Вход
София
Времето в София 13 o C

Калин Вельов пред ПИК: Днес оставка за Цвета, утре някой друг - това са политически номера на опозицията в момент на предизборна кампания

Калин Вельов пред ПИК: Днес оставка за Цвета, утре някой друг - това са политически номера на опозицията в момент на предизборна кампания

на 14.10.2020
99128
0
Калин Вельов пред ПИК: Днес оставка за Цвета, утре някой друг - това са политически номера на опозицията в момент на предизборна кампания

Калин Вельов е само от месец и половина народен представител към парламентарната група на ГЕРБ, но вече е наясно с политическите номера на опозицията. 

Депутатът от ГЕРБ Калин Вельов се срещна с представители на културната общност в Бяла и Русе (СНИМКИ)

Депутатът от ГЕРБ Калин Вельов се срещна с представители на културната общност в Бяла и Русе (СНИМКИ)

Народният представител и член на парламентарната Комисия...

на 13.10.2020

"От тук нататък през няколко седмици ще се искат непрекъснато оставки - сега е на Цвета Караянчева, после ще е на някой друг. Моите наблюдения за месец и половина в парламента са, че непрекъснато се измислят причини да се атакуват различни фигури. Използва се напрежението в обществото, за да се измислят поводи за атаки в момент на предизборна кампания. Тези политически битки вървят постоянно и са част от политическата игра. Слушам аргументите и изказванията на опозицията от трибуната. Желанието на опозицията е да свали някой от управляващите и да дестабилизира политическия живот, но искам да заява, че ние всички подкрепяме Караянчева и твърдо заставаме зад нея", коментира пред ПИК по време на една от почивките на Парламента Вельов.

В последните седмици народният представител и член на парламентарната комисия по култура пътува из цялата страна за срещи с представители на различните културни институти и с артисти на свободна практика. Заложените в програмата му градове до края на годината са Видин, Враца, Варна, Шумен, Велико Търново, Габрово, Севлиево, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Сливен, Хасково, Димитровград, Кърджали, Смолян и Благоевград.

След срещите си с представителите на културния сектор досега, Калин Вельов вече е изготвил списък от 20 точки, възоснова на повдигнати от колегите му в страната важни за тях въпроси. "Ще разговорям с министри, с парламентарната група също така, относно промени, които могат да се случат, за да се подобри средата в културата. Желанието ми е този списък да се превърне в програма, по която да се работи в бъдеще", коментира също така Вельов.

Един от въпросите, повдигани на повечето срещи на депутата с представителите на културния елит в страната, е желанието им културата и образоването да вървят ръка за ръка. "Желанието е културата да бъде добавена към образованието като приоритет в бъдеща програма на следващото правителство, по-масивно присъствие на културата в образователните програми, да започне повишаване на базовите заплати в сектор "Култура", както това се случва в образованието. Няколко пъти бе повдигнат въпроса за читалищата и системата на финасиране. Там може да се направи оптимизиране. Повдигна се и въпрос от музикално-сценичните институции, включително и театрите, относно малки поправки, които да оптимизират методиката на делегираните бюджети", разясни Вельов.

 

продължавам със срещите иимам амбицията да нпаряво абокилко в основнтите градоне на вБГ до края на годината, предстоят ни срещи във Видин и Враца, Варна и Шумен, Търново Габрово и Севлиево, и каня всички колеги от сектор култура да запозят на тези срещи, за да разговоряме по важни нъпроси

направил съм един списък от вече 20 точки, които колеги са повдигнали важни за тях въпроси, които смятам да работя и разговорям с министри, с парламентарната група също относно промени коит омога да се слчат, за да се подобри средата. Желанието ми е този списък да се превърне в програма, свързана с култура, по която да се работи в бъдещи. 

една от точките се поввдига с голяма повтаряемост е Култура и обрзовние да вървят ръка за ръка. 

Сподели:
свързани новини
ПАК В КОАЛИЦИЯ: БСП и ДПС внесоха искане за оставката на Караянчева ПАК В КОАЛИЦИЯ: БСП и ДПС внесоха искане за оставката на Караянчева
С 96 подписа ДПС и БСП са внесли искането за оставката на...
на 14.10.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34845
архив

На конкурс за прокопаване на голям тунел се явяват американска, френска и българска фирми. Основният въпрос е какво отклонение дават фирмите при срещата на двата ръкава.
Американците:
- Ние гарантираме отклонение от 1 метър!
Французите:
- Ние можем да постигнем отклонение 35 сантиметра!
Българите:
- Ако двата ръкава не се срещнат, ще прокопаем два тунела!

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Здравните власти с аларма: За последната седмица е отчетен ръст на смъртността от 50% (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Астролог предупреждава: В никакъв случай не се женете този четвъртък - работата ще завърши с развод
x