Как жена роди тризнаци след имплантирането само на два ембриона

Здраве

Как жена роди тризнаци след имплантирането само на два ембриона

9781
на 30.10.2022
Как жена роди тризнаци след имплантирането само на два ембриона
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Тризнаци се родиха в пловдивска болница, след като в организма на жената били имплантирани два ембриона, съобщава Нова телевизия. Бебетата в утробата на майката обаче се оказали три. Това изненадало не само семейството, но и лекарите.

препоръчано

„Лекарите ми казаха, че моят случай е медицинско чудо! Много рядко срещано и необяснимо”, каза майката Илияна Спасова.

Тризнаците са първите деца на семейство Спасови от Пловдив.

„Интересното в този случай е, че тези три плода се образуват от две оплодени яйцеклетки. Едната се разделя на две и се получават два еднояйчни близнака плюс още един допълнителен плод”, обясни проф. Благовест Пехливанов от УСБАГ „Селена“- Пловдив.

„Три години и малко с мъжа ми се опитвахме по естествен път да създадем детенце, но в крайна сметка не се получаваше и съответно решихме да отидем на лекар”, разказа още жената.

Точно той в навечерието на Коледа им съобщава щастливата вест – не едно, не две, а цели три бебета. 

Въпреки предупреждението на лекарите, че тази бременност крие много рискове, както за нейния живот, така и за трите бебета, Илияна е решена да износи тризнаците. И така бебетата се появяват месец преди планираното раждане. След кратък престой в интензивното отделение, заради ниското си тегло, вече са изписани. Родителите съветват всички тръгнали по техния път да не губят надежда.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК