ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Тодорка Недялкова, с.Ганчовец
Необходими продукти:
2 1/2 ч.ч. брашно
1 1/2 ч.ч.
пудра захар
2 яйца
125 г краве масло
3 с.л. прясно мляко
За крема:
1 1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. вода
1 масло
1с.л. брашно
1 к.ч. прясно мляко
Начин на приготвяне:
От тези продукти се меси меко тесто, дели се на 5 топки. Всяка топка се точи върху найлон на правоъгълник с дебелина 2-3 см. Леко се хлъзва върху тавичката, обърната нагоре с дъното, пече се до розово.
На крема:
Карамелизира се 1 1/2 ч.ч. захар, прибавя се 1 ч.ч. вода да се разтвори карамелът на котлона. В друг съд се топи кравето масло, към него се слага 1 с.л. брашно, 1 к.ч. прясно мляко. Бърка се, докато заври сместа, и се смесва с карамелената вода на огъня. Получава се крем, малко по-гъст от боза. Първата кора се слага в правоъгълната тава и се маже с топъл крем, след това втората и т.н. Отгоре се посипва обилно с пудра захар и ванилия. Като изстине, се реже на ромбчета.