Вход
София
Времето в София 19 o C

Как да се справите със съпруг "мамино синче"?

Как да се справите със съпруг "мамино синче"?

на 10.07.2020
18716
0
Как да се справите със съпруг "мамино синче"?
Автор: ПИК
10.07.2020
0
18716

Възможно ли е да го превъзпитате?

Любовта не пита, но това не означава, че не трябва да се бунтувате срещу някои навици и поведение на половинката. Има мъже, които не подлежат на промяна, има и такива, които могат да бъдат превъзпитани. Ако партньорът ви е типичното мамино синче имате две възможности – или да се научите да живеете с това, или да го промените. Започнете с един честен разговор, в който се опитайте да му обясните, че вие трябва да сте най-важният човек в живота му. Не се сравнявайте с майка му директно, но нека ясно разбере, че вие няма да бъдете на второ място.

Ако разговорът не се развие според очакванията ви, може да направите следното:

Запишете на лист чувствата и мислите си

Понякога е по-лесно да напишете на лист хартия какво чувствате, вместо да го изречете на глас. Така ще ви е по-лесно да структурирате по-добре емоциите си и подхода си оттук нататък.

Очаквайте да се защитава

Не забравяйте, че говорите за семейството му. Те винаги ще бъдат на първо място. Най-добрият начин да постигнете това, което искате, е да бъдете подкрепяща и да обясните какво ви притеснява и защо. Може да постигнете това като кажете нещо от сорта на: „Боли ме, като говориш с майка си за нашите проблеми и чувства“.

Фокусирайте се върху своите чувства, тъй като никой не може да ви противоречи за начина, по който се чувствате или да ви каже, че не може да се чувствате така.

Окуражете го да поеме отговорност за действията си

Може да го направи по съвсем елементарен начин като например започне сам да си записва час при лекар, следи банковите си сметки, плаща сметките си. Обяснете му, че това му дава голяма свобода.

Разделете финансите си от нейните

Вече сте двойка и няма как да делите общи сметки с него и майка му. Двамата вече сте големи и всеки сам изкарва парите си (освен ако не сте частен случай и зависите от родителите си) и е напълно логично вие да разполагате сами с това, което изкарвате.

Оставете той да се разправя с нея

Не е добра идея да атакувате майка му директно. Не се месете в техните отношения, накрая винаги вие ще сте лошата. Извъртайте нещата така, че той да е инициатор на отделянето от майка си и сам да изпитва нуждата да ѝ противоречи и да се бори за независимост. Вие само му подсказвайте какво ще спечели.

Внимавайте какво споделяте

Проблемите ви са между вас и него, така че не споделяйте с майка му. Тя винаги може да извърти нещата в своя полза и да се задълбочат конфликтите с вашата половинка.

Спрете да търсите одобрението ѝ

Като мамино синче, той вероятно често ви сравнява с майка си и това създава известна състезателност с нея. Не търсете одобрението ѝ. Обяснете му, че не ви е приятно да ви сравнява. Бъдете хитри и дипломатични и по-добре я спечелете на своя страна като за начало я хвалете за нещата, които прави добре.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой трябва да подаде оставка?
Общо гласували: 24020
архив

Един програмист влиза вечерта в бара и вижда колегата си на една маса, а пред него купчина празни бутилки от уиски. Пита го: - Какво се е случило, колега? - И-з-т-ри-вам о-пера-тив-ната па-мет!

 

няма нови новини
Днес: 38
hot
най-четени новини в момента
сега
3411
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Терор на Румънското посолство! Силоваци крещят на хората от блоковете: Свини герберски, сега ще се качим да ви потрошим! Десетки треперят, блокирани в градския транспорт (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
x
ПОЛЕЗЕН СЪВЕТ: Ето как трябва да закусвате
x