Вход
София
Времето в София 11 o C

Как Христо Иванов осигурява лапачката на съдебни репортерки като Силвия Великова и Полина Паунова. Михнева го разкри още преди 3 години

Как Христо Иванов осигурява лапачката на съдебни репортерки като Силвия Великова и Полина Паунова. Михнева го разкри още преди 3 години

на 04.10.2019
60027
19
Как Христо Иванов осигурява лапачката на съдебни репортерки като Силвия Великова и Полина Паунова. Михнева го разкри още преди 3 години

Лъсва грозната истина за лапането на т.н. съдебни репортерки, които гълтат огромни суми от европейски държави, за да злепоставят българското правосъдие и да държат страната ни в примката на Сорос, присъдружните му психолиберали, подсъдимия олигарх Прокопиев и провалени юристи като бившия правосъден министър с отнети адвокатски права и днешен лидер на "Да, България" Христо Иванов

Разкритията по тази тема прави още през 2016 г. известната журналистка Маргарита Михнева с открито писмо, в което пита дали Норвежкото кралство знае кой и за какво е изразходвал отпуснатата от него парична помощ в размер на 17 811,62 евро на т.н. фондация "Център за съдебна и разследваща журналистика".

Михнева разкрива цялата порочна схема да усвояването на тези пари благодарение на Христо Иванов, който през 2014 г., когато са отпуснати, вече е правосъден министър във второто правителство на Бойко Борисов, но до този момент е оглавявал въпросната фондация.

Напускайки поста, той лично определя за свой заместник видната цветарка в различни медии - Галина Гиргинова, а след като Норвежкото кралство отпуска парите, отново лично посочва кои журналисти ще ги получат по т.н. "Норвежки проект", разкрива Михнева.

Освен Гиргинова, това са бившата шефка на съдебния отдел във в. "Труд" Лилия Христовска, която в момента списва бутиков правен сайт с остра антипрокурорска насоченост, гастролиращата из различни олигархично-протестърки медии и настояща списвачка в сайта "Свободна Европа" - Полина Паунова, и незнайно защо, общественичката Еми Барух.

Въпросът защо Христо Иванов се спира точно на тези журналисти не стои.

Вероятно по същите причини, по които се втурна да брани Силвия Великова, щом я споходиха проблеми на работното ѝ място, макар преди 5 години явно да не е провиждал в нея "най-добрата съдебна репортерка", тъй като тя тогава не фигурира сред избранниците му да похарчат близо 36 000 лева за маскарлъци, както установява Михнева.

Скъпоплатеният "труд" на въпросните журналистки е събран в листовка със заглавието "Мониторинг на стратегическите области в работата на Висшия съдебен съвет", което Михнева съвсем справедливо определя като "претенциозно", тъй като "повечето от тях не са юристи, не са чели делата, а правят изводи как да бъде променена съдебната система в България", казва Михнева в откритото си писмо до Бойко Борисов, Сотир Цацаров, посланика на Кралство Норвегия и президента на българо-норвежката стопанска камара в София.

Михнева констатира, че "докладът по горепосочения проект от четирите избранички на Христо Иванов обслужва политическото верую на Христо Иванов". И допълва, че от декларациите на Христо Иванов пред Сметната палата става ясно, че той е ръководител на множество фондации в България, които посочва, че се финансират "с пари от проекти".

Михнева риторично пита не е ли редно да се провери дали бившият правосъден министър не е бил в конфликт на интереси, като "гъвкаво е влизал и излизал" от тези фондации и как е възможно човек, лишен от адвокатски права, да бъде финансиран от чужда държава да дава оценки на българското правосъдие.

Цитира случаи, в които именно намесата на такива журналисти и порочната им обвързаност с политици като Христо Иванов и съдии провалят делото срещу грубата нарушителка на правилата за работа на съдиите Румяна Ченалова, А освен това посочва и имената на съдии, които си сътрудничат с изданието на подсъдимия олигарх Иво Прокопиев "Капитал", за да изнасят и публикуват разпити на ДАНС. Срещу какво ли?

Змийското кълбо "Калпакчиев - Лозан Панов - Христо Иванов". Съд за поръчки

Змийското кълбо "Калпакчиев - Лозан Панов - Христо Иванов". Съд за поръчки

През последните дни всички се питат кой е всъщност...

на 25.09.2019

Не е известно дали Михнева е получила отговор от важните фактори, до които е отправила откритото си писло за груба злоупотреба с чужди пари в ущърб на репутацията на българското правосъдие. Но за сметка на това става безпощадно ясно защо Христо Иванов и присъдружните му журналисти са толкова яростни поборници за т.н. "съдебна реформа".

Правят го за пари.

Иначе наистина ще измрат от глад. Преди да стане министър не е ясно с какъв реален труд се е прехранвал лишеният от адвокатски права Христо Иванов и за какъв предоставян от него реален, изработен от него продукт е получавал заплащане.

Но при това положение не е чудно защо цялата грантоядна клика брани с пяна на уста убиеца Полфрийман, като се има предвид финансовото положение на баща му и застъпничеството на най-богатия австралиец за него, които през 2013 и 2014 година са се опитвали да пробият в българското външно министерство и при двама главни прокурори - Борис Велчев и Сотир Цацаров.

Там не са успели, но е напълно очевидно, че сега са успели на друго място. Вече всички знаят и кое е то.

Както става и напълно ясно защо Силвия Великова опищя света, че искат да й отнемат съдебния ресор и защо веднага след като научи това, отърча право в централата на Христо Иванов, а той заедно с група клакьори се позиционира като пръв протестиращ в двора на БНР.

Чудо невиждано - взели на някого ресора, и то в момент, в който други присъдружни на Христо Иванов съдии от също грантаджийската организация Съюз на съдиите, усвояваща огромни пари от чужда държава, освободиха незаконно убиеца на Андрей Монов - австралиецът Полфийман, каквито са Калин Калпакчиев и Весислава Иванова. За което между другото "блестящата" съдебна репортерка Силвия Великова не отрони и думи.

Че какво да каже?

Ако ги защити, ще заоре дъното, в което отдавна вече се е вкопала като клакьорка на лапачи на пари от чужди държави.

Ако ги нападне, ще я клъцнат от лапачката.

Защото на кого е нужна изобщо някаква си Силвия Великова, ако не е съдебен репортер в националното радио за специални поръчки на лапачите и грантаджиите, които се препитават от маскаренето на българското правосъдие?

Така нейният вой до небесата на фона на освободенияу убиец става напълно разбираем. Както и воят на защитниците ѝ, защото трудно ще отчитат пред грантовете си силното медийно покритие на доносничествата си само през бутиковите сайтове и издания на подсъдимите олигарси - без подкрепата на БНР.

Спецпрокуратурата се метна на "русофила" Николай Малинов, който не е никакъв русофил, а просто спекулативно е направил русофилска организация, за да прикрива шпионската си дейност.

Но е време същата тази спецпрокуратура да се метне и на грантаджиите на "Америка за България" и парите от чужди държави, защото те пряко застрашават националната сигурност като платени рушители на авторитета на българската съдебна система и провокатори на улични безредици в полза на усвояваните от тях пари.

Понеже и на таралежите е ясно, че ако признаят, че без техните врясъци и крясъци съдебната ситема на България работи нормално, просто ще трябва да погинат гладни.

А съдиите и адвокатите, които се прехранват покрай тях, ще трябва рязко да снижат жизнения си стандарт.

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34636
архив

- Какво ми разправяте, че дрехата е чиста вълна! Вижте какво пише на етикета - 100% памук! - А, това е за да лъжем молците.

x
Борисов: Трябва да насочим вниманието си към възрастните и болните! Агресията на противниците ни плаши хората и показва истинските им лица (ВИДЕО)
x
ЗАПЛАХАТА COVID-19: Тези 5 характеристики правят коронавируса опасен
x