Как „псевдозелените“ станаха верни войници на чужди енергийни интереси

Икономика

Как „псевдозелените“ станаха верни войници на чужди енергийни интереси

7871
на 24.01.2020
Как „псевдозелените“ станаха верни войници на чужди енергийни интереси
Автор:   ПИК

Ако слушате нашите „псевдозелени“ те са най-големите евроатлантици на света, всичко руско разбираемо им е противно, а приятелят на Путин Ердоган е пръв враг на демокрацията и екологията. Но всъщност когато човек разрови под повърхността на голите лозунги, излизат интересни факти. Ето пет от тях.

препоръчано

1. Напоследък българският енергиен пазар е залят от по-евтин турски ток по една елементарна причина - Турция е извън така наречената Европейската система за търговия с емисии. Тоест мощните турски тецове на въглища не плащат и една стотинка за въглеродни емисии, а нашите централи - държавни и частни, плащат стотици милиони като попове, и ще плащат още повече заради безумната европейска зелена сделка.

2. През 2018 година целокупната българска енергетика е произвела ток на стойност 2 милиарда и 400 милиона лева, от тях сме платили сумата от 1 милиард и 100 милиона лева само за зелените надбавки и борбата с въглеродния двуокис. Това е почти половината от стойността на тока, драги ми български читатели.

3. През 2019 г. сумата, която сме платили вече е 1 милиард 600 милиона лева - все за тая пуста зелена въглеродно неутрална Европа.

4. Дали може въздухът в Европа да е въглеродно неутрален, ако съседна Турция мощно използва милиони тонове въглища и не й пука за Грета Тунберг? Дали на Капитан Андреево имаме установки за спиране на въздушните маси от Турция? А това, което излиза през комините на Украйна, Беларус и огромната Русия - нима пак не отива в „европейската атмосфера“? България, която имаше атомна централа още през 1974, когато на някой места в Турция още не знаеха какво е електрическа крушка, днес внася ток от там...

5. По този начин де юре и де факто малка България вече субсидира голямата Турция и нейната огромна икономика. Както се казва - пак си имаме „османско присъствие“ и то директно в елконтакта си, където е включен южнокорейския ни телевизор, на който гледаме поредния турски сериал, докато преглеждаме фейсбука си на китайския си телефон, а Европа присъства около нас само имагинерно, като набор от някакви хубави либерални принципи, които ни се набиват в главата от определени медии вече по-зле и от пропагандата по време на комунизма.

Реалните европейските технологии вече ги няма около нас. Те се изпаряват бързо през комина на зелените напъни. Скоро и немските коли, знаете къде ще ги правят най-вероятно - пак при нашите комшии. По ред причини, една от които ,че в Турция при първата копка няма да ти се струпат сто зелени активисти да те питат пощадена ли е популацията на малкия блатен охлюв, а произведените автомобили ще могат да си използват дизел на воля.

Аферим и машалла на нашите и европейските зелени! България скоро ще е енергиен придатък на Турция. И ще отскачаме освен за локум и за някой евтин турски голф. Поне ни е наблизо.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
Каква е безопасната доза кофеин на ден Каква е безопасната доза кофеин на ден
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Божидар Божанов от ДБ: Ще питам Кирил Петков искал ли е Руди Гела пари за отцепването от ИТН (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Божидар Божанов от ДБ: Ще питам Кирил Петков искал ли е Руди Гела пари за отцепването от ИТН (ВИДЕО)
ново
Днес: 14
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК