Калфин: Работим по нов закон за отделяне на социалните плащания от социалните услуги

ЧАС ПИК

Калфин: Работим по нов закон за отделяне на социалните плащания от социалните услуги

6170
на 08.11.2015
Калфин: Работим по нов закон за отделяне на социалните плащания от социалните услуги
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Работим по нов закон за отделяне на социалните плащания от социалните услуги. Това каза вицепремиерът и министър на социалната политика Ивайло Калфин по време на Националния съвет на ПП АБВ, ПГ на ПП АБВ.

препоръчано

Министър Калфин уточни, че това, което се случва като социална политика е израз на случващото се в държавата. Вицепремиерът посочи, че АБВ иска да види в бюджетните цели за следващата година заложени политики за намаляваме на неравенствата в качествата на живот. По думите му, са започнати така необходимите промени в социалните системи. За пример вицепремиерът посочи пенсионната система, където промените вече са се случили.

„Една от тежките теми е свързана с хората с увреждания и това е проблем на много от общините в България. Там идеята е да преструктурираме ресурса до тези, които имат най-голяма нужда. Работим по нов закон за отделяне на социалните плащания от социалните услуги“, каза още той. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 12
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК