Вход
София
Времето в София 11 o C

Каракачанов: Премиерът е готов на диалог, но президентът иска безусловна оставка

Каракачанов: Премиерът е готов на диалог, но президентът иска безусловна оставка

на 27.09.2020
17953
0
Каракачанов: Премиерът е готов на диалог, но президентът иска безусловна оставка
Автор: ПИК
27.09.2020
0
17953

Ако правителството може да бъде критикувано за нещо, това е че му липсва смелостта да се опълчи на статуквото в земеделието и някои отрасли в икономиката. Това заяви на вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, цитиран от БТА. Изказването си направи в Плевен, където текат чествания по повод 102 години от Дойранската епопея.

Красимир Каракачанов: Няма как да стане това, което иска президентът

Красимир Каракачанов: Няма как да стане това, което иска президентът

Безуспешни до момента са призивите за диалог между...

на 25.09.2020

По думите му разединението за 30 години ни е довело дотук - да сме най-бедната държава в Европа и най-изчезващата нация. „Всичко друго са празни приказки, партийни боричкания. Гледали сме ги 30 години. Това не е от вчера, не е от два месеца - от 30 години едно и също", допълни той.

Попитан за възможността да се осъществи диалог между премиера и президента с негово посредничество, той посочи, че премиерът е казал, че е готов на диалог, но президентът е повторил тезата си за безусловна оставка и никакви разговори. Помолен за прогноза за страната за следващите месеци Каракачанов заяви, че „на световната конюнктура трудно можем да влияем и когато в Европа има една истерия покрай коронавируса, това ще се отразява и върху българската икономика“.

Каракачанов е убеден, че последиците от COVID-19 в България са малко, в сравнение някои големи държави.

„Къде отидоха тези великани на мисълта, които 30 години ми говорят за гражданите на света. Можем ли да бъдем такива - не, защото има ограничения. Трябва да се заложи на нашите собствени възможности - да не сме зависими и да чакаме чужда помощ. При положение, че 70% от храните, които ползваме са внос, не трябва ли да се замислим, че трябва да си организираме собственото земеделско производство по друг начин, а не както е сега", попита той.

Според него българската хранително-вкусова промишленост е почти унищожена. Той даде пример с производството на колбаси в България, което е с 80% внос на замразени меса.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34713
архив

Малко преди началото на мача единият отбор излиза от съблекалнята, хваща рефера в тунела и започва да го налага. - Ама какво правите - дърпа се нещастникът. - Защо ме биете, мачът даже не е започнал... - Автобусът ни тръгва веднага след мача, може тогава да нямаме време...

x
Борисов: Трябва да насочим вниманието си към възрастните и болните! Агресията на противниците ни плаши хората и показва истинските им лица (ВИДЕО)
x
Тези зодии се влюбват сляпо
x