Калин Сърменов: Театрите с помощта на правителството се справяме много добре

КУЛТУРА

Калин Сърменов: Театрите с помощта на правителството се справяме много добре

26763
на 20.11.2020
Калин Сърменов: Театрите с помощта на правителството се справяме много добре
Автор:   ПИК

В момента политиката на правителството и държавата води до това да не се взимат крайни мерки - да се съхрани логиката на държавното пространство, за да може това, което сме правили и правим, да продължи един ден, когато нещата дойдат на своето място. Това заяви пред БНТ директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов.

препоръчано

"Мерките, взети от Министерството на финансите и Министерството на културата, са повече от добри. Така че на този етап няма опасност от затварянето на театри. Ние обаче трябва да реорганизираме своите представи за театър, да направим нов план за действие. Говорим за оцеляване и мисля, че се справяме добре. Театрите с помощта на правителството се справяме много добре", заяви още Сърменов.

Той подчерта, че дали на 50 или на 30% - театрите работят, сами изкарват средства, които покриват до известна степен техните разходи. "Времето минава, виждаме колко по-страшно става от развитието на тази пандемия. Министерството на културата и на финансите са взели решение да дотират нашите приходи - оставаме на фонд "Работна заплата", но за да можем да инвестираме в нови постановки, държавата ще ни дотира с 3:1 приходите, които ние изкарваме. Това е изключително добра политика, която ще ни даде възможност да се развиваме - не големи проекти, за които мечтаем, но проекти, които ще ни изведат до пролетта, когато, убеден съм, ще имаме съвсем друг разговор и съвсемч други отношения", коментира директорът на Сатирата.

Сърменов отбеляза, че в театъра се спазват всички противоепидемични изисквания, а в залата се допускат само зрители с маска. Той заяви, че не обича "далечните перспективи": "Смятам, че големият световен бизнес няма да остави така нещата и това е единственият ни шанс. Времето, в което живеем - последните 8-9 месеца, категорично ни поставя в ситуация, че плановете са днес, утре и пак днес. Всички ние се страхуваме (въпреки че думата "страх" много ме плаши), но мисля, че във времето, в което ние работим, изградихме система, в която можем да издържим по-дълъг период от време".

Сподели:
Бомба x
Учени доказаха коя е правилната страна за сън в леглото Учени доказаха коя е правилната страна за сън в леглото
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Пламен Николов представя кабинета на ИТН официално - остава министърът по ромските въпроси. Тошко Йорданов: Петър Илиев ще осъди всеки, който го нарече плагиат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Пламен Николов представя кабинета на ИТН официално - остава министърът по ромските въпроси. Тошко Йорданов: Петър Илиев ще осъди всеки, който го нарече плагиат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 286
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това