Калин Стоянов направи на салата ППДБ: Рефренът на тези хора се изтърка - МВР не е лъжица за тяхна уста

Акценти

Калин Стоянов направи на салата ППДБ: Рефренът на тези хора се изтърка - МВР не е лъжица за тяхна уста

105867
на 08.08.2024
Калин Стоянов направи на салата ППДБ: Рефренът на тези хора се изтърка - МВР не е лъжица за тяхна уста
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Министерството на вътрешните работи не носи отговорност за ничии политически провали. Това написа във Фейсбук служебният вътрешен министър Калин Стоянов по повод поредните нападки на ПП-ДБ.

препоръчано

"Намирам за смехотворно, дори бих казал порочно, определени политически кръгове публично да си търсят вътрешен министър, който да им върне загубеното обществено доверие, като им удвои или утрои резултата, който са загубили при провеждането на избори за Народно събрание.

Отново трябва да напомня, че МВР не организира избори. Това е в правомощията на ЦИК.

Рефренът на хората, които се занимават от сутрин до вечер с моята личност, вече се изтърка. Нека насочат енергията и постоянството си към истински важните неща, за да получат и очаквания от тях изборен резултат", пише още той.

"МВР не е лъжица за тяхната уста", бе цитиран пък Стоянов от БНР - така министърът на вътрешните работи отговори на критиките на представители на ПП-ДБ, че ако той продължи да заема поста и в следващото служебно правителство, то предсрочните парламентарни избори няма да бъдат честни.

"Много интересни твърдения, за пореден път, месеци след изборите. В последствие, 6 месеца по-късно, стана ясно, че те нещо недоволстват и имат някакви претенции относно честността на вота, при условие, че имаме изключително висока оценка, която е дадена от хора от Европа, които бяха тук, на място. Старата песен на нов глас", казвай той.

На въпрос дали би останал на поста в следващия служебен кабинет, Стоянов посочи, че е готов да довърши започнатото: "Все още президентът Радев не е взел своето решение относно това кой да бъде евентуалният бъдещ служебен министър-председател. Но, много пъти съм го казал, че аз съм готов да довърша това, което съм стартирал и това, което знам, че е заложено".

Очаква се дълго разследване за причините, довели до взривовете в село гара Елин Пелин, каза още Калин Стоянов, който е на среща с местните жители. По думите му от сега не може да се каже дали складове за фойерверки ще бъдат изградени отново на същото място. Това е решение на регионалното министерство.

В знак на благодарност за подкрепата по време на взривовете в складовете за фойерверки хората му подариха икона с лика на Св. Св. Константин и Елена, предава БНТ. Днес вътрешното и регионалното министерство създадоха работна група, която да изработи законови промени при планиране и проектиране на строежи, предназначени за производство, съхранение и търговия на оръжия, боеприпаси, взривни вещества и пиротехнически изделия.

"Аз честно да ви кажа съм скептичен дали ще бъде възстановена тази дейност. Но все пак всичко свързано със склада, най-вече със строителни книжа и всичко, което е свързано с него е приоритет на други министерства, на други институции. При нас е само и единствено издаване на крайното разрешително за търговия и съхранение. Т.е. в резултата на този трагичен инцидент, при който за съжаление живота си изгубиха четирима човека, мисля, че ще е много трудно тук, на същото това място да бъде възсановен този склад", каза Калин Стоянов.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на Промяната и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на "Промяната" и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО)
ново
Днес: 8
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК