ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Елена Мойсеева
Необходими продукти:
4 пилешки пържоли
4 телешки пържоли
4 свински пържоли
сол
черен пипер
зелеви листа
топено сирене
кис. краставички
зелева чорба
1 ч.ч. червено вино
5-6 с.л. олио
Начин на приготвяне:
Начукват се по 4 пилешки, телешки и свински пържоли. Наръсват се със сол и черен пипер. Върху 4 големи листа от кисело зеле се нареждат една върху друга по една свинска, телешка и пилешка пържола. Върху тях се нареждат парчета топено сирене и кисела краставичка (по желание кисели моркови на кръгчета). Навиват се като големи сарми и се нареждат в тава. Заливат се със зелева чорба, 1 ч.ч. червено вино и 5-6 с.л. олио. Тавата се покрива с алуминиево фолио. Пекат се на 200 градуса 1 и 1/2 часа, след което фолиото се отстранява и се запичат до зачервяване.