ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Чаят, а дори и кафето, могат да спаднат към здравословните напитки, но с още допълнителни добавки могат да станат още по-полезни, според Маргарита Арзуманян, която е диетолог и гастроентеролог.
Според нея те имат противовъзпалителни свойства, предпазват клетъчните мембрани и дори могат да спомогнат предотвратяването на сърдечни и съдови заболявания.
Начинът по който можете да увеличите полезните им свойства, е като добавяте различни подправки към тях, повишаващи антиоксидантните ми свойства.
Такива подправки са джинджифилът, канелата, кардамонът, карамфилът и портокаловите корички, като също можете да добавите и малко черен пипер. Това ще ги направи по-затоплящи и по-полезни.
Нейната препоръка е да не се пие прекалено горещ нито чая, нито кафето. Хубаво е да се охлаждат предварително, а медът към тях да се консумира отделно.


