Вход
София
Времето в София 8 o C

КАМИКАДЗЕТА В ПЛОВДИВ: Полицията глоби десетки безрасъдни пешеходци само за 5 часа

КАМИКАДЗЕТА В ПЛОВДИВ: Полицията глоби десетки безрасъдни пешеходци само за 5 часа

на 26.10.2020
7297
0
КАМИКАДЗЕТА В ПЛОВДИВ: Полицията глоби десетки безрасъдни пешеходци само за 5 часа
Автор: ПИК
26.10.2020
0
7297

Продължават ли да пресичат на червено пешеходците, или вече съумяват да спазват правилата на пътя? Почти всеки шофьор е спирал, за да даде път на притичващ пешеходец. Не са малко обаче и онези, които рязко са набивали спирачка, защото пешеходецът пред тях пресича на червено. И ако шофьорите непрестанно са обвинявани, че не спират на пешеходните пътеки и не дават предимство на пресичащите, то пешеходците с право могат също да бъдат порицани за тяхното непознаване и неспазване на правилата за движение.

Ето колко пешеходци е глобила полицията за първите 15 дни на октомври

Ето колко пешеходци е глобила полицията за първите 15 дни на октомври

Над 1 400 пешеходци са санкционирани от полицията за...

на 17.10.2020

Или просто защото се изкушават да пресичат "екстремно". В рамките на засилен контрол по пътищата на Пловдив и областта само за 5 часа днес служителите на реда извършиха проверки на 643 водачи и 171 пешеходци. Констатираните нарушения по ЗДвП от страна на пешеходци са 68. Съставени са 12 акта и 56 глоби по фиш. 14 са нарушенията на водачи и пешеходци, преминали на червен сигнал на светофарната уредба. Това съобщиха от ОД на МВР-Пловдив.

В рамките на акция "Пешеходец" са съставени 64 акта за установяване на административно нарушение и 146 глоби по фиш. В хода на проверките са констатирани 23-ма водачи, които не са използвали обезопасителен колан, а в 16 от случаите водачите са били с нередовни пътни документи.

14 са глобите, наложени на водачи, които са използвали мобилен телефон, докато шофират. Съставени са и 42 глоби по фиш на водачи, които не са спазили пътните знаци и маркировка. Автоматизираните технически средства и системи са заснели 396 нарушения на скоростните режими. От ОД на МВР Пловдив призовават към толерантност и добър личен пример! Защото участието в движението като пешеходци, водачи или пътници преди всичко е споделена отговорност!

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 17024
архив

Борбата с корупцията в България e като риболова по „Дискавъри“ - хващат ги, показват ги, даже ги и целуват понякога и ги пускат!

x
САМО В ПИК TV: Експертът по право Борислав Цеков с горещи разкрития за съдебната тесла за Корнелия Нинова и сблъсъка "Байдън - Тръмп" в САЩ (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Учени с шокиращо откритие: Стресът е заразен
x