Вход
София
Времето в София 3 o C

Как „псевдозелените“ станаха верни войници на чужди енергийни интереси

Как „псевдозелените“ станаха верни войници на чужди енергийни интереси

на 24.01.2020
7301
4
Как „псевдозелените“ станаха верни войници на чужди енергийни интереси
Автор: ПИК
24.01.2020
4
7301

Ако слушате нашите „псевдозелени“ те са най-големите евроатлантици на света, всичко руско разбираемо им е противно, а приятелят на Путин Ердоган е пръв враг на демокрацията и екологията. Но всъщност когато човек разрови под повърхността на голите лозунги, излизат интересни факти. Ето пет от тях.

1. Напоследък българският енергиен пазар е залят от по-евтин турски ток по една елементарна причина - Турция е извън така наречената Европейската система за търговия с емисии. Тоест мощните турски тецове на въглища не плащат и една стотинка за въглеродни емисии, а нашите централи - държавни и частни, плащат стотици милиони като попове, и ще плащат още повече заради безумната европейска зелена сделка.

2. През 2018 година целокупната българска енергетика е произвела ток на стойност 2 милиарда и 400 милиона лева, от тях сме платили сумата от 1 милиард и 100 милиона лева само за зелените надбавки и борбата с въглеродния двуокис. Това е почти половината от стойността на тока, драги ми български читатели.

3. През 2019 г. сумата, която сме платили вече е 1 милиард 600 милиона лева - все за тая пуста зелена въглеродно неутрална Европа.

4. Дали може въздухът в Европа да е въглеродно неутрален, ако съседна Турция мощно използва милиони тонове въглища и не й пука за Грета Тунберг? Дали на Капитан Андреево имаме установки за спиране на въздушните маси от Турция? А това, което излиза през комините на Украйна, Беларус и огромната Русия - нима пак не отива в „европейската атмосфера“? България, която имаше атомна централа още през 1974, когато на някой места в Турция още не знаеха какво е електрическа крушка, днес внася ток от там...

5. По този начин де юре и де факто малка България вече субсидира голямата Турция и нейната огромна икономика. Както се казва - пак си имаме „османско присъствие“ и то директно в елконтакта си, където е включен южнокорейския ни телевизор, на който гледаме поредния турски сериал, докато преглеждаме фейсбука си на китайския си телефон, а Европа присъства около нас само имагинерно, като набор от някакви хубави либерални принципи, които ни се набиват в главата от определени медии вече по-зле и от пропагандата по време на комунизма.

Реалните европейските технологии вече ги няма около нас. Те се изпаряват бързо през комина на зелените напъни. Скоро и немските коли, знаете къде ще ги правят най-вероятно - пак при нашите комшии. По ред причини, една от които ,че в Турция при първата копка няма да ти се струпат сто зелени активисти да те питат пощадена ли е популацията на малкия блатен охлюв, а произведените автомобили ще могат да си използват дизел на воля.

Аферим и машалла на нашите и европейските зелени! България скоро ще е енергиен придатък на Турция. И ще отскачаме освен за локум и за някой евтин турски голф. Поне ни е наблизо.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 18544
архив

Тъща казва на зет си: - Прави, каквото правиш, но като умра, искам хубаво погребение. Целият си имот ти оставям. След един ден зетят казва на тъща си: - Прави, каквото правиш, погребението е утре в три. Всичко съм уредил.

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ дари два апарата за кръвна плазма в Плевен и Стара Загора (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Китайската година на Белия метален вол ни носи пари и работа
x