КАК СЕ РЕКЕТИРА БИЗНЕС В БЪЛГАРИЯ! Дора Георгиева пред ПИК: ЧСИ блокира хотела ни с мутри! Гони туристи, запечатва входове и изходи

Крими

КАК СЕ РЕКЕТИРА БИЗНЕС В БЪЛГАРИЯ! Дора Георгиева пред ПИК: ЧСИ блокира хотела ни с мутри! Гони туристи, запечатва входове и изходи

108358
на 22.07.2016
КАК СЕ РЕКЕТИРА БИЗНЕС В БЪЛГАРИЯ! Дора Георгиева пред ПИК: ЧСИ блокира хотела ни с мутри! Гони туристи, запечатва входове и изходи
Автор:   ПИК

Случката се разиграва в Априлци

ЧСИ блокира хотел с гардове, гони туристи, запечатва входове и изходи. Случката се разиграва в Априлци. Това сигнализира до ПИК Дора Георгиева, която в момента с фирмата си стопанисва хотела.

препоръчано

Тя е пращала куп жалби до съда в Ловеч, но ефект от това няма, а ЧСИ Велислав Петров вече е предприел кардинални действия.

„В момента гардове изкарват туристите, които се чудят какво става. Самоуправството на Велислав Петров е пълно. След като обяви, че идва да смени пазача, разбирайте охраната, се започна с изкарването на гостите от някакви мутри на фирма "Делта гард", които нямат никакви права и блокирането на работата на хотела“, обясни Дора Георгиева пред ПИК.

Иначе казусът е чисто юридически, като е свързан с изпълнително дело, подадено от „Корпоративна търговска банка” АД (в несъстоятелност).

На 12.07.2016г. е извършен опис на недвижимо имущество от Помощник – частен съдебен изпълнител Христо Христов при ЧСИ – ВЕЛИСЛАВ ПЕТРОВ, РЕГ. №879 на КЧСИ с район на действие – Окръжен съд Ловеч. Изпълнението се насочва върху недвижим имот, собственост на „Априлци холидейс” ООД за бившата ПОЧИВНА СТАНЦИЯ „КЕРАМИК“ /бивша школа за подготовка на кадри „Керамик“ и настоящ хотел „Априлци“/.

Частният съдебен изпълнител е длъжен преди да пристъпи към същинските действия по принудителното изпълнение да покани длъжниците да изпълнят доброволно. В конкретния случай „Априлци Холидейс” ООД разбира, че срещу него има образувано изпълнително дело, едва когато ЧСИ Велислав Петров се явява в притежавания от „Априлци Холидейс” ООД недвижим имот – хотел „Априлци” за извършване на опис, обективиран в ПРОТОКОЛ ЗА ОПИС.
Така Велислав Петров и помощникът са извършили редица неправомерни действия във връзка с налагането на възбрана върху недвижимия имот, неизпращането на покана за доброволно изпълнение и са извършили действия на самоуправство при осигуряване на достъп на имота за извършване на опис на същия, както и са отстранили длъжника.

