ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Необходими продукти:
2 с. л. олио, 800 г пилешки пържоли от бут без кожа, 1 глава червен лук, 3 скилидки чесън, 60 г кафява захар, 1 с. л. тъмен соев сос, 1 с. л. рибен сос, 1/3 връзка ситно нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
Фурната се загрява на 200 градуса. Олиото се сгорещява в дълбок тиган. Пилешките пържоли се изпържват от двете страни до златисто. Прехвърлят се в огнеупорна тава и се пекат 25 минути. Лукът се нарязва на тънки полумесеци, а чесънът - на тънки филийки. Тиганът се загрява отново. Изпържват се лукът и чесънът, докато омекнат. Прибавят се захарта и сосовете. Готви се, като се разбърква непрекъснато 3 минути. Прибавят се изпечените пилешки пържоли заедно с кориандъра. Месото се обръща няколко пъти в карамелената смес. Карамелизираните пилешки пържоли много вървят с червено вино.