Вход
София
Времето в София 8 o C

Калин Сърменов: Театрите с помощта на правителството се справяме много добре

Калин Сърменов: Театрите с помощта на правителството се справяме много добре

на 20.11.2020
20122
0
Калин Сърменов: Театрите с помощта на правителството се справяме много добре
Автор: ПИК
20.11.2020
0
20122

В момента политиката на правителството и държавата води до това да не се взимат крайни мерки - да се съхрани логиката на държавното пространство, за да може това, което сме правили и правим, да продължи един ден, когато нещата дойдат на своето място. Това заяви пред БНТ директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов.

"Мерките, взети от Министерството на финансите и Министерството на културата, са повече от добри. Така че на този етап няма опасност от затварянето на театри. Ние обаче трябва да реорганизираме своите представи за театър, да направим нов план за действие. Говорим за оцеляване и мисля, че се справяме добре. Театрите с помощта на правителството се справяме много добре", заяви още Сърменов.

Той подчерта, че дали на 50 или на 30% - театрите работят, сами изкарват средства, които покриват до известна степен техните разходи. "Времето минава, виждаме колко по-страшно става от развитието на тази пандемия. Министерството на културата и на финансите са взели решение да дотират нашите приходи - оставаме на фонд "Работна заплата", но за да можем да инвестираме в нови постановки, държавата ще ни дотира с 3:1 приходите, които ние изкарваме. Това е изключително добра политика, която ще ни даде възможност да се развиваме - не големи проекти, за които мечтаем, но проекти, които ще ни изведат до пролетта, когато, убеден съм, ще имаме съвсем друг разговор и съвсемч други отношения", коментира директорът на Сатирата.

Сърменов отбеляза, че в театъра се спазват всички противоепидемични изисквания, а в залата се допускат само зрители с маска. Той заяви, че не обича "далечните перспективи": "Смятам, че големият световен бизнес няма да остави така нещата и това е единственият ни шанс. Времето, в което живеем - последните 8-9 месеца, категорично ни поставя в ситуация, че плановете са днес, утре и пак днес. Всички ние се страхуваме (въпреки че думата "страх" много ме плаши), но мисля, че във времето, в което ние работим, изградихме система, в която можем да издържим по-дълъг период от време".

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 22715
архив

Един мъж ходел да играе голф всеки ден независимо от това какво е времето. Една сутрин тръгнал към игрището. Било студено и решил да се върне. Жена му си била още в леглото и той се съблякъл и сгушил до гърба й. Казал:
- Навън времето е ужасно.
- Да. Можеш ли да повярваш, че глупавият ми мъж отиде да играе голф.

x
САМО В ПИК TV: Изплува тайната и невъзможна любов на Мариан Вълев-Куката (ВИДЕО)
x
11-те правила за връзка тип „просто секс"
x