Схемата

На 10.07.2016г. в хотел „Априлци“, находящ се в гр.Априлци ул. Чуклата, е регистриран като гост на хотела, лицето Ариф Хасамов Хасамов. Същият е осъществил двудневен престой в хотел „Априлци”, за което е заплатил съответната цена. По време на престоя си Ариф Хасамов е направил впечатление с поръчването на солидно количество храна, като изборът му се свежда до поръчки на артикули с доста висока стойност, които рядко се поръчват от други клиенти. Също така старателно събира всеки издаден касов бон, което е рядка практика на клиентите. Г-н Хасамов е направил допълнително впечатление на персонала на хотела с поведението си – обхождане на хотела и изучаване на входовете и изходите му и системите за заключване. На 12.07.2016г. към 06:00 часа, същото лице напуска хотела.
На същата дата хотел „Априлци“ е затворен поради техническа профилактика, в рамките на два дни, за което обстоятелство е поставена информационна табела на входната врата на обекта. Към 11:00 часа на 12.07.2016г. пред вратата на хотела се появява група лица с внушителен и заплашителен вид и надписи на дрехите – „Делта гард”, придружавани от ЧСИ Велислав Петров. От името на наемателя присъстващият адв. Цветомир Ангелов от ЛАК е обяснил на лицата с обозначение на охранители от „Делта гард”, че в момента хотелът се намира в състояние на техническа профилактика, която се осъществява от наемателя – „Априлци Холидейс 2015“ ЕООД, гр. Велико Търново, поради което е затворен за посетители.
След справка по телефона с представител на „Априлци Холидейс” ООД адв. Цветомир Ангелов установява, че собственикът на хотела не е бил уведомен за насрочения опис. Съобщава на ЧСИ Велислав Петров, че не е налице уведомяване на длъжника за извършване на описа, поради което същият следва да бъде отменен.
В случай, че при осъществяване на своите правомощия, ЧСИ има затруднения, то той има правната възможност да използва органите на МВР, за да му осигурят безпрепятствено осъществяване на функциите, съобразно разпоредбата на чл.431, ал.2 от ГПК. Тази правна възможност, в случая, не е била използвана от ЧСИ Велислав Петров.
След разговора с адв. Ангелов, охранителите с обозначение „Делта гард” и ЧСИ започват да обхождат хотела и да опитват да проникнат през някой от входовете на същия. След разбиване на задната врата на хотела, във фоайето нахлуват три лица с тениски на „Делта гард” – две, от които с неустановена самоличност и Ариф Хасамов Хасамов, служител на същата частна охранителна фирма, видно от обозначителните знаци.

Тези три лица чрез физическа сила и самоуправни действия започват да правят опити да отворят предната входна врата, която е заключена поради започналата техническа профилактика на хотела. След известни затруднения същите лица успяват да отворят вратата и осигуряват достъп до хотела на чси Велислав Петров, който започва да описва имуществото.

Тези действия са извършени въпреки обясненията на служителите Тяня Заимова и Стела Иванова, че хотелът е затворен за техническа профилактика и че собственикът на хотела не е в сградата. В крайна сметка охранителите на „Делта гард” успяват да я отворят, въпреки призивите от страна на адв. Ангелов, че тези техни действия са самоуправни и незаконосъобразни.

„Априлци Холидейс 2015“ ЕООД е наемател на хотела по силата на договор за наем, който е вписан в Службата по вписванията – гр. Троян, с вх. № 3094 от 14/08/2015 г., том 3, акт 50 и стопанисва добросъвестно хотела, съгласно условията по договора за наем, т.е. дружеството се помещава на валидно правно основание, предхождащо завеждането на изпълнителното дело. Всички служители на място са извънредно уплашени за живота и здравето си от физическата сила, която охранителите, придружаващи съдебния изпълнител демонстрират.

Към настоящия момент ЧСИ Велислав Петров е назначил охранителна фирма „Делта гард” да извършва охрана на целия обект, като лицето което на практика извършва охраната, физически, е Ариф Хасамов Хасамов, който реално е взломил задната врата на хотела, за да осигури достъп на ЧСИ. Тази охранителна фирма изключително много затруднява наемателя на хотел „Априлци“ и всява страх след посетителите на хотела. По този повод наемателят на хотела потърси съдействие от собственика, за осигуряване на несмущавано ползване на имота, но представителите на назначената от ЧСИ Велислав Петров охранителна фирма не допуска представители на собственика на недвижимия имот до него.
Достъпът до недвижимия имот на собственика „Априлци Холидейс“ ООД е прекъснат, т.е. длъжникът е отстранен от недвижимия имот без да е налице надлежно уведомяване за изпълнителните действия, които ще се извършат.

 

 

Сподели:
Бомба x
АСТРОЛОГИЯ: Неприятни сюрпризи може да изпънат нервите ви АСТРОЛОГИЯ: Неприятни сюрпризи може да изпънат нервите ви
ПИК TV x
Доган и Божков - забранените теми за Слави Трифонов (ФАКСИМИЛЕТА) Доган и Божков - забранените теми за Слави Трифонов (ФАКСИМИЛЕТА)
ново
Днес: 184
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това