Вход
София
Времето в София 8 o C

Каракачанов, това с казармата няма да стане

Каракачанов, това с казармата няма да стане

Днешните млади не са абдали, каквито бяхме ние едно време
на 27.04.2019
82231
52
Каракачанов, това с казармата няма да стане
Автор: "Ретро"
27.04.2019
52
82231

Тези дни отново военният министър е подхванал темата за задължителната наборна военна служба. Така и не стана ясно защо една част от българските политици, и то не особено значителна, и не особено за пример, наричат себе си патриоти. Не стои ли разбирателството между различните членове на обществото в основата на патриотизма. Хората може да са различни по хиляди признаци, но да обичат родината си.

Така наречените патриоти са христоматиен пример за партиен егоизъм и неразбирателство, камо ли за родолюбие. И с какво пък един член на ГЕРБ или на БСП е по-малко патриот от тях.

Та същият този министър се е размечтал за задължителната казарма. Онази, която отнемаше две години от живота на всеки млад мъж. Времето, което беше отредено за образование, овладяване на занаят, чисто човешки младежки преживявания, начална реализация в живота, преминаваше в отвратителни порядки, мизерни помещения, столови и спални по за 50, 60, 100 души. Абсолютно безсмислени занятия и обучения срещу враг, който ако е искал, е щял да ни унищожи за часове. Насилия, извращения, издевателства на старите набори срещу новобранци, почти феодално господство на офицерския състав над войниците. И разходи, космически разходи за издръжката на цялото това безумие.

Представяте ли си какво би станало, ако средствата за армията влизаха в образование, здравеопазване, заплати, социални дейности. За това ли мечтае военният министър. Няма да стане. Нито държавата ни е толкова богата, нито днешните млади са такива абдали, каквито бяхме ние едно време.

 

Петър Николов, Варна

Сподели:
Напиши коментар »
(52)
1
Поздравления г-н Николов!!! Бях съвременник на това ужасно време и сте описали всичко с абсолютна точност и както беше! Няма какво повече да се добави!
2
И да добавя...Не бяхме чак такива абдали просто нямахме избор защото ако не се явяхме на наборна служба ни даваха на съд за Държавна измяна! Макар че затвора и казармата нямаха разлика...И 2/3 не служеха 2 години. 2 години и 3 месеца така наречената задръжка където те пращаха да им работиш безплатно по полетата...Аз поне се записах да уча и бях в казармата 2 години и 9 дни- от 21 септември 1987 година до 30 септември 1989 година...Мои връстници сега като си спомняме наричаме това време насилствен затвор без да си извършил престъпление!
3
Така беше! Навремето ще ходиш в казармата, та и хоро ще играеш. Няма мърдане. Сега паспорта ти е в джоба. А са те извикали, а веднага на първия самолет и ... чао! България ще остане без млади хора. Това ли е целта на тия идиоти?
4
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
5
Сега разбира се няма казарма и младите си планират бъдещето.Организират си живота както трябва.Няма загубено време,както тогава.А не си даваме сметка ,че това е една от причините за тази разруха в момента.Защо в държави ,като Австрия,Гърция,Швейцария има военна служба?Защото това е една от връзките,която те свързва с родината.6 месеца служба е достатъчна за да ти даде познания по военно дело.Сега като нямаме такова обучение си планираме правилно държавните средства и те отиват за образование ,медицина.И затова те в момента са в невероятен разцвет.само дето няма кой да ни измери кръвното,а над 50% от младите не знаят таблицата за умножение.да не говорим ,че са толкова неграмотни,че не могат да си напишат името без правописна грешка.
6
ДОБРИ ВРЕМЕНА БЯХА! СЛУЖЕХ В ЕЛХОВО "КАШИМЕРИЯТА" , НО ОСТАНАХА ДОБРИТЕ СПОМЕНИ (И ТАКИВА ИМАШЕ). ТАМ СЕ КАЛЯВА ЧОВЕК , А НЕ КАТО СЕГА ДА "КАЛЯВАТ " С ДРОГА И ЕНЕРГИЙНИ НАПИТКИ! ПОЛЕЗНО Е ЧОВЕК ДА СЕ НАУЧИ НА ОТГОВОРНОСТ И ДИСЦИПЛИНА.
7
казармата-ако можеше да я отървеш беше най-доброто! виж коритаров!
8
казарма днес няма, а сме в челото на европейската класация по млади хора, които нито работят, нито учат..поне ако имаше казарма мързеливите щяха да се оправдаят с глупостите в тая статия..е,казарма няма, но търтеите са си факт.. чия ли вината за това,че толкова млади ги мързи.. нечия друга разбира се.. тяхна никога:)))))
9
Този дебелак да го пратим в ЖП войски и там до края на живота да види какво е казарма
10
Я за..би това с казармата, то беше ясно, че нямa да стане! Ама нали онова със замяната на апартамента стана!
11
С това тяло , като фиданка и ум , побран в сина каска е идеален за казармата. Как ли биха реагирали предците му - Гоце Делчев , Пере Тошев , Тодор Александров ,Яне Сандански , ако можеха да го видят ?
12
Беспорно Швейцария има казарма и е много богата държава която не е воювала.Ние също трябва да имаме ,но не такава както преди тип безплатна работна ръка.Организираните общества имат такива механизми.Губещите приемат механизма от победителя.Тоест храннят го.Ако искаш мир готви се за война.А една казарма не е излишна за укрепване на духа тялото и може да бъде забавна колкото екстремните спортове
13
Псевдожурналя, драскачи, помияри/клошари на ПИК, не разбрах това Каракачанов ли го е казал или този откачен автор.
14
Все тая. Няма място за нова масова казарма. Минусите са значително повече от плюсовете в полза на нейната липса към днешна дата и занапред. Каракачанов спекулира с популизми.
15
Аз трябваше да танцувам и да съм в добро настроение. Но за да унизи българите и да ми покаже какъв парцал съм, съпругът ми г-н Майдел, повика семейния ни лекар след като травмите от предната му гавра с мен позавехнаха, за да установи дали е безопасно и го помоли да зашие половите ми органи с работещ вътре вибратор. Семейният ми лекар отказа, като изтъкна, че не е достатъчно квалифициран, след което се свърза с хирург от мюнхенската Католическа болница св. Дева Мария, който доведе със него си анестезиолог и като ми сложиха голяма доза обезболяващи, ме накараха да подпиша информирано съгласие за интервенцията, след което мъжа ми постави устройството, а хирургът ме катетризира и заши. Информираха ме, че батерията на устройството ще работи около седмица. Изкарах мисля два дена на легло като ми даваха обезболяващи, докато шевовете зарастнат. След това за хорото ме изпратиха със самолета за Брюксел. Тези обезболяващи съдържат наркотично средство и се пият по четири пъти на ден две по 80 милиграма, затова на таблетката пише 80. Съпругът ми ме придружаваше и беше сред зрителите на хорото. Поставиха ми инжекция метаамфетамин на тръгване, като анестезиологът и съпругът ми ме предупредиха, че ако дам урина за анализ, няма да остана жива. Стърженето на вибратура въпреки обезболяващите беше ужасно, но от веществата с които ме натъпкаха бях във приповдигнато настроение и заради мъката от устройството, което зашиха в половите ми органи, трябваше да рипам като сърничка. След това веднага ме качиха отново на самолета за Мюнхен. Хирургът дойде и махна шева. Сложи ми антисептичен тампон и ме натъпка с антибиотици и други лекарства, но спря обезболяващите. За три дена не съм ходила повече от пет пъти по малка нужда, пила съм само три-четири чаши натурален сок, и не съм ходила по голяма нужда от миналата събота, защото травмите от предната гавра трябва да зарастнат. Лошо ми е, изпитвам ужасни болки и не съм на себе си. Имах повик и се опитах да повърна, но почти не съм яла и не мога. Мъжът ми ме шамароса докато се опитвах да повърна. Загубих съзнание. Имам чувството, че ще умра. Не знам какво целят с всичките тези унижения с този съдизам. Мъжът ми повтаря, че черепът ми е сплескан, но предпочита непълноценна арийка пред пруститутка която прави каквото си иска и също взима наркотици като него, или жена от друга раса. Ако не бяха тези съображения би ме ликвидирал. А не беше такъв на Ривиерата, когато ми предложи сватба и ядяхме всяка вечер морски дарове и пиехме шампанско.... Боже, моля ти се, прибери ме!
16
Заминавай за Москва и Сибир!
17
16) Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха, там на какви ли извръщения ,че подложат Ева Майдел азиатските пияни скотове, хо хо хо хо хо хо хо хо хо хо хо хо хо хо хо!!!! Ще я ръфат лайките на пазачите в лагера, птиците ще й изкълват очите и ще замръзне в тундрата на -40°C!!! ДА!!!!!!
18
отговор на коментар
Човече, това ли са тайните ти фантазии? Толкова ли желаеш да ти се случи всичко това? Или може би, желаеш да го причиниш на някой....? Само питам...
19
Я.... прасчо , но нашия прасчо шкембе войвода
20
Я.... прасчо , но нашия прасчо шкембе войвода
21
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
22
Попитали един м акедонец как се прави м акедонска чета?!Той им отговорил:"М акедонска ч ета се прави от двама души-единият е б айрактар ,а другият е п редател"!
23
18) ,Че какво му е тайното? И видимо не са фантазии: Ева Майдел си е написала всичко каквото й е причинено от мъжа й.
24
За''кашимерията'',в Елхово,не знам,но мога,да запозная,читателите,за''кашимерията,в Ивайловград,да видим,де е по хубаво.За Елхово,не зная какво е разположението,но в Ивайловград,на около,километър от поделението,има хълм,на върха на който има бункер.Та старите войници,на кашиците,всяка вечер,караха новобранците,да ПРЕВЗЕМАТ,БУНКЕРА,от ВРАГА,но СЪС СПАЛНИТЕ ПРИНАДЛЕЖНОСТИ(ЛЕГЛА,ДЮШЕЦИ)и др.ТОЕСТ,ПОДРЕЖДАХА,СПАЛНОТО,НА ВЪРХА,ДО БУНКЕРА,ПОСЛЕ ПАЛЕХА,ВЕСТНИЦИ,ДА ВИДЯТ СТАРИТЕ,КОИТО БЯХА ДОЛУ,В ПОДЕЛЕНИЕТО,ЧЕ БУНКЕРА Е ПРЕВЗЕТ.ТАКИВА БЯХА,''ДОБРИТЕ ВРЕМЕНА,филанкаши.
25
Тогавашната така наречена казарма бе с много по лоши условия от сегашните затвори. 90-100 човека в едно огромно вмирисано спално помещение. Аз служих в поделение 24160-22 полк в Харманли. Оградата бетонна на поделението 4 метра все едно в затвора за да нямаме видимост към външния свят. Много по ужасни условия от затвора. В поделението служеха и много роми които бяха толерирани от офицерския състав. Мизерия,извращения,отвратителна среда. Нощем аз и 3-ма други войници се промъквахме в канцеларията на командира на отделението да слушаме радио Свободна Европа Българската секция в която работеха избягали от режима Българи като Владимир Костов,ВеличкоПейчев,Душко Петров ,Велко Верин и т.н.които разкриваха истината за мракобесния комунистически режим и го сравняваха с живота в демократичните страни и свободния свят. ЗКПЧ-то на полка бе разбрал и пред строя една вечер публично увери че ни дава под съд затова. Изрази се точно така-„ Както хирург реже крайник за да спаси тялото така и тези ги даваме под съд за да спасим от вражеската пропаганда полка”. Добре че дойде след няколко седмици преврата на10 ноември за да не влезем в затвора и да се уволним свободни...Ето това е истината за тогавашна служба „ в името на родината”.
26
Браво, г-н Петър Николов! За жалост България бъка от червени д.ебили, дето бълнуват за наборна казарма!
27
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
28
Първо няма ги повече от половината поделения са закрити, военни окръжия също, да се създадат нови, ще трябват милиони стотици, отделно при нова казарма задължително, 50% ще си извадят бележки за болести, и ще се увеличи още корупцията при лекарите. Сега младежите едва ли ще свикнат с тези порядки като от преди 1989г, времето е друго, ще се напълни и с гейове и извращенията ще са много повече отколкото навремето. Швейцария може да има такава казарма, така е, но там стандарта на живот е 100 пъти по висок от нашия, има камери на всякъде, живеят луксозно дори в казармата в единични стаи като хотели, с камери опасани, това тука никога няма как да стане. Трябва да сме реалисти, а не мечтатели
29
Всички мъже трябва да минат казарма, за да се научат на дисциплина. Защото сега само джендъри по улиците- не знаеш мъж ли е , жена ли е. Ако се възстановят трудовите войски - още по - добре. Хората ще престанат да бездействат и да мислят за престъпления. Също ще научат какво е оръжие и за какво служи, че не е шега работа! Демокрацията донесе само беди и разпусия на хората!
30
Нинова! Ти ли си ма?
31
Във всеки случай този дебелият не е байрактаря!
32
Как да разбереш непоръбено шумкарско говедо като акъла ти е на фатмак хвърчилков!
33
31) Е как ше да не съм байрактарят, като съм закачил на дръщката си байрака с лика на македонския революционер Ангел Джамбазки?
34
Който е искал е учил. Който не там е вземал занаят. А сега нито едното нито другото. Въпросният господин автор никой не му е виновен, че е бил от тези които ги гърчеха, сега да не избива комплекси. По-тъмните от обществото, поне наистина вземаха занаят, а сега само крадат. А другите наистина става ха мъже, дисциплини рани, отговорни. Сега...
35
не падаите духам, каракачанов
36
Вашата м...а еничарска днес съм на 49г. и ми изпращате известия за номерация на дрехи и обувки за запас. А давате ли си сметка , че аз служи със СЪВЕТСКИ ВОЕННИ ТЕХНИКИ И ОРЪЖИЯ И НИКОГА НЯМА ДА МЕ ЗАДЪЛЖИТЕ ДА ВЛУЖА ПОД ПАГОН ЗА НАТО .Каракачанов докато, ние служихме политиците от ЦК на БКП не служиха дори след промените изпратиха децата си да учат и работят на Запад и зад океана. Сбогом НАТО , казарма и запас .Каракачанов да декларира, че не е бил партиен член от БКП, комсомолски или партиен секретар? И всички останали в управлението на страната да бъдат лустрирани.
37
отговор на коментар
Да така е !Но сега ,какво става?????На 14 г.пласират наркотици,20 вече с поне 1 присъда.....Да ще кажете въспитание.Е и аз бях така въспитаван!На мен ми взеха повече от година и половина във ВВОВУ Търново но сега съм твърдо зааааааааааа
38
КАТО ИСКАШ ДА СИ МЪЖ ОТ ФАКТА, ЧЕ СИ СЛУЖИЛ В БГ АРМИЯТА ИМА ПРОФЕСИОНАЛНА АРМИЯ... А АКО ИСКАШ ДА СЕ ГАВРЯТ С ТЕБ ИЛИ ДЕТЕТО ТИ Е ДРУГ ВЪПРОС...
39
отговор на коментар
Вземи прочети малко, бе, човек:навсякъде по света, където има задължителна казарма се носи онаказателна отгов. При ниявяване-не е само в БГ..така че това си е закон, времената бяха такива..в Израел и досега е така! Лошото бе, че беше 2 години - твърде много: 6-9 Месеца е досгагъчно, колкото момчето да стане мъж и дисциплиниран човек! Неинформирани хора като теб втълпяват в главите на младите, че не трябна да има служба:напротив 6 месеца е добре да има..затова днес понечето момчута приличат на момичета и меки китки!
40
Които сме цили в казарма сме станали мъже: дисциплина дълг пред родината, отговорност и м жко приятелство-ценности, които дтес рипсват! Днишните момчета са лиглъовци, които ако ни пият енергиъна напитка те са фит, не могат да се въодушевят от нищо, не са отговорни...Швейцария:отлична система:. 6 месеца казарма и после 2 пъти годишно по 1 седмица в запас да поддържат форма...Не случайно папата се охраняна от швейцарци, а не от италианци!!!
41
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
42
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
43
отговор на коментар
През кое време бяхте войник в Ивайловград....дайте повече информация!
44
Тази свиня Каракачанов някой взима ли я насериозно!?
45
отговор на коментар
Че той Каракачанов,нема нищо общо с воеводите и грам македонска кръв .
46
Номера е да започнат ремонти на поделенията, а с тях и далаверите. Само че нама матрял - матряла отлетя.
47
ОСТАВА ОБАЧЕ ЕДИН ОТКРИТ ВЪПРОС-ПО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ИДЕЯТА НА КАРАКАЧАНОВ ЗА ЗАДЪЛЖИТЕЛНА КАЗАРМА, ИЗХАРЧИХА ЛИ СЕ ДЪРЖАВНИ ПАРИ,ЗА КАКВО И КОЛКО!!! КОЙТО И КАКВОТО ДА ВИ ГОВОРИ,ВИНАГИ СТАВА ДУМА ЗА ПАРИ В КРАЯ НА КРАИЩАТА.!! ТАКА ЧЕ КОЛКО И ЗА КАКВО,АКО ИМА ХАРЧ!!!
48
Otrejete mu glavata na tova makedonsko prase i ia nabiite na kol za domati .
49
Smart za svinete v republika Lainaria ! Rano ili kasno shte vazstanovim i vazrodim Carstvo BALGARIA i shte izbiem izrodite v nego......Heil Hitler !
50
Каквото и да говорят, става дума за пари.Колкото е дебел, толкова и е лаком доносчика. Дебелият от есента ще бъде в опозиция и приказките му нямат никаква стойност.
51
Срока на службата при редовна наборна армия се определя от броя на армията. Не може да служиш 6 месеца и да имаш 100 хилядна армия. Сега като имаме платена армия може да се определи срока за служба, който ще е много по малак.
52
Сега сме в Нато. Разни мисии се провеждат,за България никаква полза. Войските са от наемници. Освен това Страните, управлявани от мафии, според сп. Foreign. Affairs.В мафия-страни като България, Гвинея-Бисау, Черна гора, Миянмар (Бирма), Украйна , националният интерес и интересите на организираната престъпност са изключително преплетени.. Значи цари организирана престъпност и България е на първо място в света.Т.н.патриоти по скоро да помислят как да се справят с тая организирана престъпност, а да не ми мислят за разни излишни казарми.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 16303
архив

Крикор и Гарабед се прибират късно вечерта след купон, и в тъмното виждат насреща им по улицата да се задават двама съмнителни субекти. Гарабед казва: - Крикоре, да минем на другия тротоар, че тия са двама, а ние с тебе сме сами.

няма нови новини
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
сега
1138
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Синът на подсъдимия олигарх Миню Стайков заби щерката на разстреляния висаджия Нарциса
x
НЕСТАНДАРТНО: 6 идеи за бърз секс
x