Калина Андролова пред ПИК: Цирк е Нинова да е санитарка, Радев и БСП създадоха базов разлом и легитимираха невежеството

Интервю

Калина Андролова пред ПИК: Цирк е Нинова да е санитарка, Радев и БСП създадоха базов разлом и легитимираха невежеството

128324
на 23.11.2020
Калина Андролова пред ПИК: Цирк е Нинова да е санитарка, Радев и БСП създадоха базов разлом и легитимираха невежеството
Автор:   Симо Русев

Политическият анализатор Калина Андролова коментира пред ПИК цирковия пърфоманс на БСП лидерката Корнелия Нинова, която след преболедуване, вместо да е в парламента, се преоблича като санитарка и влиза в COVID-отделение. Андролова прави още изводи дали коалиционният управленски съвет би се съгласил с идеята на заместник-председателя на Народното събрание и водач на НФСБ Валери Симеонов за рязко и твърдо затягане на мерките срещу заразата, както и що за вето на закона, третиращ споделеното пътуване, налага президентът Радев в момент, когато държавата има други съществено важни проблеми и гори.

препоръчано

- Госпожо Андролова що за пърформанс предлага на публиката лидерът на БСП Корнелия Нинова, която вместо да гласува закони в Народното събрание, облича бяла манта като санитарка и влиза в COVID-отделение, пиар ли е това?

- Конелия не е спряла с цирковете. Като ръководител на партия тя трябва да използва политически инструменти, за да подпомогне правителството в борбата с COVID-19. А не да мие подовете в болниците. Цялото поведение на БСП от началото на епидемията е безобразно и примитивно. Да, подкрепиха извънредното положение, но след това започнаха една война, която не даде нито миг на правителството да диша спокойно. БСП е изключително отговорна за това, което в момента се случва като пренатоварване в болничната система. Защото то е резултат от тролските акции и сайтовете за фалшиви новини, както и на БСП-телевизията и на някои други опозиционни медии, които месеци наред убеждаваха народа, че всичко това с коронавируса е една гигантска машинация, че болниците са празни в Европа, че кадрите по телевизиите са измислени, че Бил Гейтс това или онова, че всички, които умират, всъщност умират от друго, а не от коронавируса и пр. Вие помните ли безумния публичен разговор из медиите: от COVID-19 ли умират хората, или от придружаващите заболявания?! БСП беше основна и движеща част на всичко това, заедно с Радев и останалата част от опозицията. В момента правителството няма кой знае какъв полезен ход, тъй като Радев и БСП създадоха базов разлом в сигналите, идващи от политическия елит, при това в особено критична ситуация. Те легитимираха невежеството и конспирациите в тази световна пандемия. Нямам нищо против усилията им да свалят Борисов, затова са опозиция. Но как не можаха да намерят интелигентна форма на участие в тази криза. Толкова е лесно на фона на криза да блестиш с решения, с предложения, с дарения, с разнообразни форми на грижа. Опозицията ни е бездарна и елементарна, нямат стил, нямат вкус, нямат идеи! Бездарието е по-опасно всякакъв вирус. Ако има ад, това е бездарието, което е активно, което воюва, което мачка, което минава през всичко.

- Трябва ли коалиционният съвет на управляващите да приеме по-твърдите мерки, предлагани от заместник-председателя на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов?

- Според мен трябва, за да се намали натискът върху болниците, а оттам и да се подобри грижата за нуждаещите се. Въпреки че специалисти считат, че при толкова мащабно разпространение, ограничаването на някои сектори може и да не повлияе ефективно на процеса. То е ясно, че правителството предприе свободна форма на преминаване през епидемията по смисъла на Мангъров и Швеция, ясно е, че така или иначе мерките само намаляват за известно време разпространението, но не го ограничават напълно. Явно се чака достигането на пик, плато и естествено намаляване на разпространението, когато в един момент голяма част от хората са го преболедували. От друга страна, всички ограничения изискват компенсаторни ангажименти от страна на правителството, а България не е толкова финансово мощна държава, че да си позволи няколко пъти и няколко вида компенсации в рамките на една година. Оттук идва и поведението на правителството. А не толкова заради изборите. Плюс това голяма част от населението наистина е против мерките, някои от неграмотност, други от примитивизъм и липса на емпатия към застрашените от коронавирусната инфекция, трети политически и основно като съпротива на правителството. Само да спомена, че 100% никой не е защитен от SARS-CoV-2. Особено след като се доказа, че генетиката играе съществена роля при имунния отговор на този вирус. Никой не знае дали няма да изтегли късата клечка. Дори да е на 30 години.

- Политическа екстравагантност ли е ветото на Румен Радев за споделеното пътуване, при положение че страната има къде по-важни теми и буквално гори?

- След като не направи нищо, за да помогне на нацията в криза и беда; след като вместо към болници насочи благосклонността на олигарсите към тролове, инфлуенсъри и журналисти, които да пишат оди за него; след като никога не се ангажира дори с една-единствена хуманитарна кауза; след като не представи смислена позиция по нито един съществен въпрос; след като разрази небивала по рода си политическа криза, разедени нацията, изложи я пред Европа; след като извърши всички политически въртеливи движения в напълно противоположни посоки... Можем да очакваме всякаква деструкция от Радев и някакво си вето по какъвто и да е въпрос е най-малкото, но системно прилагано препятствие. Радев много обича да налага вето. Понеже няма как да си наложи да е умен! Той е човек, който прави напук, разбирате ли?! Именно затова е неприятно и абсурдно поведението му в публичното пространство. Политика и обществен ангажимент не може да се прави напук. Този човек се движи от тежка самовлюбеност. Неговата борба е лична, ужасно е изкушен от нарастването си в публичен план. При това разни олигарси му обръщат внимание и го помпят за фантазно политическо бъдеще. Никакъв ковид, препълнени болници и смъртни случаи не го вълнуват. Мога да ви кажа, че нито един цивилизован и силен политически ум не постъпва така. Това е много фината разлика между смисления политик и бутафорния герой. Нацията трябва да е преди личните омрази, преди парите и поръчките на олигарсите, преди егоцентризма и амбициите. В главата на Радев е някакъв ГУЛАГ, където всички са наказани за нещо. А на нас, българите, много силно ни трябва добър, благ, умен, благороден президент, усмихнат визионер, държавник! Не случихме и този път.

 

 

Сподели:
Бомба x
Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 307
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това