Как да носим кръстче правилно

ШАРЕН СВЯТ

Как да носим кръстче правилно

7758
на 16.10.2021
Как да носим кръстче правилно
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Има много мнения за това какво може и не може да се носи заедно с православно кръстче на шията. Според свещениците е допустимо заедно с него да носите и икона на светец, но те не бива да са на една верижка, тъй като кръстът е основният символ на Православието, а образите на светиите имат само второстепенна роля. Няма нищо лошо в носенето на кръстче едновременно с обеци или пръстен.

препоръчано

Но ако сложите освен кръста и някаква висулка, медальон, брошка, то в окачването има специални правила. Най-важното е, че тези украшения трябва да са на отделни верижки. Освен това украшението трябва да бъде от същия метал, от който е изработено кръстчето. Изключение се допуска само за обикновените бижута.

Може например да носите кръстче заедно с мъниста. Верижката, на която кръстът виси, трябва да бъде с такава дължина, че той да може да се скрие под дрехите. Не го носете с дълбоко деколте, освен ако е много горещо навън. През нощта другите украшения могат да се свалят, но кръстът трябва да остане върху вас и по време на сън. Свещениците са единодушни, че не е позволено православният знак да се комбинира със символи на астрологията като зодиакални талисмани, фъншуй амулети или други езически предмети, тъй като те носят различни енергии, които са в противовес и могат само да ви навредят.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 26 юни - Близнаците да отложат взимането на важни решения, добри финансови постъпления за Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 26 юни - Близнаците да отложат взимането на важни решения, добри финансови постъпления за Стрелците
ПИК TV x
ИТН официално поиска третия мандат. Тошко Йорданов: Има вариант за президентска република! Радев: Сега ще кажат, че си подаваме топката (ВИДЕО) ИТН официално поиска третия мандат. Тошко Йорданов: "Има вариант за президентска република!" Радев: Сега ще кажат, че си подаваме топката (ВИДЕО)
ново
Днес: 67
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК