Как един неадекватен политик-пенсионер, останал без ТЕЦ и без сараи, самоуби ДПС

Епицентър

Как един неадекватен политик-пенсионер, останал без ТЕЦ и без сараи, самоуби ДПС

192092
преди 4 часа
Как един неадекватен политик-пенсионер, останал без ТЕЦ и без сараи, самоуби ДПС
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Първото място е за ГЕРБ. Има битка за второто място между „Възраждане“ и ПП-ДБ. За четвъртото място се бият „ДПС-Ново начало“ и коалицията на „Сбор“ и „Земеделски народен съюз“ – „Алианс за права и свободи“, в която са приютени останалите без марката „ДПС“ Ахмед Доган и компания. Очакванията са „ДПС-Ново начало“ да изпревари „земеделците на Доган“, но на този етап социолозите дават сбор за двете формации между 15 и 16 процента, което означава, че ако нямаше война в ДПС, сега партията щеше да е фаворит за второто място, пише в свой коментар сайтът "24Родопи".

препоръчано

Седем партии щели да влязат в 51-вото Народно събрание, сочат още социолозите. Освен изброените 5 формации, парламентарно присъствие си гарантирали БСП и „Има такъв народ“. „Величие“ била „на ръба“.

По силата на решение на Националната конференция на ДПС партията трябваше да подкрепи евроатлантическо правителство в рамките на 50-ия парламент. При осигурени 127 гласа за подкрепа на кабинета „Росен Желязков“, на сутринта Рамадан Аталай и Джевдет Чакъров съобщиха на ПГ на ДПС, че „между другото са разговаряли с Ахмед Доган и почетният председател казал, че правителството не трябва да се подкрепя“. И 17 души сляпо изпълниха заповедта от „сарая“.

Кабинет нямаше. С нито един от мандатите в рамките на 50-ото НС. Реално с предателството на 17-те лица от ПГ на ДПС, Движението за права и свободи предаде интересите на избирателите си и не изпълни решението на Националната конференция.

Без участие в изпълнителната власт вчера. И без шансове за влизане във властта през парадния вход.

Първо, второто място вече е невъзможно за ДПС.

Второ, другите сигурни формации в 51-ия парламент декларират, че няма да преговарят с ДПС, няма да преговарят и със „земеделците на Доган“. И казват, че няма добро или лошо ДПС.

За разлика от Рамадан Аталай, който шушнеше на Доган, партиите от бъдещия 51-и парламент имат аргументи и говорят в прав текст.

Да самоубиеш партията си, когато си на прага на официалния вход на властта, със самочувствието на втора сила, с визия за градивна формация…, и всичко това заради страха да не дадеш отговори за натрупаните милиони! И един неадекватен политик-пенсионер, останал без ТЕЦ и без „сараи“.

Проблемът в ДПС е мухълът. От години натрупан, натрапен, развалящ всичко ново. Той никога не си е тръгвал, защото и никога не е бил чистен. В момента мухлясали до втръсване физиономии уж треперят за демокрацията, разяждайки още повече ДПС. Треперят, но зад гърба на този, който уж послушаха и постижението „Втора сила“ стана на пух и прах. Крият се зад гърба на пенсиониран политик, който не може дори до избирателите да отиде. А, и най-вероятно не желае. Както и не го правеше, докато все още бе в кондиция. Треперят за стария модел – „управление от сарая“. Той приключи, но те още не го осъзнават. Като „червен“ избирател през 90-те. Те треперят и за своите пари, натрупани през годините, чрез инструмента, наречен „ДПС“. Защото партията бе използвана за това. И само за това, както и да ги опази от Наказателния кодекс. Сега демокрацията за тях е застрашена.

Не, демокрацията не е застрашена. Демокрацията и свободата закъсняха в региони като Кърджалиския. Единствено застрашени са огромните мангизи. Нищо й нямаше на демокрацията, когато имаше сараи, палати, луксозни возила, куп любовници, трупане на огромни авоари.

Те не искаха да управляват. Те желаеха едно ДПС в ъгъла, но с огромни порции на терен…

Ако имаш акъл, пари ще направиш. Ама има и вероятност от много пари да ти изветрее акълът.

Това пък е актуален коментар на възрастен кърджалиец, направен в пенсионерското кафене, относно случващото се в ДПС.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 октомври - лично щастие и приходи очакват Везните, сексуални разочарования за Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 октомври - лично щастие и приходи очакват Везните, сексуални разочарования за Скорпионите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Основателят на Сова Харис Васил Тончев с екшън анализ - колко партии влизат в парламента и какви са възможните коалиции (НА ЖИВО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Основателят на "Сова Харис" Васил Тончев с екшън анализ - колко партии влизат в парламента и какви са възможните коалиции (НА ЖИВО)
ново
Днес: 70
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК