Вход
София
Времето в София 24 o C

Как да се предпазите от заразяване в мола

Как да се предпазите от заразяване в мола

на 13.07.2020
11687
0
Как да се предпазите от заразяване в мола
Автор: ПИК
13.07.2020
0
11687

В моловете, както и във всички големи затворени пространства, в които се събират много хора, съществува потенциален по-висок риск от заразяване с вирусни инфекции. Тъй като моловете са отворени за клиенти и посетители, не трябва да забравяме предпазните мерки, които трябва да спазваме. Освен тях има и няколко неща, които можете да направите за допълнително намаляване на риска за здравето ви. Ето какви.

Носете маска

Носенето на маска в затворени пространства е начин да намалите риска от заразяване, като ограничавате достъпа на устата и носа ви – входните врати за вирусните частици. Носете маска, когато влизате в мола.

Ограничете физическия контакт с хората в мола

Избягвайте допир с непознати хора. Ако молът е много претъпкан по-добре не влизайте, освен ако е неизбежно и се налага да свършите някаква работа. Дори да сте с приятели в мола, пак е препоръчително да ограничавате близостта, особено директният контакт.

Не прекарвайте прекалено дълго време в магазините

Колкото по-дълго прекарвате в дадено помещение, толкова по-голям е рискът да вдишате повече вирусни частици. Това важи още повече, ако помещението, в което сте, се използва от повече хора за дълго време. Бъдете по-експедитивни и действайте по-съсредоточено в магазините.

Специалисти съветват: Пийте повече вода, за да се предпазите от коронавирус

Специалисти съветват: Пийте повече вода, за да се предпазите от коронавирус

Водата, която е най-важният ни източник на живот след...

на 05.04.2020

Не обличайте веднага дрехите, които сте купили

Колкото и да нямате търпение да облечете дрехите, които сте купили, първо е добре да ги изперете. Това важи не само по време на пандемия, а по принцип. Дрехите в магазина са докосвани от много хора, всички те с потенциални зарази по кожата и тялото си. Бъдете бдителни и не се поддавайте на изкушението.

Не докосвайте прекалено много неща в мола

За да се предпазите от заразяване с различни патогени в моловете е важно да докосвате колкото се може по-малко повърхности. Докосвайте само нещата, които преценявате, че има по-голям шанс да купите или които е неизбежно да пипнете. Безразборното докосване на повърхности, предмети, стоки носи по-голям риск от заразяване.

Отивайте в мола в ненатоварените часове

Бъдете пресметливи и избирайте по-малко натоварените часове, когато отивате в мола. Така ще има по-малко хора, а пространството за вас ще е повече. Избягвайте обедните часове, в които много служители са в обедна почивка, както и часовете след свършване на стандартното работно време.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой трябва да подаде оставка?
Общо гласували: 16121
архив

Разговор между колеги:

- Ти ходи ли на лекар?

- Ходих вчера.

- Той намери ли ти нещо?

- Да! Имах триста лева и той ми ги намери всичките.

няма нови новини
Днес: 176
hot
най-четени новини в момента
сега
3530
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Десислава Танева обяви новите мерки за земеделските производители за справяне с кризата (ОБНОВЕНА)
x
АСТРОЛОГ: Критичен ден! Не се изкушавайте да рискувате
x