резен и изчакайте да изсъхне. Забършете с мека кърпа и забравете за петната. Картофът ще върне не само белотата, но и блясъка на обувките ви.

Паста за зъби

Паста за зъби е друг чудесен начин да почистите белите си обувки, особено гумените части. Просто нанесете пастата с четка по подметката и разтъркайте добре. Изплакнете с влажна кърпа и обувките ви пак ще се върнат към първоначалното си състояние.

Почистващ препарат

Добрият старомоден перилен препарат също е ефективен агент за почистване на вашите бели маратонки, особено ако те са от кожа. Всичко, което трябва да направите, е да смесите препарата с топла вода и да почистите обувките си с четка за почистване или четка за зъби.

Пералня

Повечето перални вече имат програма за пране на обувки и това не е случайно. Този метод не е работи за кожени или велурени маратонки, но може да бъде добра опция за плетени или платнени обувки. Препоръчително е да поставите маратонките в торбичка за пране или стара възглавница, за да не повредят машината ви. Може също така да сложите и няколко стари кърпи в пералнята, за да не се удрят директно в барабана на пералнята.

Ако нямате специална програма за пране на обувки изберете такава за деликатни тъкани и настройте градусите на 30-40, за да избегнете разлепване на любимите ви бели кецове.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ отговори на ППДБ за Турски поток: Когато Асен Василев сложи 20 лева такса на мегаватчас за руския газ, този проект беше прекрасен! Сега е много лош (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ отговори на ППДБ за "Турски поток": Когато Асен Василев сложи 20 лева такса на мегаватчас за руския газ, този проект беше прекрасен! Сега е много лош (ВИДЕО)
ново
Днес: 62
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК