Как да предпазим жилището си от крадци в разгара на лятото

Животът днес

Как да предпазим жилището си от крадци в разгара на лятото

9295
на 02.07.2023
Как да предпазим жилището си от крадци в разгара на лятото
Автор:   ПИК

В разгара на лятото, когато масово пътуваме и домовете ни остават празни, рискът от неканени гости се увеличава. Затова инвестицията в сигурността трябва да бъде преди да стегнем куфарите за почивка.

препоръчано

Често обаче тя идва със закъснение, сочи 20-годишният опит на експерта по ключова сигурност Илиян Царибродски. „Почти никой не обръща внимание на заключването на дома си, защото мисли, че няма спасение. Но това не е така”, категоричен е Царибродски.

А спасението, според него, е да отделим малко повече от семейния бюджет, за да защитим дома си от кражби.

„Крайният потребител може да се ориентира, че ключалката е висок клас, когато струва над 100 лв. Това е успокоение, че наистина купувате нещо сертифицирано, с карта, нещо, за което не може да се прави дубликат от всеки ключар”, обяснява експертът.

Монтирането на бронировка, която предпазва патрона от счупване, също може да ни донесе повече спокойствие, когато отсъстваме от дома. Най-високият клас е титаниевата паричка, която не може да бъде разбита. Отключва се с магнитен ключ, който е с над 15 млрд. комбинации, което означава, че отпада възможността да бъде манипулиран.

Но има и такива системи, които лесно може да бъдат отключени от нежеланите гости. Затова преди да се спрем на конкретна заключваща система е важна и консултацията със специалист, допълва Царибродски.

За изминалата година най-много кражби е имало през май - 302. Следват април и януари. Чак тогава са юли и август, с по 250 случая. Това коментира пред Нова телевизия Росен Белишки от Главна дирекция „Национална полиция”.

„Крадците „работят” целогодишно. Проблемът е в това, че физическата сигурност на дома - как сме защитени, в голяма част от случаите не е добра”, поясни още Белишки.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с хороскоп за 30 септември - Овните се радват на успехи, Телците са на обратния полюс САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с хороскоп за 30 септември - Овните се радват на успехи, Телците са на обратния полюс
ПИК TV x
Легендата Нешка Робева гневно пред ПИК TV: Цялото ПП са нагли престъпници (ВИДЕО) Легендата Нешка Робева гневно пред ПИК TV: Цялото ПП са нагли престъпници (ВИДЕО)
ново
Днес: 45
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК