КАМЕРА, РАБОТИ: Асен Блатечки търси финансиране за втори филм

ГАЛЕРИЯ ШОУ

КАМЕРА, РАБОТИ: Асен Блатечки търси финансиране за втори филм

2675
на 26.02.2021
КАМЕРА, РАБОТИ: Асен Блатечки търси финансиране за втори филм
Автор:   ПИК

Три години, след като представи дългоочаквания си режисьорски дебют "Бензин", Асен Блатечки отново сяда на "диригентското" място за филмов проект. Това стана ясно в рамките на представянето на 18-ото издание на копродукционния пазар "София Мийтингс".

препоръчано

Събитието, което ежегодно вече съпътства "София Филм Фест", ще се проведе между 17 и 21 март. Заради световната пандемия от коронавирус, авторите - както българските, така и чуждестранните, ще представят своите проекти за филми и завършени вече продукции онлайн.

Към момента Блатечки работи по новото заглавие на Светослав Овчаров - "Залог", където изпълнява ролята на Коста Паница. Паралелно с това обаче явно той работи и по собствения проект, на който ще търси допълнително финансиране чрез копродуценти на "София Мийтингс".

Екранният Атанас Буров от "Останалото е пепел" не е единственият актьор, който ще представи собствена кинорожба на онлайн събитието. Проекта си за филм на копродукционния пазар ще представи и Стефан Денолюбов, разкриха организаторите на форума.

От там не дадоха повече подробности за коя продукция по-конкретно става въпрос, но най-вероятно актьорът от "Слава" ще представи същото заглавие, с което кандидатства за финансиране и от Националния филмов център. Това е филмът "69 метра", който в средата на декември обаче не получи заветната зелена светлина от изпълнителната агенция.

Денолюбов бе кандидатствал с проекта си в категорията за високобюджетни заглавия, като летвата традиционно е 600 000 лв. По дефиниция сред тези предложения се одобряват първите две по точки от комисията.

Режисьорския стол за "69 метра" Денолюбов си дели с Бисер Арихтев. Звездата е работил и по сценария на заглавието. За диалозите са му помагали Симеон Венциславов и Николай Гундеров, пише "Монитор".

Сподели:
Бомба x
СЕНЗАЦИОННО: Пентагонът потвърди за видео с НЛО СЕНЗАЦИОННО: Пентагонът потвърди за видео с НЛО
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Страшен екшън в парламента - ГЕРБ на бунт срещу новия ОФ (НА ЖИВО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Страшен екшън в парламента - ГЕРБ на бунт срещу новия ОФ (НА ЖИВО)
ново
Днес: 181
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това