Кандидат-депутат на Марешки иска задължително обучение по хуманно отношение към животните в училище

Политика

Кандидат-депутат на Марешки иска задължително обучение по хуманно отношение към животните в училище

17159
на 15.03.2021
Кандидат-депутат на Марешки иска задължително обучение по хуманно отношение към животните в училище
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Задължителен един час в седмицата по хуманно отношение към животните във всяко училище на територията на България, както и запознаване със Закона за защита на животните и първа помощ - това е заложено в програмата, с която кандидат-депутатът от Патриотична коалиция Воля и НФСБ Мартин Янчев ще се бори за правата на животните, ако бъде избран за народен представител, научи ПИК.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Ежедневно председателят на Асоциация "М&М - Помощ на животните БГ" се сблъска с зверства над бездомни животни и многократно е търсил съдействие и помощ от компетентните институции и не само.

"Търсил съм съдействие и от лидери на политически партии във връзка със зачестилите зверства над животни и неспазването на Закона за Животните! За съжаление, голяма част от насилниците останаха без наказание!

От всички, към които се обърнах, получих разбиране само от г-н Веселин Марешки! Само той обърна сериозно внимание на молбите ми и проблемите, свързани с животните и ми подаде ръка. Той също обича животните и е твърдо против зверствата и насилието върху тях. Молбата ми към него беше да бъдат повдигнати всички тези наболели теми през парламентарната трибуна. Останах изненадан от заинтересоваността на г-н Марешки и още повече от това, че ми даде шанс сам да мога да поставям всички тези теми там, където трябва. Кандидатурата ми е факт, за което благодаря от сърце! От тук нататък всичко зависи от нас самите как ще продължим борбата за правата на животните", коментира Янчев.

Програмата му, с която е решен да се бори за правата на животните, е изцяло за овладяване на популацията и свеждане до минимум на зверствата спрямо тях.

Както и подобряване на условията в Общинските приюти, глоба от 1000 до 3000 лв. за собственик, изоставил животното си на улицата и един месец обществено полезен труд, задължителна безплатна кастрация в малките населени места, контрол над зоологическите градини със съдействието на представители на НПО, както и подобряване на условията там с тяхна помощ, строг контрол над лова на територията на България, строг контрол над отглеждането на защитени видове в домашни условия и търговията с тях и др.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
ПИК TV! Тошко Йорданов: Борисов, Лена и Кирил са суинг компания - карат се, после се сдобряват, събират се по манастирите, сядат си в скутовете, увеличават плодовитостта (ВИДЕО) ПИК TV! Тошко Йорданов: Борисов, Лена и Кирил са суинг компания - карат се, после се сдобряват, събират се по манастирите, сядат си в скутовете, увеличават плодовитостта (ВИДЕО)
ново
Днес: 35
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК